Pienoismallit.net

Roar Ege

Runkoa kasaan

Vaikka joulunaikaan on kaikenlaista "kiirettä" niin lähes parin viikon vapaa töistä on antanut aikaa myös mallin rakenteluun. Täytyy todeta että tämä projekti on tuntunut vaikeammalta kuin edellinen (Oseberg), vaikka valmistajan mukaan tämän pitäisi olla helpompi. Hiontapölyä on ollut työpöydällä ihan riittävästi. Ei kuitenkaan mitään ylitsepääsemättömiä ongelmia. Seuraavaksi kansirakenteita ja väriä pintaan, tähän ajattelin kokeilla tervaa, tärpättiä ja pellavaöljyä.

Kommentit

Kai Kauppi 24.12.2019 17:14 Vastaa lainauksella
Hyvältä näyttää. Kun teet tervasekoitusta, käytä havupuutärpättiä. Se on huomattavasti parempaa kuin normaali tärpätti tai lakkabensa. Yksi osa hautatervaa ja yksi osa vernissaa sekä tarpeen mukaan havupuutärpättiä - mitä enemmän tärpättiä sen nopeammin kuivuu. Anna kuivua ainakin pari päivää ennenkuin liimaat tai maalaat päälle. Jos piirrät esim. tussilla päälle, muista että se leviää myöhemmin.
Muuten, erinomaisen hyvää joulua!
Esko Rusi 24.12.2019 18:53 Vastaa lainauksella
Kiitos Kai, aineet oli selvillä ja nyt suhteetkin. Hyvää joulua sinnekin.
Hienosti etenee. Edelleen jännän muotoisia nuo kylkilaudat, mutta valmiiksi leikattuina säästävät kyllä mahdottomasti taivutus- ja kavennustyötä.
Tuosta hiontapölystä varoittelisin, moni lennokkien ja puulaivojen parissa työskennellyt mallari on saanut kaiken maailman allergioita balsa- abachi- ym. pölyistä, itsellänikin alkuvaiheessa oleva astma johtuen puupölystä. Kannattaa siis käyttää hengityssuojaimia näiden hommien kanssa.
Esko Rusi 25.12.2019 13:16 Vastaa lainauksella
Tervehdys Matti. Nuo pölyvaarat on tullut opittua ihan kantapään kautta kun olen työskennellyt yli 40vuotta kirvesmies/puuseppä hommissa. Työuran alkuvuosina ei tiedetty edes asbestin vaaroista, nykyisin onneksi sähkötyökaluihin liitettävät imurit vievät hienoimman pölyn.
RaimoK 25.12.2019 13:35 Vastaa lainauksella
Hyvännäköinen runko jo kasassa.
Itselläni tuo puupöly kuivattaa käsiä niin, että on paras rasvata kädet joka ilta tai syntyy inhottavia haavaumia nopeasti sormenpäihin.
Esko Rusi 25.12.2019 13:42 Vastaa lainauksella
Omaa silmää mielyttää myös rungon muoto, jos olisi soutuveneen kokoluokassa niin luultavasti melko kevyesti kulkeva.