Pienoismallit.net

Fokker D.VII OAW Sieben Schwaben

Gefreiter Wilhelm Scheutzel, Jasta 65

Jo ainakin parin vuoden ajan Eduardilta odotettu 1:72 -mittakaavan Fokker D.VII on ollut jonkin aikaa myynnissä - ensimmäiset paketoinnit koskevat koneen OAW-versiota (siis Ostdeutsche Albatroswerken -tehtaan lisensillä valmistamaa versiota) ja äskettäin toisena unkarilaisen MAG-tehtaan valmistamaa.

Sarjan rakenne noudattaa aika lailla Eduardin 1:48-mittakaavan sarjaa - ja myös koneyksilövaihtoehdot tässä ensimmäisessä paketoinnissa ovat pääosin Eduardin 1:48-sarjoista tuttuja. Tässä pikkumittakaavassa Eduard näyttää varautuneen eri versiovaihtoehtoihin siten, että paketin kahdella valurangalla on mm. molemmat päämoottorivaihtoehdot (Daimler-Mercedes ja Austro-Daimler), aseistusvaihtoehdot, kuudet eri laskutelinepyörät ja peräti 9 eri jäähdytinversiota. Kahdella muulla valurangalla on tässä OAW-paketoinnissa ko. tehtaan sekä varhaiseen että myöhäiseen versioon runkonpuoliskot (nämä poikkeavat toisistaan moottoripellityksen jäähdytysaukkojen osalta) ja 8 erilaista potkuria.

Käsittääkseni Eduard on parantanut vuosi vuodelta sarjojensa laatua ja varsinkin heidän toisen maailmansodan lentolaitteiden tuoreimmat valmisteet (sekä 1:72 että 1:48) ovat tosi hienoja - näyttäisi, että tähän Fokkeriin ei Eduard ole paneutunut aivan samalla finessillä. Sarjan muototarkkuus ja valujälki ovat erinomaista tasoa, mutta esim. muutamassa rakenneratkaisussa on vedetty mutkia suoraksi - toisaalta nämä jutut jäävät pääsääntöisesti piiloon. Esim. moottorin alemman puoliskon muodostaa osa, joka toimii myös moottoripukkina ja tämähän mallintaisi kohtuudella puurakenteisen koneen, esim. Albatrosin moottorikiinnitystä, mutta ei Fokkerin putkihässäkkää. Näkyvin outo ratkaisu ("perintöä" Eduardin 1:48 Fokkereista) on rungon alapinnalla olevan kangassauman ratkaisu erillisenä muoviliuskana, josta seurauksena on kaksi ylimääräistä saumaa, joita ei oikein millään saa piilotettua.

Tämä rakentamani koneyksilö löytyy Eduardin OAW-sarjan erikoispaketoinnista, jota Eduard myy vain "Bunny Fighter Club" -jäsenille verkkokaupassaan ja sisältää pari lisädekaaliarkkia. Ko. kone on OAW:n alkusarjan tuotantoa (sarjanumero 4649/18), jota lensi Jasta 65:ssä toiminut Gefreiter Wilhelm Scheutzel. Scheutzel liittyi tähän laivueseen 12.7.1918 ja länsi tällä koneyksilöllä loppusodan ajan. Kone taitaa olla maalaukseltaan yksi Suuren Sodan erikoisimpia - Scheutzel oli maalauttanut koneen runkoon saksalaiseen kansansatuun perustuvat hahmot "Sieben Schwaben", seitsemän svaabialasta. Muuten kone noudatti ko. laivueen vakiokaavaa: siniharmaa runko ja tumman punainen nokka ja korkeusvakaaja/peräsin. Koneesta on kolme valokuvaa Albatros Publications'in Fokker Fighter D.VII Anthology 3 -kirjasessa, joista näkee, että koneesta oli moottorin jäähdytyksen tehostamiseksi poistettu nokkapellitystä oikealta puolelta.

Kone on maalattu pääsääntöisesti Tamiyan maaleilla ja siipien lozenge-toteutuksen tein taas Aviatticin dekaaleilla.

Kommentit

Aivan loistava!
Erityisesti potkurin maalaus on todella hieno! Aihevalinta dekaaleineen on myös todella värikäs. Ainoa kritiikinpoikanen tulee siitä, että näkyykös 6. kuvassa joku rako siipiosan ja lozenge takarungon välissä? Voihan alkuperäisessäkin toki sellainen olla. Ja takilointejahan tässä on kangaspuuksi tosi vähän;)
Pienestä kritiikistäsi huolimatta nämä uudet Eduardin Fokker D.VII:t ovat varmasti parhaita lähtökohtia nykyään tälle koneelle tässä skaalassa.
Niin ja mikset laittnut tätä Mikko Saarelan muistoryhmikseen? Mikko-vainaa olisi taatusti iloinen tästä.
Mika Kauranen kirjoitti:
Ainoa kritiikinpoikanen tulee siitä, että näkyykös 6. kuvassa joku rako siipiosan ja lozenge takarungon välissä? Voihan alkuperäisessäkin toki sellainen olla.
Niin ja mikset laittnut tätä Mikko Saarelan muistoryhmikseen? Mikko-vainaa olisi taatusti iloinen tästä.
Hei Mika,
Näissä Fokkereissa alapuolella siipisalkojen välisen alueen peitteenä oli peltilevy - mahdollisesti sen ja kangaspeitteisen takarungon väliin on voinut jäädä tuo mainitsemasi rako.
Ja aivan oikein, lisäsin tämän mallin tuohon muistoryhmikseen.
No ei voi muuta sanoa kuin että ihan mahtava malli, kiitos tästä.
Veikko Karppinen kirjoitti:
Ja aivan oikein, lisäsin tämän mallin tuohon muistoryhmikseen.
Kiitos Veikko!

Toisaalta noihin ryhmiksiin pitäisi varmaan ilmoittautua ennenkuin malli on valmis, mutta tässä tapauksessa vetäjä Timo-Matti H varmaan hyväksyy jälki-ilmoittautumisen, kuten minäkin tekisin ehdottomasti. Kiva kun saatiin tämäkin Mikon muistoryhmikseen.
Olli J. 9.12.2019 17:56 Vastaa lainauksella
Upea Fokker! Olen rakentanut aikanaan saman Grimmin veljesten satukeräyksistä vaikutteita saaneen koneyksilön 1:48 version. Tässä uudemmassa 1/72 paketoinnissa taitaa olla korjattu väritystä oikeampaan suuntaan. Ainakin koneen rungon yläosassa oleva vaakuna on eri värinen. Kuten edellä mainittiinkin, niin potkuri on onnistunut erittäin hyvin. Hienoa työtä!
Olli J. kirjoitti:
Olen rakentanut aikanaan saman Grimmin veljesten satukeräyksistä vaikutteita saaneen koneyksilön 1:48 version. Tässä uudemmassa 1/72 paketoinnissa taitaa olla korjattu väritystä oikeampaan suuntaan. Ainakin koneen rungon yläosassa oleva vaakuna on eri värinen.
Tarkoitatko vaakunassa olevien sarvien väriä? Niiden suhteen tuoreempi tulkinta perustuu siihen, että sarvet näkyvät joissakin kuvissa ja joissakin taas eivät. Tämän arvellaan johtuvan siitä, että tuolloin käytössä olleilla ortokromaattisilla filmeillä oli juuri tuollaisia ongelmia keltaisen värin toiston suhteen - siispä tästä johtuen päätelmä on ollut, että sarvet olivat keltaiset.

Ja värityksestä muuten: erään lähteen mukaan koneen pohjaa (etummaisista laskutelinetuista taaksepäin) ei oltu maalattu laivueessa rungon siniharmaalla päävärillä (kuten tämän sarjan ohjeessa), vaan se olisi jätetty tehtaan jäljiltä, siis OAW:n vakiokäytännön mukaisesti laskutelinetukien välinen osa vihreä, siipisalkojen välistä aluetta peittävä pelti lila ja takaosa vaalea lozenge-kangas.

Ja vielä Mikan aikaisempaan kommenttiin koskien koneen takilointia - tai sen puutetta: joskus näinkin kangaspuiden kanssa ;-) Ja sehän oli vain seurausta koneen siipien rakenteen lujuudesta, jolloin siivet eivät tarvinneet tukijänteitä.