Pienoismallit.net

RMS Titanic

Juhlavuosimalli, joka sisälsi puukannet, palapeliä, kirjasta ja noita metallisia osia. Alunperin tähän oli tarkoitus laittaa pienoisrautatielaitteista savukoneet piippuihin ja tavallaan näiden sähköihin/oikean valaistuksen löytymiseen tämä projekti tyssäsi vuosia sitten savukoneet olivat jo piipuissa kiinni. Nyt päätin kuitenkin viedä tämän rakennuksen loppuun ja ilman savukoneita. Valaistuksena on Philipsin Hue valonauhaa, joten on täysin säädettävissä värisävyt ja kirkkaus. Malli oli onneksi siinävaiheessa, ettei enää kynäruiskua tarvinnut viritellä vaan osat pitkälti maalattuna "vain" kokoamista vailla.

Takilointi olisi ehkä saanut rapsun ohuempaa olla ja harmittaa ettei lennätin kaapeleihin ollut metalliosia, enkä sitten jaksanut tilata minicraftin 1:350 kuuluvia tilalle ainankaan viellä. Kaikissa ikkunoissa mallin sisälläkin on metalliosat ja näissä jokin erikeepperin tyylinen lasiaine. Erikseenkin tuli vielä noita metalliosia tilattua kasa lisää tähän malliin.

Haastava kuvata hämärässä ja säätää valon määrää laivan sisällä, että saisi kuvaankin näyttämään hyvältä. Rungon kaarevuus hieman piilottaa kyljissä olevia ikkunoita, jotka kaikki porattu auki. Jos tämän olisi tajunnut tehdessä olisi pitänyt hieman hioa runkoa sisältä ohuemmaksi(heh olin jo maininnut tämän 2011 tekemässäni minicraftin mallissa, että olisi pitänyt tietää, mutta ei kaikkea voi muistaa). Kaikki sisäkannet yms myös maalattu mustalla valovuotojen välttämiseksi.

Varmaankin viimeinen malli mitä hetkeen tulen rakentelemaan, mutta iloinen että sain projektin päätökseen suht kunnialla.

Kommentit

Yksinkertaisesti: UPEA
Matti M 14.11.2019 09:16 Vastaa lainauksella
Kyllä, hieno malli. Hienolta näyttää valaistunakin!
Hienolta näyttää! Realistisen näköiset valot on kyllä se juttu mikä saa tämän elämään. Muutenkin tällä tasolla yksityiskohtiin panostaminen on upeaa ja arvostettavaa.
Mä en ymmärrä nyt, enkä ehkä myöskään tulevaisuudessa että miten näin pieneen mittakaavaan pystytään väkertämään näin tarkkaa jälkeä? Ehkä se on vuosien harrastaneisuus, tai lieneekö näiden mittakaavojen parissa työskentelvät sitten aivokirurgeja tms ja kasailee näitä leikkaussalissa tähystysvälineillä tms. Kaikki alle 1:100 on itelle mahdotonta ja aina ei meinaan edes 1:24 toimia niinkuin haluaisi…
Toni Redsven kirjoitti:
Mä en ymmärrä nyt, enkä ehkä myöskään tulevaisuudessa että miten näin pieneen mittakaavaan pystytään väkertämään näin tarkkaa jälkeä?
Titanic on upea, kiitos siitä Jaakko!
Toni, eipä tuo minusta nyt niin pieni mittakaava ole. 1/400 Titanicin pituudessa on kuitenkin jo 66cm! Pienestä mittakaavasta voidaan alkaa puhua, kun laivan pituus on 3-15cm.
Antamani pisteet kuvaavat näkemystäni, upea teos!
YT
Kalle
Taidetta. Nuo sinertävät vaasit mallin alla on kuin syvää merta. Tämä on todellakin hieno malli, onnittelut.
Kiitoksia kommenteista! Vaasit todellakin ovat harkittu osa Titanicin vitriinä. Iittalan aalto maljakoita ja vielä tämän vuoden teemavärinä eli merensinisinä.

Mallin pituus tässä mittakaavassa kuten jo mainittiinkin 66cm isohko paatti kun ollut kyseessä. Kyllä noiden metalliosien kanssa saa hetken väkertää pinsettien ja nupiineulojen jne kanssa. Aikaa ja kärsivällisyyttä, helposti vääntyvät muodottomiksi. Kansien penkit taisivat olla yhdestä osasta ja "vain" taitellaan kokoon ja tehdään pyöristys penkin selkänojaan. Pelastusveneiden nostureissa sitten enemmänkin osia. Isommat ikkunat piti kalvaa tyhjäksi muovisista ristikoista myös ennen noiden metallisten asentamista.

Valaistuksen saa todella näyttämään todenmukaiselta eikä yliampuvalta ja menee liiankin himmeäksi asti. Iphone 11pro innostuu hämärässä kuvattaessa välillä turhankin paljon valottamaan. Itse valonauha on rungon pohjassa ja mahdotonta nähdä suoraan mistään ikkunasta, eli ei tuiki silmiin.

Kuvia olisin muutaman enemmänkin voinut laittaa, mutta rajoitus vastassa.
Onnittelut!

Loistava toteutus.
Onnittelut viikon mallista!
Ilman tuota esiin nostoa tämä olisi ehkä jäänyt huomaamatta. Nyt osasin sitten myös katsoa muitakin rakennelmasi.
Tämä on huikea taidon näyte. Kannen yksityiskohdat vetävät hiljaiseksi, on ne niin hyvin tehty. Ja vielä noin pieneen mittakaavaan, joka omiin sormiini on käsittämättömän pieni.
Noiden Alvar Aaltojen päällä tämä ei ainakaan törmää jäävuoreen… Valaistus myös oikein vakuuttavaa.
Kiitoksia!