Pienoismallit.net

Almeras 962

LeMans 1989

Almeraksen veljesten ex-Kremer Porsche, jolla kilpailtiin kausilla '89 ja '90, molempina vuosina numerolla 34. Auto osallistui LeMansiin 1989, mutta kilpailu päättyi kolariin kierroksella 188.

Mallissa itsessään ei ollut mitään ihmeellistä, jälleen yksi hasen 962, mutta tällä kertaa punaiseen muoviin valettuna, josta lähti väriaine ja sekoittui maalin kanssa. Tämän takia valkoinen ei ole enää ihan puhtaanvalkoinen. Takasiipi otti eniten itseensä, jossa näkyy jälkiä paikoin pahastikin.

Kommentit

Eipä toi punaisen vuotaminen kauheasti ainakaan kuvissa häiritse. Hyvän näköinen rata-ajokki siististi toteutettuna. Värirajaukset ja siirtokuvat menneet ihan nappiin. Itselläkin näitä muutama, mutta jotenkin ei vaan ole saanut aloitettua/lopetettua ensimmäistäkään.

Toi punainen muovi on se vihoviimeinen keksintö malleissa. Itse käyttänyt, varsinkin valkoisen alla, hopeanharmaata värikerrosta pohjamaalin päällä, ja toistaiseksi tuntunut toimivan. Lisäksi pohjamaalina Ultimaten tai Vallejon akryyliä, niin noi tinneripohjaiset Zerot ei pääse syömään sitä muovia, varovaisesti vedettynä. Mutta varmaan parempi koputtaa puuta…
En ole itsekään keksinyt mikä tarkoitus värillisellä muovilla on. Ensimmäistä malliaan tekevää 6-vuotiasta lukuunottamatta luulisin kaikkien maalavan mallinsa edes jotenkin, joten luulisin valkoisen tai harmaan muovin olevan kaikkein helpoin, enkä näe syytä värilliselle muoville.

Ducati oli myös valettu punaiseen muoviin johon maalasin ensin hopealla pohjat, mutta eipä ollut mitään hyötyä. Tuliko sitten liian paksuina kerroksina tai jotain, tiedä häntä. Uusiksi meni kuitenkin.
Värimuovi… Heh. Joo, on kyllä surkea keksintö. Mut kyllä ihan perus siisti malli, vaikka olisin odotellut että kolmannessa olisit jo vähän innostunut irrottelemaan, kun sarjan mutkat on jo tiedossa.
Ei näissä ole ollut tarkoitustakaan irrotella sen enempää, S27:n vaihtoehtodekaalit tässä kyllä on, mutta säästetään ne irrottelut noihin tamiyan 956:iin, joissa on kuitenkin täysi moottori. Näitä hasen versioita on vain kiva rakennella rakentamisen ilosta. Ja onhan noita hyllyssä mukava katsella kun on rivi erilaisia versioita rinnakkain.