Pienoismallit.net

Pientä laittoa vailla

VW Kupla 1300cc vm -66

Pieni vinjetti ajan syömästä kuplavolkkarista jonkun talon pihan perällä.
Mallille ei ole suoraa esikuvaa, mutta vanhentamisessa ja säistämisessä käytin apuna useampaakin metsäauton ja latolöydön kuvaa.

Pompottelin mallia dioraaman ja auton välillä, mutta päädyin laittamaan autokategoriaan. Ei kai se niin väliä ole, kummassa tämä on.

Tämä on ensimmäinen koskaan valmiiksi tekemäni 1/24 automalli. Eli vielä vuosikymmenten jälkeen sitä voi loikata uudelle osa-alueelle mallauksessa. Jo ennen kuin olin edes ostanut mallia, tiesin että haluan tehdä ajan kuluttaman pihan perälle unohtuneen yksilön. Olin myös päättänyt, että en tee mitään puhkiruostunutta romua, tai kasvillisuuden peittämää tapausta. Pyrkimys oli saada aikaan uskottavan näköinen ajoneuvo ja miljöö.

Yksityiskohtiin olen pyrkinyt panostamaan, jotta pihanperä näyttäisi aidolta.
Kiintoavain on Miniartin satsista, rotta Plusmodelsilta, jonkun muun auton kardaani on Tamiyan mallista napattu ja vanne on kuplan vararenkaan vanne.

Kuvista ei erota takapenkillä olevaa rengasta, mutta niistä saattaa erottaa tiiliskivikasan, jonka päälle renkaaton kulma autosta on tuettu.

Puu on pikkuveljeni 3D tulostama, ja siihen olen tehnyt lähinnä siistimistä ja maalauksen.
Piikkilanka-aita on grillitikkuja ja korulankaa.

Tämän tekeminen oli yksiselitteisesti hauskaa, ja toi minulle harjoitusta uusista tekniikoista.
Nokkapellin alle jää valitettavasti yksityiskohtia, jotka jäivät piiloon, kun päätin laittaa pellin kiinni.

Kuvakansion kuvamäärä on luonnollisesti rajoitettu. Kannustankin katsomaan kuvia alla olevasta linkistä:

TimoR68.kuvat.fi/kuvat/Pienoismalleja/VW%20Kupla%201300cc%20vm%201966/

Kommentit

Mainio dio, hyvinkin realistinen latolöytö! Itsekin tällaisen tekemisestä haaveillut, mutta kun taidot ei riitä…
Konehuone ehkä liian "täydellinen" yleensähän näistä on rosvottu käyttökelpoista tavaraa, virranjakajan olisi ehkä voinut silpoa, ja jättää kannen piuhojen varaan roikkumaan? Lähellä taitaa olla toinenkin raato, toi kardaani ei taida olla kuppelista :)
Tervehdys, Timo!
Kuten ehkä huomasit niin kyllä automallailukin voi olla kivaa. Ja onkin. Ja toki moni muukin mallailu aihepiiristä riippumatta.
Nyt kun filosofia on saatu alta pois, niin totean vaan että dioraamasi on hieno ja melkein menisi silmieni katseessa oikean maailman valokuvista. Pari juttua kuitenkin paljastaa kyseessä olevan pienoismalli mutten osaa sanoa mitkä. Ehkä 3d-tulostettu puu. Vaan ei sillä väliä, vaivaa laitoksen rakentelun eteen on nähty ja osaamista näyttää löytyvän. Erityisesti lakastuneet lehdet oven pikkukuvassa sekä konehuoneen suulla panevat vaan ihmettelemään että miten ne on tehty.
Näitä kuvia oli helppo katella. T. Mikko M.
Kiitos molemmille kommenteista.

Syvyysterävyys kuvissa yleensä paljastaa pienoismallin aika armottomasti, ja varmasti ainakin osaksi myös ikkunoiden säistäminen joka ei ihan onnistunut tässä tapauksessa.

Kardaani ei tosiaan ole kuplasta, kuten esittelytekstissä mainitsinkin. Se on LRDG:n Chevystä ja siis alunperin ihan väärää mittakaavaa, mutta kuorma-auton kardaani sopii tässä mittakaavassa henkilöauton osaksi, ainakin noin sivuosassa ollessaan.

Jalkalistojen päällä olevat lehdet ovat jostain Scale Suplyn loppuunmyynnistä ostetusta siroterasiasta, mahdollisesti heidän itsensä kasaama. Sama koskee konehuoneen suulla olevia lehtiä ja muuta roskaa. Lasinpyyhkimien edessä olevat tammenlehdet ovat reikäleimasimella tehtyjä, paperi on uunissa käynnyttä leivinpaperia - kierrätyskamaa siis.

Moottoria en raaskinut ryöstellä, kun se oli niin hieno.
Tämä on kyllä hieno avaus.
Auto- tai dioraamamallauksesta tietämättömänä en nyt pysty sanomaan enempää.

Kiitos hienosta mallista!

MK
Hyvin onnistunut kokonaisuus, tosin muutama huomio liittyen dioraamassa olevan Volkkarin vanhennuksen yksityiskohtiin:
-Korin kylkilistat eivät vedä ruskeaan ruosteeseen, alumiini hapettuu kyllä mutta eri tavalla.
-Kuplassa on useita kumilistoja / - tiivisteitä jotka erottuvat ympäristöstään rajusti vanhennetussa mallissa myös.
- Etuvalojen umpiot ovat lipsahtaneet ylösalaisin.

Pieniä juttuja muuten todella aidon oloisessa kokonaisuudessa mutta ehkä juurikin muuten niin korkeatasoisessa dioraamassa häiritseviä, etenkin näin 1:24- ja 1:1- skaalojen Volkkaristin silmissä.
Jarkko Antikainen kirjoitti:
Hyvin onnistunut kokonaisuus, tosin muutama huomio liittyen dioraamassa olevan Volkkarin vanhennuksen yksityiskohtiin:
-Korin kylkiliostat eivät vedä ruskeaan ruosteeseen, alumiini hapettuu kyllä mutta eri tavalla.
-Kuplassa on useita kumilistoja / - tiivisteitä jotka erottuvat ympäristöstään rajusti vanhennetussa mallissa myös.
- Etuvalojen umpiot ovat lipsahtaneet ylösalaisin.

Pieniä juttuja muuten todella aidon oloisessa kokonaisuudessa mutta ehkä juurikin muuten niin korkeatasoisessa dioraamassa häiritseviä, etenkin näin 1:24- ja 1:1- skaalojen Volkkaristin silmissä.
Etuvalojen umpioissa saatat olla oikeassa, mutta kylkien ruoste on lähes yksi yhteen kopioitu metsässä lojuneen volkkarin valokuvasta. Oikein tai väärin, mutta referenssi siis oli.
Hieno! Olet kulumisen ja ruosteen saanut hyvin esiin. Ainoa pikkunillitys tuo sininen tausta, itse olisin käyttänyt jotain vaaleampaa - no, makuasia.
YT
Kalle
Njoo…
Minulla on tuohon kuvauskaappiin kolme taustakangasta, sininen, musta ja valkoinen.
Olen mieltynyt tuohon siniseen.
Kiitoksia :)