Pienoismallit.net

Iljušin Il-28R

NH-3

Iljušin Il-28 on neuvostoliittolainen Iljušinin valmistama suihkupommikone. Tyyppi suunniteltiin 1940-luvun loppupuolella Neuvostoliiton ilmavoimien käyttöön. Konetta käyttivät 1950- ja 1960-luvuilla Neuvostoliiton ja Varsovan liiton maiden lisäksi useat puolueettomat maat. Neuvostoliitto luopui konetyypistä 1980-luvulla, se oli kuitenkin käytössä vielä 1990-luvulla muun muassa Egyptissä ja Kiinassa, jossa konetta valmistettiin lisenssillä nimellä Hong H-5. Kone oli English Electric Canberran ohella aikansa menestynein kevyt pommittaja. Ensimmäinen kone, NH-1, laskeutui Utin lentotukikohtaan 28. tammikuuta 1960. Tunnuksen kirjaimet olivat samat kuin silloisen Neuvostoliiton johtajan nimikirjaimet. Tämän vuoksi koneesta tuli pian "Nikita" tai "Nikke". Koneet kuuluivat Kuljetuslentolaivueeseen ja niiden kotikenttä oli Utti. NH-1 oli ensimmäinen Utin suihkukone. NH-2 tuli Suomeen 23. kesäkuuta 1961 ja viimeiset kaksi tammikuussa 1966. Koneita käytettiin Suomen ilmavoimien ilmamaalien hinaustehtävien lisäksi kartoituskuvaus-, merivalvonta- ja tiedustelu sekä ilmakehänäytteiden keräystehtävissä. Merivalvonta tehostui oleellisesti, kun koneen tutkan toiminta saatiin omatoimisesti koepenkissä kokeilemalla selvitetyksi, sillä sen käsikirjoja ei saatu koneiden mukana. Koneen kenttäkelpoisuus tuli hyvin ilmi. Puutteellisten hallitilojen vuoksi koneita säilytettiin pääsääntöisesti ulkona suojapeitteiden alla. Talvella koneet rullattiin usein lumen läpi kiitotielle. Koneiden perushuollot tehtiin Neuvostoliitossa, jonne ne lensi ja palautti venäläinen miehistö. NH-4-koneella tehtiin paluulennolta lasku Uttiin kentän pohjarakenteelle, jota valmisteltiin päällystystä varten. Laskun jälkeen kone rullattiin lumivallin läpi varsinaiselle lumeen auratulle tilapäiselle kiitotielle, josta miehistö oli varmistetusti saanut tiedon. Lento-ominaisuudet olivat johdonmukaiset ja hyvät. Kone edellytti lentäjiltä ominaisuuksien sisäistämistä sekä huolellisuutta erityisesti lentoonlähdön suunnittelussa eri olosuhteissa, koska kone oli suhteellisen raskas moottoritehoon verrattuna ja moottorit kiihtyivät hitaasti. Onnistuneen siiven ansiosta kone oli silti aikansa toimintaympäristössä kohtuullisen nopea ja toiminta-aika oli hyvä. Useat koneen laitteista oli sijoitettu vain kunkin miehistön jäsenen käytettäväksi, joten hiottu yhteistyö oli edellytys tehokkaalle toiminnalle. Viimeinen Il-28-lento tapahtui 30. kesäkuuta 1981 ja koneena oli NH-3. Kaikkiaan neljällä Nikitalla lennettiin Suomessa 7 570 tuntia. Koneen valmistajan ilmoittama käyttöikä oli 3000 tuntia tai 25 vuotta. Koneet ostettiin Suomeen peruskorjattuina. Suomessa olivat käytössä alkuperäinen pommitusversio sekä valokuvausversio R, joka oli hieman raskaampi. Lentopaino vaihteli raja-arvojen välillä tehtävän mukaisesti.
• Miehistö: 3 (ohjaaja, tähystäjä ja ampuja), Pituus: 17,65 m, Kärkiväli: 21,45 m
• Korkeus: 6,70 m, Siipipinta-ala: 60,8 m², Tyhjäpaino: 11 890 kg, Lentopaino: 17 700 kg,
• Suurin lentoonlähtöpaino: 23 200 kg. Suurin nopeus: 900 km/h ,, Matkalentonopeus: 750–800 km/h, Lentomatka: 2 260 km nopeudella 670 km/h 10 000 metrissä
• Lakikorkeus: 12 000 m, Työntövoima-painosuhde: 0 25, Lentoonlähtömatka: 1 050 m päällystetyllä kiitotiellä, 1 300 m soralla. 2 × 23 mm NR-23 lentosuuntaan ampuvaa tykkiä rungossa
• 2 × 23 mm NR-23 -tykkiä Il-K6 taka-ampumossa, tähtäimessä ampumaennakon laskin
• 2 500 kg pommeja

Kommentit

Onhan tuo Trumpeterin sarja varmasti paljon parempi kuin vanha Airfixin. Paneeliurat kyllä näyttävät turhan syviltä.
Hopeamaalaus on aina haastavaa ja sen suhteen vois ehkä hieman parantaa. En sano, että olisin siinä itse yhtään parempi. Viitoskuvassa hieman näkyy, että etulasituksen asennus ei ole mennyt ihan täydellisesti ja siinä näkyy jotain kummallista kirjoitusta.
Muuten on kyllä kiva saada tänne malli tästäkin Suomi-versiosta ja taustoitus on hyvä.
Pojat kirjoittivat kylkeen Ilmavoimien Cadillac.
Mukava nähdä pitkästä aikaa myös 60-80 luvun suomikalustoa ja tämä Nikita tietysti ehdottomasti kuuluu siihen ryhmään, olihan se sen ajan ainut ilmavoimilla ollut "pommikone". Siihen tarkoitukseen sitä tosin ei saanut käyttää. Itse olen inttiaikana päässyt lähikontaktiin ko. koneiden kanssa ja hyvin on muistissa niiden lentoonlähtö ja massiivinen koko muutenkin, taitaa Nikitan tykin hylsykin kotoa löytyä!

Mallisi kuvaa ilmeisesti 70-luvun lopun Nikitaa kun siinä ei enää ollut oranssiväritystä siiven kärjissä ja moottorien imuaukoissa. Niin ja silloinhan hetken oli NH-3:ssa myös tuo teksti Ilmavoimien Cadillac, hieno oivallus maalata myös se! Nokkanumeroiden ja runkotunnusten fontinkin perusteella myös tuo ajankohta sopii, nehän muuttuivat muutamaan otteeseen.

Nokkakartion sovitus ei ihan ole osunut nappiin ja sama tilanne myös tuossa taka-ampumossa. Taka-ampumo ei ihan suomivastaava muutenkaan ole, mutta se ei ole rakentajan vika, vaan ominaisuus tuossa Trumpeterin mallissa joka jäljittelee Kiinalaista Harbin H-5:sta ilmeisesti. Tuosta maalinhinauslaitteistosta pusseineen ehdottomasti plussaa, mallihan ei niitä sisällä, vaijerimekanismi tosin hieman järeän oloinen mittakaavaan nähden. Mistä muuten teit tuon hinauskartion?

Kokonaisuus kuitenkin varsin mainio ja hyvinkin esikuvan mukainen, jopa tuon kameravarustuksen olet erikseen rakentanut. Valokuvien sinertävä värisävy ei täysin tee oikeutta mallille.
Mika, liimasin etulasin gator's:illa illalla, ja aamulla oli tuon näköinen. Ilmeisesti "kanitti" vähän.
Juha, niinhän siinä lukee, mutta tulostin on heikko.
Markku, hinauskartion tein liimatuubin korkista. Sinertävä sävy tuli ilmeisesti siitä kun otin kuvat led lamppujen alla.
Hyvin tehty malli Nikitasta.