Pienoismallit.net

Fw 190A-6 "Schwarze 12"

Pitkästä aikaa palasin tämänkin harrastuksen pariin ja päätin tehdä sen kunnianosoituksena lento-osasto Kuhlmeylle. Kyseessä Heribert Kollerin musta 12, jolla herra syöksyi Malmille kesäkuussa -44. Rakentaessa tuli tehtyä about kaikki virheet, mitä lupasin itselleni huolellisesti välttää. Valmistuihan tuo sentään lopulta.

Hasegawan malli on siedettävä koottava. Muovi on pehmeää ja paikoitellen ohjeesta ei käy aivan ilmi miten osat on asennettava. Samoin pintakuviointi on heppoista. Mutta kyllä tässä kohtuullisen vähällä vaivalla osat menevät nippuun. Viilaa voi säästää vankikarkureille.

Maaleina Vallejon model air -maalit, paitsi keltainen, joka kyseisellä valmistajalla on täysin mahdoton tuote. RLM 75 ja 74 on arvottu silmämäärällä enkä siis käyttänyt Vallejon tällä nimellä kulkevia sävyjä. Hasegawan siirtokuvat olivat kipu ahterissa, eivät paksuina tahtoneet mukautua pintamuotoihin millään. Saumakohdissa oli pakko näyttää niille veistä.

Mitään kummempia en tähän lisäillyt laatikon ulkopuolelta, jarruletkut taivuttelin sähköjohdosta.

Kuvien laatu on mitä on. Kamerana toimi kännykkä. Nurkissa lojuu järkkärikin, mutta ei yhtään tarpeeksi lyhyttä putkea, että pääsisi lähelle. Lintukuvaukseen käytetty 400mm ei ihan sovellu… Matka kamerakauppaan taitaa olla (taas) edessä.

EDIT: Lisäsin muutaman ennen antennilangan asennusta ottamani yleiskuvan (Canon 1DX Mkii ja 70-200mm f/4).

Kommentit

Hienon Wulffin olet Heikki tehnyt, kulumia ja käytön jälkiäkin niin kuin oikeassakin yksilössäkin todennäköisesti oli. On mukava että yksityiskohtia kuvataan ( varsinkin tässä skaalassa ) ja pääsee ikään kuin lähemmäksi konetta, mutta olisit voinut pari ruutua jättää myös "kokovartalokuvalle". Nyt mielikuva jää hieman hassuksi kun on vain palasia sieltä täältä.

Kaikin puolin kuitenkin näyttävä lopputulos ja varmaankin hyvin esikuvansa mukainen. Tämä Kollerin kone taisi olla juuri samainen jolla hän kävi pudottamassa IL-2:n joka hetkeä aiemmin oli upottanut rahtilaivan Suomenlahdella? Niin ja paluulennolla sitten putosi Malmille ja paloi poroksi.

Kyllä tuo keltainen sävy on aika mahdoton monen muunkin valmistajan kanssa, mikä siinä onkin että sitä saa levittää aina monen monituista kerrosta että saa peittävän? Kun vedät "Tikkurilaa" vaikkapa talon seinään niin kertavedolla saat peittävää oli sävy mikä hyvänsä ;-).

400 millinen ei käy oikein muuhun kuin "tipukuvaukseen", joten kyllä tuo mallien kuvaaminen vaatii 35-100 millisen kamerasta riippuen.
Kiitos kommenteista! Kameratilanteesta johtuen jäivät kokovartalokuvat ottamatta kun kuviin tuli väkisin ylimääräistä taustaa. Mutta puute on tiedostettu! :) Katsotaan jos saisi tilanteen korjattua vielä.
Osasto Kuhlmeyta onkin syytä muistaa, ja tämä Wulffi tekeekin hyvin kunniaa heille. Siististi rakennettu ja maalattu (itse aina hämmästelen, kuinka kaikki muut saavat Vallejon maalit toimimaan niin hyvin, koska minulla ne aina aiheuttavat lähinnä ärtymystä). Onko tuo potkurin navan spiraali tehty siirtokuvana vai saitko itse maalattua sen noin taitavasti? Pidän myöskin säistämisestä. Viittä vaille liikaa, mutta ei sitten kuitenkaan, ja mielestäni sopii tällaisen työjuhdan olemukseen hyvin. Ainoastaan tuo polttoaineen aiheuttama maalipinnan peseytyminen hiukan pistää negatiivistesti silmään, koska se ei vaikuta loogiselta.

Markun tavoin kaipaan "kokovartalokuvia".
Kiitos kommenteista! Vallejon maalit toimivat vähän päivän mukaan ja eroa on eri värisävyissäkin. Spinnerin spiraali on maalattu, mutta oli valmis maski. Tuo liuottunut (?) maalikohta näkyy siinä ainoassa valokuvassa, joka tästä koneesta on tiedossani. Sitä en osaa sanoa miksi näin on käynyt. Täytyy yrittää ottaa vielä kokokuvia!
On kyllä komea tekele! Säistäminen erittäin hyvä. Valtaosa lekomalleista on omaan makuun liian siistejä. Koskee erityisesti ww2 malleja. Tässä kohdillaan.
Kiitos Tuomaksellekin kommenteista! Lisäsin muutaman ennen antennilangan asentamista ottamani yleiskuvan. Näissä näyttää valotus ja värisävyt poikkeavan aiemmista, eivät edukseen. Mutta saa niistä hahmoa tuosta tuloksesta.
Tässä muuten linkki kuvaan tuosta mustasta tusinasta. Kuvasta näkyy tuo bensiinin liuottama maali ja huolimattomasti maalatut potkurinlapojen kärjet. Ihan varmasti tuosta ei pysty sanomaan onko maali liuennut metalliin vai vain pohjamaaliin saakka.
Linkki
Jospa potkurissa ei olekaan keltaista (niin kuin yleensä ei ollut) vaan kärjet ovat kuluneet paljaalle metallille? On kyllä kulahtanut yksilö.
Sakari Pyörre kirjoitti:
Jospa potkurissa ei olekaan keltaista (niin kuin yleensä ei ollut) vaan kärjet ovat kuluneet paljaalle metallille? On kyllä kulahtanut yksilö.
Tuokin on tietysti mahdollista, mutta herättää kysymyksen mikä olisi kuluttanut lavat vain kärjistä?
Heikki 8.11.2019 07:38 Vastaa lainauksella
Heikki Kuusela kirjoitti:
Sakari Pyörre kirjoitti:
Jospa potkurissa ei olekaan keltaista (niin kuin yleensä ei ollut) vaan kärjet ovat kuluneet paljaalle metallille? On kyllä kulahtanut yksilö.
Tuokin on tietysti mahdollista, mutta herättää kysymyksen mikä olisi kuluttanut lavat vain kärjistä?
Kentästä irtoava hiekkapöly on kuluttanut potkurin kärjistä maalin. Ne itärintaman kentät.
Heikki Kuusela kirjoitti:
Tuokin on tietysti mahdollista, mutta herättää kysymyksen mikä olisi kuluttanut lavat vain kärjistä?
Lapa kuluu aina kärjestä ja etureunasta. Irtokivet ja jopa vesi (lammikoissa) tekee koloja rullatessa. Hiekka hioo. Yksi mahdollisuus on että potkuriin on tullut niin paljon koloja etureunaan että sitä on hiottu muotoon. Potkuria ei saisi maalata kuin tehtaalla.
Ok. En ole ikinä nähnyt tuolla tavalla kulunutta potkuria, mutta en lähde vääntämään kättäkään aiheesta.
Niin, minäkin vaan spekuloin.

Jos Mersu-kirja on käsillä, niin sivuilla 10, 39, 56, 61, 64, 77, 85, 89, 104… on mielenkiintoisia potkurin kulumiskuvia, joista tosin osa voi olla auringon heijastuksia.
Löytyy hyllystä. Täytyypä yytsiä, kuten nuorisolla on tapana sanoa. :)
No nyt on kulahtaneen näköinen Wurger. Oikeastaan varsin mielenkiintoinen näkemys. Töhryjäkin on juuri sopivasti mallin mittakaavaan. Harmaa mutta silti näyttävä lopputulos.

E-P
Kiitos, E-P! Ja tässäkin sai pidätellä ettei vanhentanut enempää! :)