Pienoismallit.net

Suzuki RG250 Γ

Sudenpentu

Suzukin RG250 Gamma oli valmistuksessa vuodet 1983 - 1987, ja korvasi tuon edeltävän ilmajäähdytteisen 250GT -mallin. Gamma oli ensimmäinen sarjatuotantopyörä, jossa oli kevyt alumiinirunko ja kisakatteen tyylinen täyskate. Lisänä edistyksellinen "Full Floater" -takajousitus ja jarruihin kytketty antidive systeemi jäykentämässä keulaa täysjarrutuksissa. Kone oli kireäviritteinen, alkupään koneista otettiin 45 hevosvoimaa (mun 77-mallinen GT500 antoi 47), ja 86-87 -malleissa teho nostettiin 50:een kaakkiin.
Tämä mallin esikuva tehtiin vuonna 1986 Walter Wolf Racing Teamin kisaväreissä ja vakiomallista poikkeavalla katteella ja mittaristolla.

Walter Wolf on kanadalainen miljonääri, joka pyöritti Formula 1 -tallia vuosina 1975 - 1979. Tallilla on yhteys Suomeen, sillä Keke Rosberg ajoi tallissa puolikkaan kauden 1979 korvaten lopettaneen James Huntin.
Walter Wolfilla on toinenkin yhtymäkohta Suomeen, vuodelta 2008, jolloin YLE:n MOT esitti hänen toimineen välittäjänä Patrian ja Slovenian välisessä lahjusskandaalissa. Taitaa miehellä olla vieläkin suomalaisen poliisin pidätysmääräys perässään :)

Malli itse on tyypillistä Tamiya, ilman mitään isoja ongelmia. Menee nippuun nätisti, ja kuten yleensä, lopputulos riippuu siitä, kuinka suoraksi saat rungon, ja kuinka siistinä saat maalauksen pidettyä. Tamiya tarjosi siirtokuvat kahdelle värivaihtoehdolle, siniselle ja hopeanharmaalle, ja kun tuo sininen oli kuvien perusteella hyvin sama kuin hyllystä löytynyt BMW:n Orientblau (ja hyvin sama kuin mulla aikoinaan ollut "matkalehmä" GSX1100F), ja mielestäni räyhäkkäämmän värinen, oli valinta itsestään selvä.

Taas on mallipino yhtä laatikkoa matalampi :)

Kommentit

Hyvän näköinenhän se on, ei siitä pääse. Missä kunnossa siirtokuvat oli kun eikös tämä sarjakin ole niiltä ajoilta, kun esikuvakin oli vielä tuotannossa?

Leveydeltään ajoasento muistuttaa varmaan enemmän polkupyörää kuin moottoripyörää…
"Taas on mallipino yhtä laatikkoa matalampi :)"

Hienoa! Ja hieno on myös pyörän malli.
Itse mallin esikuvan tehoista: Jo aiemmin otettiin 2-tahti satapiikeistä (125cm3) yli 30 konia ulos (minullakin oli tiekäyttöönkin rekisteröity KTM), joten tuo 2-pytty 250:n 45-47 ei ole mikään järisyttävä lukema;)

Silti taustoitus on kyllä myös varsin kiva;)
Markus Salminen kirjoitti:
Missä kunnossa siirtokuvat oli kun eikös tämä sarjakin ole niiltä ajoilta, kun esikuvakin oli vielä tuotannossa?

Leveydeltään ajoasento muistuttaa varmaan enemmän polkupyörää kuin moottoripyörää…
Malli julkaistiin 86-87 (rakennusohjeen copyright), mutta itse olen tämän ostanut kotimaasta, varmaan tuossa 2010-luvun taitteessa (hintalappu euroina). Kokemuksen mukaan Tamiyan siirtokuvat kestävät aikaa paremmin kuin Hasen ja Fujimin…

Kapeehan tämä oli, isonveljen (RG500) koeajossa tuosta myös mainittiin. Sehän perustui suoraan tuohon square four kilpamoottoriin. Koeajosta voi nähdä vain märkiä unia…