Pienoismallit.net

Char B.1 bis

Revellin (Matchbox) Char 1/76 mukana tulleella kadun pätkää kuvaavalla alustalla. Nyt täytyy heti sanoa että itse en ihan hirveän tyytyväinen tähän malliin ole eikä vähiten sen vuoksi että itse vaunu oli suht tuskallinen kasattava. Kumilenksu telat ansaitsevat oikein erityismaininnan kehnoudestaan. Niin ulkonäkö kuin sopivuuskin päin mäntyä. Ei silti ihan kaikki negatiivista ole sillä tuon alustan parantelu ja maalaaminen oli kyllä varsin viihdyttävää puuhaa. Olen ymmärtänyt että aikoinaan juuri nämä alustat olivat osasyynä Matchboxin sotilaskalustomallien suureen suosioon. Tarkoituksena olisi tehdä sama vaunu Tamiyan 1/35 mallista, mutta ehkä saksalaisten käyttämänä versiona.

Kommentit

Ottaen huomioon lähtökohdan tuskaisuus tuntien valmistajan, muottien iän ja mittakaavan niin tämä on tosi hieno! Erityinen plussa alustan tuunaamisesta! Näitä rakensin nuorna miesnä koko keon just näiden "dioraama-alustojen" takia. Laita lisää kuvia yksityiskohdista.
Matti M 31.10.2019 19:03 Vastaa lainauksella
Hieno malli, alusta paranteluineen myös erinomainen, olet saanut vanhasta ja yksinkertaisesta mallista näyttävän näköisen.
80-luvun lopussa näitä Matchboxin malleja sai maitokaupoistakin, niitä ostettiin ja kasattiin, loppuaikoina jopa maalattiinkin.
Kiitos kommenteista! On vissiin nämä vanhat Matchboxit kuuluneet monen minua vanhemman mallarin suosikkeihin aikoinaan juurikin 70- ja 80- luvuilla varsinkin. Jotkut vissiin rakentaneet samat mallit useampaankin kertaan.