Pienoismallit.net

Fordarossa

American Body – Italian Heart

Jimmy Flintstonen kuvastosta löytyi hauska hartsikori: 1934 Ford shopattuna ja sektioneerattuna. Melko pieni on kajuutta muokkausten jälkeen ja tokkopa 1:1-kokoiseen versioon kovin pitkät pojat sisälle mahtuisivatkaan. Eikä matkustusmukavuuskaan ole kummoinen, ja niinpä ajatus alkoi suuntautua show-tapahtumissa käytettävän ajokin rakentamiseen. Akku, bensatankki ja jäähdytin ovat korin peltien suojissa.

Runko on tehty scratch-toteutuksena, samoin ainakin takaripustus, sisusta, kojelauta ja jäähdytin. Moottori on Ferrari Testarossan V-12, joka leveän ja litteän olemuksensa vuoksi kaipasi vanhakantaisen remmiahtimen päälleen, jotta voimanlähteen ulkomuoto olisi miehekäs. Teknisesti ratkaisu tuskin on mikään matka-ajon luotettava lähtökohta. Sitä puolta rajoittavat myös bensatankin vaatimaton koko ja jäähdyttäjän vähäinen kapasiteetti. Mutta kuminpoltto ja muu ”show-off” ovatkin auton leipälajit eikä niissä touhuissa jarruvaloja(kaan) tarvita. Toisessa pakoputkessa on putki, johon kuski napin painalluksella voi syöttää Taika-Jimiä jos jonkinlaista…

Sisustaan tuli laitettua mummomaista kangaskuosia kattoon ja oviin. Mittaristo on Mr. Modelin valmiste (Flamed Dashes 2 - MM2004). Vanteet ja renkaat ovat Ariin 1973 Challengerista, ja muut osat sekalaisia miljoonalaatikon löytöjä. Kori ja koneen punaiset osat on maalattu ja lakattu Tamiyan LP-purkkitavaralla (LP-21, -46 ja -9) kynäruiskulla.

Kommentit

Sen kummemmin moisen moottorihirviön realistiseen toimivuuteen kajoamatta voinen todeta, että siinäpä varmaan makein pata mitä on mallimaailmassa vastaan tullut. Ja on malli muutenkin varsin järisyttävä. Mä tykkään kovasti tästä MM:n viimeisimmästä raaserista. Ensi mielikuva mikä tuli oli, että se on testoa purkkikaupalla imenyt lude. Tämä pitäisi nähdä livenäkin.
Kiitos, Ismo.
Live-näyttöä saattaa tulla jossain ensi vuoden näyttelyssä.