Pienoismallit.net

1966 Pontiac GTO

Influencing the muscle car era...

Lähdin tavoittelemaan restomod-tyyliä haluamatta kuitenkaan mennä täysin tyylisuunnan syövereihin. Pienillä muutoksilla auton olemus nykyaikaistuikin:
Korista on siivottu mallimerkinnät, ja väriksi oli tarkoitus laittaa vaaleanruskean ja beigen välimuoto metallivärinä. Niinpä sekoittelin Tamiyan kultaa ja asemetallia, mutta eipä niistä tullutkaan ruskean sävy vaan vihreä. Koeruiskutus näytti kuitenkin vihreää valoa ja tuntui sopivan GTO:n muotoihin. Maalin suojana on yli viisi kerrosta kirkaslakkaa.

Alustaa on madallettu ja asennettu paineilmajousitus. Takalokasuojia piti korottaa/syventää jotta rengas mahtuisi kaukaloon. Silti olemus on hieman liian korkea omaan makuuni ja jäi tavoitellusta matalasta maavarasta. Auto kulkee kuitenkin huomattavasti lähempänä tien pintaa kuin vakiomallinen Ponu.
Sisusta on alkuperäinen, tosin polkimet ovat Highlight Model Studiosin valmistetta, ja ratin viikset tehty itse. Matot ovat karvateippiä.
Moottoriin on vaihdettu nykyaikainen ruisku. Nykyaikaa ovat myös levyjarrut (Beemaxin ralliautosyövyteosapaketista) ja tietty renkaat vanteineen (Fujimilta).
Hihnarullat tuli askarreltua syövyteosista ja erivahvuisista styreenitangoista. Samalla apulaitteiden kiinnitykset meni uusiksi, koska sarjan alkuperäisessä hihnarullapaketissahan ne ovat "hihnan" varassa.

Maskin ja puskurin välinen kaistale koria on hankalasti maalattavissa, koska on maski valettu puskuriin kiinni. Kiersin ongelman maalaamalla Bare Metal Foilia korin värillä. Kapeiksi leikattuja soiroja olikin sitten kiva yrittää saada ahtaaseen rakoon sopimaan, eikä lopputulos ole kovin hyvä. No, parempi noin kuin kromin värisenä.

Kommentit

Nyt tuli hieno! Ja joo, samaa mieltä tuosta väristä, istuu kuin nenä päähän.
Henkka H 1.11.2019 11:18 Vastaa lainauksella
En ole mikään custom fani varsinaisesti mutta täytyy kyllä kehaista detaljien paljoutta ja hyvää maalipintaa sekä yleensä laadukasta työnjälkeä.
Niinhän tuo on kuin Chip Foosen pajalta. Kliini ja matala, isoilla pyörillä. Hyvin olet modernisoinut vanhan klassikon tarvitsematta kuitenkaan "rälläköidä peltejä". Konehuoneelle vielä erikseen kehu, on viimisen päälle kaikki piuhat ja muut romppeet. Väri on jännä, sopii hyvin Ponun muotoihin.
Tervolle, Henrylle ja Ismolle kiitos kommenteista!
Ehdottoman samaa mieltä, hieno auto!
Kiitos!