Pienoismallit.net

Char B1

Ranska 1939

Tamiyan Char B1 bis varhaistettu Char B1 vaunuksi Azimutin muunnossarjalla. Muunnossarjan laatu ei hirveästi vakuuttanut,esim etulevy oli käyttökelvoton. Tai sai siitä sentään referenssiä skrätsinä tehtyyn. Yksilöksi valikoitui vaunu 117 "Vendee",koska sen tunnukset sai kasattua muutamalta Tamiyan Char B1 bis dekaaliarkilta. Maalattu Tamiyan maaleilla ja vanhennettu pigmenteillä ja öljyväreillä.

Kommentit

Matti M 10.10.2019 18:52 Vastaa lainauksella
Taattua laatua jälleen, sopivan hillitty viimeistely vaunussa. Telat on tosi aidon näköiset myös.
Heikki 11.10.2019 09:14 Vastaa lainauksella
Nämä ranskalaiset vaunut ovat sen näköisiä kuin panssarivaunujen pitääkin olla. Näkö ei tainnut vastata ominaisuuksia. Kesällä näin Norjassa Vesisaaressa ilmeisesti Char B1:n tornin, saksalaiset hyötykäyttivät ranskalaisia vaunuja rannikkopuolustuksessa.
No nyt! Ensinnäkin tämä on yksi ehdottomista suosikeistani mitä Tamiyan malleihin tulee ja edellisen rakentamisesta onkin aivan liian pitkä aika. Toiseksi, erittäin hienoa jälkeä ja hyvä ajatus tämä muutostyö. Säistäminen on näissä se juttu, vaikka tämä onkin varsin hillitty ei näissä mennä metsään silläkään että kyljet on täynnä valumia koska niinhän noissa tahtoi olla rakenteesta johtuen. Hieno on.
Kiitoksia kommenteista Matti,Heikki ja Tomi. Tamiyan malli kuuluu omiinkin suosikkeihini valmistajan kataloogista. Tämä olikin jo kolmas rakentamani. Oikea vaunu on jo erilaisten ja erikoisten maalauskaavioden johdosta eräs suosikeistani Toisen maailmansodan vaunuista. Olihan tuo myös vielä kesällä 1940 todella kovaa rautaa. Saksalaisten parempi taktiikka esti suuremman menestyksen,vaikka esim. Stonnessa vaunu heille harmaita hiuksia aiheuttikin.
Joona Leino 11.10.2019 21:38 Vastaa lainauksella
Siisti ja hieno malli. Takana roikkuvat ketjut näyttävä yksityiskohta. Yksi lempivaunuistani. Tarkoitus tehdä itsekkin jossain kohtaa.
Kiitoksia kommentista Joona. Siitä vaan Tamiya työn alle sielläkin. :)