Pienoismallit.net

Boeing 757-200

"Ed Force One"

Tämä projekti alkoi jo joskus 1980-luvulla, kun kaverin kanssa "löydettiin" Iron Maiden bändi. Jotain pari vuotta sitten netissä tuli vastaan siirtokuva setti tähän koneeseen, jolla bändi lensi konsertista toiseen 2008-09 Somewhere back in time tourilla. Itsekin kävin todistamassa konsertin helsingin olympiastadionilla. Siirtokuvat on tehnyt V1Decals. Tästä menikin sitten tovi, ennen kuin sain hommatuksi siirtokuville sopivan rakennussarjan. Vaihtoehtoja oli tasan kaksi, Minicraftin umpisurkea sarja ja PAS modelsin hartsisarja. PAS olisi ilmeisesti ihan hyväkin sarja, mutta en ole ikinä innostunut hartsista materiaalina, niinpä valintani oli Minicraft. Kuinka surkea yksi sarja voi muka oikeasti olla? Siispä hommasin Minicraftin USAF C-32 B joka on sama malli kuin 757-200.

Pakettia auki ja tutkimaan sisältöä, no tässähän on oikein upposaumat ja kaikki. Siivissäkin järkevän näköinen kiinnitys, joilla luulisi homman hoituvan… No eihän se niin mennyt, sarjan omilla kiinnityksillä siivet sojottivat aivan mielenvikaisesti, joten ne piti leikata pois. Runko liimautui ihan OK, ollakseen surkea sarja. Mutta miksi ihmeessä ohjaamo oli tehty kirkasosana, joka jättäisi ruman sauman varmasti? Varsinkin kun sarjassa ei ole ohjaamon sisälle mitään ja ikkunat ovat mustia siirtokuvia. Korkeusvakaajat olivat yhtä surkeasti istuvia, kuin siivetkin. Suihkumoottorit ovat vähän sinnepäin, mutta niiden kannattimet laittavat ne sojottamaan ihan muualle kuin kuuluisi. Laskutelineet ovat aika simppelit ja oikeastaan ihan vääränlaiset. Siinäpä ne kehut sarjasta sitten olikin ja niiden osien yhteen liimaamisesta voisi kirjoittaa pienen kirjan. Pelkästään siipien käsittelyyn ja kiinnittämiseen taisi mennä ainakin kuukausi, sen verran vänkä operaatio se oli. Moottoritkin sain lopulta paikoilleen, jokseenkin oikeaan asentoon, lämmittämällä kannattimia ja taivuttamalla ne oikeaan asentoon. Paneliuria ja muita sai kaiverrella pitkin konetta sen verran, että voin kehua Tamiyan kallista Encraving toolia loisto kaivertimeksi. Maaleiksi hommasin Tamiyan lacquer maaleja, joista käytin valkoista ja paria harmaata. Vähän olisi pitänyt opetella ensin uuden maalityypin saloja, mutta meni jo. Heh! Siinä maalaillessa kompressorikin otti välikuoleman, irronneen kiertokangen muodossa, mutta 20min myöhemmin kapistus oli korjattu.

V1 siirtokuvien laittamisen aloitin moottorien siirtokuvilla. Mukana tuli kahdet kuvat, joista toiset kuvittelin olevan kirkkaalla kalvolla ja toisten sinisellä pohjalla. No ne toiset olivat valkoisella pohjalla, joten ne olivat hyödyttömät ja sinisiin piti tyytyä. Maalasin moottorit sinisiksi ja leikkasin siirtokuvista sinistä pois, jättäen vain vähän reunaa kuvion ja tekstin ympärille. Kuvahan olikin sitten reunasta helposti lohkeilevaa mallia, joten turvamarginaali reunoilla tuli käyttöön. Paikkamaalilla tämäkin korjaantui ja lakalla melkein pilaantui, sillä lakka reagoi moottoreissa käyttämäni Xtra color maalin kanssa ja jouduin tekemään välihiontaa. Ja sitten taas paikkamaalia ja uutta lakkaa. Kerrassaan surkeat siirtokuvat noihin moottoreihin. Mutta muut siirtokuvat olivatkin sitten loistavaa laatua, ohuita ja helposti käsiteltäviä. Vaan ongelmia tuli näidenkin kanssa, mutta itse aiheutettuja. Onnistuin konetunnuksen siirtämään koneesta peukaloon, mutta peukalosta se palasi koneen kylkeen kolmessa osassa. Sivuvakaajasta sain myös hieman reunoista paloja irtoamaan, mutta nekin sain paikattua. Siirtokuvien päälle suihkin lakkaa, jotta ei tarvitsisi pelätä enää niiden irtoamista.

Kaikki koneen antennit ja valot sai tehdä ihan itse, sillä niitä ei sarjassa ollut huomioitu ollenkaan. Laskutelineitä veistelin hieman paremmiksi ja lisäsin jopa hieman hydrauliputkia niihin. Alusta asti halusin tehdä koneen jossa näkyy hieman käytönjälkeä ja sitä lähdin myös tekemään. Todellisuudessahan tämä kone ei tainnut kauhean likaisena edes lentää, mutta onhan se vaan rockimpi kun siinä on likaa päällä. Minkään rakennussarjan kanssa ei ole ollut niin paljon ongelmia ja huonoa tuuria kuin tämän kanssa, mutta sainpas taisteltua tämänkin valmiiksi.

Kommentit

Eihän tästä voi kovana Maiden fanina olla pitämättä. Kuvien perusteella kertomasi ja Facebookissa näkyneet vaikeudet eivät valmiista mallista näy. Hyvältähän joku Iron Maiden liveryllä oleva matkustajakoneen malli näyttäisi omassakin hyllyssä,mutta jääköön ainakin vielä rakentamatta. :)
Suosittelen ostamaan sen PAS Modelsin sarjan, niin pysyy hiukset paremmin päässä.
Lopputulos näyttää hyvältä. Finnairin 757:n rakentaminen kyllä kiehtoisi kun sellaisen kyydissä on tullut istuskeltuakin. PAS:n hartsisarja olisi todennäköisesti pienemmän riesan tie.
A Lappalainen kirjoitti:
PAS:n hartsisarja olisi todennäköisesti pienemmän riesan tie.
Mikä tahansa muu sarja, olisi pienemmän riesan tie.
Juha K 7.10.2019 05:53 Vastaa lainauksella
B757 oli ihan ensimmäisiä jos ei ensimmäinen Minicraftin julkaisema 1/144 liikennekonesarja, samoihin aikoihin markkinoille tuli Lockheed Electra. Ja sarja on juuri niin huono kuin Petri tuossa kertoo. Omalta osaltani Finnairin joulupukkikoneen tekeminen pysähtyi kun en saanut selville miten PW-moottorit olisi pitänyt koota…

Mutta Minicraftin laatu parani pitkässä juoksussa, sarjat muuttuivat kelvolliksi ja viimeiset (MD-80, B727, DC-4…) olivat jo ihan ok työtä.