Pienoismallit.net

1960 Ford Starliner

Woodstock 1969 Festival 50th Anniversary Honor Build: 1960 Ford "Heartliner"

Muutamalla teippauksella ja kynäruiskun heilautuksella syntyi kokeiluluontoisesti sydänteema kunnioittamaan kesän 1969 mieleenpainuvaa ”hippitapahtumaa” eli Woodstockin festivaalia: Rockia, Rauhaa ja Rakkautta.

Sheivasin merkki- ja mallitekstit kyljistä sekä tähtikoristeet C-pilarista, madalsin takajousitusta 4 mm (eli 1:1-koossa 10 cm), tein kojelaudan uusiksi mittariston, tuuletusaukon ja hallintalaitteiden osalta, vaihdoin koneeseen modernin commonrail-ruiskun (scratch-valmiste – kuten ilmanputsarikin) ja nappasin Aoshimalta vanne-rengas-yhdistelmän jossa oli sopivasti levyjarrut mukana. Akku tuli heivattua takakonttiin.
Lukuisia lakkakerroksia 2000- ja 3000-hiekkapapereilla tasoitellessa tuli samalla hiveltyä auton muotoja, ja täytyy vain todeta että korin muotoilu on amerikkalaisen autoteollisuuden helmi: sopivasti siipeä, harmonista ikkunakaarta ja kylkilinjan pokkausta.

Tämä on AMT:n premiumrakennussarja: erilliset runko, pakoputket ja hyvin detaljoidut akselistot. Sisustan detaljointikin on hyvää tasoa, samoin konehuoneen. Osien yhteen sovittelussakaan ei ole ongelmia. Suosittelen kaikille mallareille rakentelukohteeksi. Ainoa ”varoitus” tulee listojen foilaamisesta: se on melkoinen savotta, ja ensin täytyi korjata kitillä muutamia valuvirheitä listoista.

Kommentit

PhantomII 19.9.2019 10:48 Vastaa lainauksella
Kun näin ensimmäisen kuvan, tuli sekunnissa mieleen "the Kesä -69". Siis ennen kuin luin tekstiä! Sen verran hyvin mallista ilmenee sen tarkoitus.

Jaa-a, mitäpä pitäisi mallista sanoa? No, kuvat puhunevat puolestaan. Ennen kuin kukaan ehtii arvostella auton/mallin siisteyttä, niin autohan kunnioittaa tuota rauhan ja rakkauden aikaa, eikä ole ajan tyyliin rakennettu kuuskytlukulainen, jolloin sen pitäisi olla ehkä paljon huonommassa kuosissa ulkoa ja sisältä, konehuoneesta puhumattakaan.

Sellaisen mallin toteuttaminen juuri Kesän -69 hengessä voisi olla ehkä lähes yhtä työlästä kuin tämän mallin, varsinkin taiteellisessa mielessä eli siinä miten malli tuo rakentajan ajatuksen esiin. Hieno malli!
Kiitos PhantomII!