Pienoismallit.net

International K-7 1941

International K-7-kuorma-autot tilattiin välirauhan aikana Yhdysvalloista järeämmiksi kuorma-autoiksi Pohjolan Liikenteelle Jäämerentien kuljetusurakkaa hoitamaan, mutta siihen ne eivät aivan kerinneet, vaan saapuivat Liinahamariin osina kuljetuslaatikoissaan viimeisten laivojen joukossa, jotka pääsivät Liinahamariin ennen kuin britit sulkivat merireitin 14.6.1941. Sieltä ne vietiin Tampereelle Tullintorille SMK:n tiloihin koottavaksi. Autot siirrettin heti Puolustusvoimille. K-7 k-autoja oli tuossa kaupassa 100kpl.

K-7 kuorma-autoja valmistettiin 1940-41 ja 1944-46. Ne eivät olleet listalla kun Yhdysvaltojen sotateollisuus lähti käyntiin. Sen tuotantolinjat valjastettiin tekemään jotain muuta sota-autoa. Vuonna 1944 siviilimarkkinoiden vaatimuksesta International sai valmistaa tietyn määrän K-7 autoja. Sodan jälkeen valmistus jatkui ja joskus 1947 malli uudistettiin ja sai KB-7 merkinnän.

Autot saapuivat siis meille ennen jatkosodan alkua - ehkä 12.6.1941. Laivan nimikin oli joskus mielestäni tiedossani, mutta en nyt vain löydä Natikoita kuljettaneen laivan nimeä, enkä varmistusta saapumisen päivämäärälle. Ensimmäinen laiva SS "Greta", joka saapui Liinahamariin talvisodan jälkeen 14.4.1940 on monissa lähteissä usein mainittu, mutta ei jostain syystä viimeistä laivaa. Saa kertoa jos tietää.

Auto on muokattu IXO:n KB-7 Internationalista edelliseen K-7 versioon. Kaikki osat piti jotenkin muokata. Ei välttämättä paljon, mutta vähän kumminkin. Vanteet ja renkaat tehtiin kokonaan uudestaan ja lava. Värit muutettiin kauttaaltaan Internationalin tehtaan väreiksi.
Näitä näkee museoautoina mm. uudessa Tuntematon sotilas -elokuvassa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!