Pienoismallit.net

T-34/76 UZTM

10. Kaartin Uralilainen Vapaaehtoinen Panssariarmeijakunta, Neuvostoliitto, loppusyksy 1943

Zvezdan tuore malli, lisäsin etulokasuojat Eduardin arkilta joka on itse asiassa Tamiyan sarjaan tarkoitettu, vetovaijeri on Eurekan valmiste, kiinnityslenkit kuparilangasta,telatukki luonnosta sekä ketjut RB Modelsilta. Muuten rakensin laatikosta löytyneillä osilla.
Suoraan laatikostakin tästä saa varsin näyttävän ja yksityiskohtaisen mallin, osien sopivuus oli hyvä telapyöriä lukuunottamatta, pyörien sovite akseleihin on väljä, joten liimauksessa sai olla tarkkana. Liimasin luukut kiinni koska mitään sisustan osia ei sarjassa ole, lisäsin kannelle ammuslaatikon joka on Miniartin tuote, pari peitettä joista toisen tein epoksikitistä ja rullalle käärityn kostutetusta nenäliinasta. Maalasin Tamiyan akryyleilla, käytin AK:n, Vallejon sekä Migin litkuja ja pigmenttejä likaamiseen, alusta on eristelevyä, maasto seinätasoitetta, Mini Naturin ruohotupsuja, pigmenttijauhetta sekä ruskeita litkuja.
Figuuri on venäläisen Stalingradin, maalattu Vallejon akryyleillä.

Vaunun esikuva oli Sverdlovskilaisten opiskelijoiden kustantama, siitä nimi Sverdlovskin koululainen.
Koko yksikön kalusto oli Uralin alueen asukkaiden rahoittama, vaunut tulivat myös läheltä, kuten tämä Uralmashin tehtaalta rullannut T-34, miehistö oli vapaaehtoista myös.

Molemmissa hinta-laatusuhde kohdallaan, mallissa ja figuurissa. Suosittelen.

Kommentit

On kyllä yksi suosikkini T-34 malleista. Todella hieno. Säistäminen tehty hyvin ja vaunu näyttää kokeneelta.
Matti M 15.9.2019 22:45 Vastaa lainauksella
Kiitos!

Yritin tehdä mallista jo vähän käytössä olleen näköisen, näillä vaunuilla ei kovin pitkä ikä ollut, en tiedä oliko esikuva enää olemassa syksyllä '43, kuvia en mistään löytänyt, hyllyssä oli tuo figuuri toppavehkeissään jonka päätin sijoittaa vaunun kanssa samalle alustalle. Omasta mielestä juuri tuo alusta ja kuraaminen/mutaaminen ei onnistunut hyvin. Täytyy harjoitella sitä lisää.
T-34 on minunkin suosikki, venäläisvaunut yleensäkin.
Onnittelut viikon mallista!! Hieno kokonaisuus!
Matti M 25.9.2019 18:13 Vastaa lainauksella
Kiitos Petri.