Pienoismallit.net

Airacobra ja GAZ-MM

Kasimovon kenttä

Tämä dioraama kuvaa Bell P-39 N hävittäjäkonetta ja GAZ-MM Model 1941 kuorma-autoa Kasimovon lentokentällä kesällä 1944. Tämä Airacobra, jota "pikku parturiksikin" Venäjällä kutsuttiin kuului 13. ilma-armeijan 196. Hävittäjälentorykmenttiin joka operoi Kasimovon kentältä käsin Suomen suuntaan. Kasimovon kenttä sijaitsee n. 30km Pietarista pohjoiseen vanhan Suomen rajan tuntumassa. Aihe tähän dioon syntyi Red Stars kirjassa olleesta valokuvasta joka esitti tätä mallinnettua koneyksilöä.

P-39 koneita oli kesäkuussa 1944 Kasimovossa erään lähteen mukaan 36 kpl. Suomalaiset pommittivat kyseistä kenttää, kuin myös Levashhevon ja Gorskajan kenttiä 9-10.3.1944 lentolaivue 44:n toimesta ja saivatkin jonkinmoisia vaurioita aikaan kuin myös koneita tuhottua. Kyseisiltä kentiltä oli Helmikuussa 1944 tehty massiivisia pommituslentoja moniin Suomen kaupunkeihin, mm. Helsinkiin, Turkuun, Kotkaan jne.

Tämä kentän ohittava GAZ kuormuri on menossa ilmeisesti rintamalle Kannaksen suuntaan, mukana ohjaajan lisäksi neljä jalkaväkeen kuuluvaa, ilmeisesti osa konekiväärikomppaniasta kun tuo Maxim myös kyydissä on? Lavalla olevien aseistuksena Dektarjev pikakivääri "Emma" ja PPSh M-41 konepistoolit.

GAZ-MM oli Neuvostoliitossa tuotettu Ford Model AA:n lisenssiversio jota valmistettiin vuosina 1938-47 ( sekä UAZ nimellä 1947-50 ) yhteensä yli 150 000 kpl. Malli MM oli "hieman" riisuttu versio AA:sta ja puna-armeijan massatuotantoa varten räätälöity. Esim. etujarruja ei ollut lainkaan, varsinaisia ovia ei ollut ja olihan myös valoissa säästetty, ne olivat vain kuljettajan puolella niin edessä kuin takanakin. Moottorina 50 hv:n 3,3 litran GAZ ja vaihteistona 4 lovinen manuaali.

Airacobra oli Eduardin "Bella" paketointi josta jo toisen koneen rakensin aiemmin. Mukava rakenneltava jossa sarjan mukana tulevat etsit ja maskiteipit. Konekohtaiset tunnukset hankin erikseen kun halusin tästä nimenomaan Suomen rintamilla esiintyneen koneen. GAZ auton rakentelu oli vaihteeksi lekomallarille myös mukava kokemus, auto ukkeleineen oli Tamiyan valmiste, 1,5 tn Soviet cargo truck. Osat sopivat hyvin, eikä viilailuja juurikaan tarvittu. Yksi kämmi kasauksessa kuitenkin kävi kun ohjaamon rättiverhoilu ei sopinutkaan paikoilleen kun olin asentanut penkin liian taakse. No, purkamalla penkki ja asentamalla uudelleen siitäkin selvittiin…kasausohjeita kannattaa useinkin seurata!

Maalaus, lakkaus ja säistäminen LifeColorin ja Vallejon akryyleilla.

Kommentit

Oikein näppärä ja hauska dioraama! Taustahistoriikki myös kiva. Oli ne veli venäläisen kuormurit aika karuja…
Hyvä Markku!
YT
Kalle
Tarkkaa ja siistiä työnjälkeä. Todella hyvännäköinen dioraama!
Mainio kokonaisuus! Sekä Airacobra että Gorkin autotehtaan tuote ovat onnistuneita. GAZ:n karuudesta en nyt tiedä, amerikassa etujarrut tulivat pakollisiksi raskaisiin yhdistelmiin muistaakseni 70- luvulla.;)
Kiitos kommenteista Kalle, Juha ja Antti!

Kalle, eikös tuohon aikaan kaikki laitteet olleet aika karuja…paitsi lentokoneet ;-).

Aika yllättävä tieto minulle myös tuo myöhäinen amerikkalaisten yhdistelmien etujarrujen pakollisuus, Suomessa taisi tulla jo 50-luvulla laki jossa jarrut piti olla kaikissa pyörissä. En tiedä, mitä kulkuneuvoja tuo tarkalleen koski, mutta normi henkilö-ja kuorma-autoja nyt ainakin.

Tänä päivänäkin ainakin noita amerikkalaisia Ford model AA kuormureita on edelleen käytössä ja myynnissä, joko alkuperäisessä kuosissaan tai rankasti modifioituina. Taitaa niitä näkyä kiihdytysajoissakin…tosi hieman eri moottorilla ja alustalla ;-).