Pienoismallit.net

Lanchester

Persia, 1916

Brittiläinen panssariauto vuodelta 1916 Persiasta. Koska kyseessä on autiomaassa toiminut panssariauto, niin organisaationa on luontevasti Royal Naval Air Service.

Lanchester oli käytössä 1914-1918 ja se oli rakennettu siviiliurheiluauton rungon päälle (Lanchester Sporting Forty). Runkoa ja takajousitusta oli vahvistettu panssaroinnin painon takia. 60 hv -moottori pidettiin ennallaan. Auton maastokelpoisuus oli heikko, mutta Lanchester oli nopea ja luotettava. Aseistuksena oli yksi Vickers-konekivääri. Osa Venäjälle toimitetuista autoista varustettiin 37 mm -tykillä.

Valmistusmääristä en valitettavasti löytänyt tietoa, mutta ohjeista sain käsityksen, että määrä saattaisi olla niinkin alhainen kuin kymmeniä. Kuulisin mielellään tästä varmemman luvun.

Kuvista ei välttämättä saa kovinkaan hyvää käsitystä auton koosta, joten lopuksi vertailun vuoksi rinnalle eksyi Tiran 5 -panssarivaunu.

Rakennussarjan valmistaja on Copper State Models, ja kyseessä on laadukas ja helpporakenteinen pienoismalli. Ostin lisäksi valmistajalta syövytysosat, joista käytin vähän yli puolet. Ehkä näkyvimpinä kk:n suojalevyt ja takalokasuojien takaläpät. Astinlaudat korvasin puisilla lähinnä huvin vuoksi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!