Pienoismallit.net

FW 190 A-6

Maj. Erich Rudorffer, Immola, kesä 1944

Tein tämän mallin, koska lento-osasto Kuhlmeyn lekot, ja erityisesti hävittäjät, Suomessa kesällä 1944 kiinnostavat minua suuresti. Malli on rakennettu Eduardin laatikosta, josta rakentuu kaksi Grünhertzin Fw:a (olen aiemmin jo tehnyt Hugo Brochin koneen Kuurinmaan motista linkki). Tästä Eduardin paketoinnista aiemmin rakensin jo Nowotnyn käyttämän koneen linkki. Sain vihdoin selätettyä rimakauhuni aiempien Eduardin lekojen suhteen ja tässä on tulos.

Tämä malli esittää laivueenkomentaja (Gruppenkommander) Maj. Erich Rudorfferin, joka tuskin sen suurempia esittelyjä tässä kaipaa, Fw 190 A-6:ta Immolassa kesällä 1944. Kone oli I/JG 54:n komentajan Hptm. Horst Ademeitin käytössä aiemmin ollut WNr. 550528. Kone tuhoutui 15. joulukuuta 1944, kun Uffz. Walter Lewe ammuttiin sillä alas. Siihen mennessä se lienee saanut melkoisen määrän pudotuksia.

Koneesta on olemassa muutama kuva Suomessa kesällä 1944 (joissa kaikissa on omat ongelmansa, esim. pressujen ja toisaalta huonon kuvalaadun takia). Epäselvyyksissä sain taas apua AJ:lta, eli suuret kiitokset hänelle siitä.

Mallissa, Eduardin normaalien ongelmien (osien sopivuus erityisesti etuosan suhteen, laskutelineissä ja ohjeiden ongelmat historiallisessa tarkkuudessa) lisäksi, vaikeuksia tuotti siirtokuvat. Hakaristit päädyin ottamaan miljoonalaatikostani.

Jarruletkut ja antenni ovat EZ-lineä, antennin eristeet tein liimasta.

Referensseinä käytin Hannu Valtosen Lento-osasto Kuhlmey -kirjan lisäksi SA kuvista löytyviä muutamaa kuvaa juuri tästä lekosta. Nimikirjoitus on omista kokoelmistani.

Malli on maalattu, kurattu jne. lähinnä Tamiyan, AK Interactiven, Vallejon ja Revellin tuotteilla.

Kommentit

Siistiä rakennusjälkeä ja huolellisesti viimeistelty: Olisiko pohjan likavanat hieman ylikorostuneet, mene ja tiedä. Toisaalta likainen ulkoasu sopii hyvin kuvaan. Tilanteen ollessa päällä koneiden puhtaus tuskin oli ensimmäisenä mielessä. Kokonaisuus on reilusti plussan puolella.

E-P
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Siistiä rakennusjälkeä ja huolellisesti viimeistelty: Olisiko pohjan likavanat hieman ylikorostuneet, mene ja tiedä. Toisaalta likainen ulkoase sopii hyvin kuvaan. Tilanteen ollessa päällä koneiden puhtaus tuskin oli ensimmöisenä mielessä. Kokonaisuus on reilusti plussan puolella.

E-P
Joo, komppaan tässä E-P:tä. Kokonaisuutena varsin hyvin tehty, mutta mielestäni varsinkin hylsynpoistoaukkojen ruutikaasuvanat ovat ylikorostettuja.
Lisäksi pomppaa silmään jonkinverran spinnerin musta kierre ja valkoiset antennin eristepallukat. Pallukoihin hieman lisää paksuutta paksulla valkoisella maalilla. Enempää en pysty kommentoimaan, koska 1/48 skaala on minulle vieras ja tuo FW 190 aiheena ei ole minulle kovin tuttu.

yt.
MK
Esko P. 1.9.2019 19:47 Vastaa lainauksella
Ok! No tuo selittääkin kaikki kakkoset ja kolmoset. Kiitos selvennyksestä!
Ruutivanat ovat minustakin kamalan ylikorostettuja. Minun käsitykseni Luftwaffen koneista oli että ne olivat enimmäkseen hyvin siistejä. Kuri kuitenkin oli huippuluokkaa ja mustilla miehillä oma ylpeytensä ja ammattitaito.

Ne kuvatkin jotka olen nähnyt Immolasta, kuvaavat siistimpiä koneita.

Mutta, ei se nyt minusta kakkosia selitä, onhan tämä tutkittu kohde, perusteltu ja siististi tehty.
Esko P. kirjoitti:
Ok! No tuo selittääkin kaikki kakkoset ja kolmoset. Kiitos selvennyksestä!
En pisteyttänyt, ainoastaan kommentoin ;) Ihan kiva malli kuitenkin.
Matti M 2.9.2019 10:24 Vastaa lainauksella
Hieno malli, aihe on minullakin "lähellä sydäntä" sekä FW 190 yksi suosikkikoneista.
Minulla on Special Hobbyn A-6 sarja joka lienee Eduardin peruja, hyvä tietää että kannattaa varautua soviteongelmiin jos joskus tulevaisuudessa sen otan työn alle.
Minun mielestä hyvin onnistunut maalaus/viimeistely, muistan jostain lukeneeni että Kuhlmeyn Wulfit olivat suht tuoreita tuolloin, mallisi vastaa sellaista konetta varsin hyvin.
Noista kahden tähden antajista olen sitä mieltä että niitä varmaan pelottaa että oma mallinsa jää huonommalle sijalle taulukossa, annetaan huonot pisteet sitten. Aika säälittävää minusta. Ja naurettavaa myös.
Pari kertaa olen antanut vahingossa 1 tai 1/2 tähteä huonomman arvion tabletin takia, olen kyllä asiasta maininnut ja pahoitellut, noitakin varmasti sattuu joillekin. Itse en tuosta pisteytyksestä välitä, mallien rakennus on minulle harrastus.
Siistiä työtä Eskolta jälleen!
YT
Kalle