Pienoismallit.net

Team "From A" Porsche 962

1988 JSPC Championship winner

Koska hasegawan ja revellin 962:set oli jo tulleet rakennettua, oli luonnollinen valinta rakentaa tamiyan esitys aiheesta. Odotukset eivät todellakaan olleet korkealla tämän suhteen, Kori, joka on kuitenkin ensimmäinen johon kiinnittää huomionsa, on sarjan synkin osa-alue. Tamiyan alkuperäinen sarja on 80-luvun lopulta, jolloin 956 oli korvattu 962:lla paria vuotta aiemmin ja uusintajulkaistu neljään otteeseen sittemmin. Kyseessä ei kuitenkaan ole patterikotelosarja, vaan mukana on alusta asti ollut vaihteiston puolikas ja takaripustukset (se mitä takaa nyt voi nähdä), sekä täysi ohjaamo. Nämä ovat yhä edelleen erinomaisesti mallinnettu, tamiyan versiossa 962:sta on edelleen paras ohjaamo, alusta sekä "konehuone".

Kaikki nämä seikat mielestäni silti jyrätään maanrakoon korin toimesta, joka on virheitä täynnä. Jos unohdetaan se että mittasuhteet ympäri koria eivät ole kohdallaan, voidaan mainita konehuoneen ilmanoton litistäminen lähes olemattomiin, takasiiven valaminen kiinteästi osaksi koria (?), korin ja alustan kiinnitys toisiinsa erillisillä tapeilla (???) sekä lasiosien kiinni valaminen koriin (????????).

Takasiiven kiinnivalaminen aiheuttaa järjettömien valusaumojen jäämisen korin pintaan, joita en saanut kokonaan poistettua, vaikka alle puoleen pääsinkin. Jäljet näkyy vieläkin. Kori kiinnitetään alustaan neljällä tapilla kyljen alareunasta, osia, joita oikeassa autossa ei koskaan ole ollut missään versiossa. Nämä näkyvät väkisinkin, ja seuraavassa mallissa tulen todellakin kittaamaan nämä umpeen, jos tuon toisen hyllyssä olevan sarjan koskaan rakennan. Ylivoimaisesti eniten ärräpäitä aiheutti lasiosat. Sarjassa ei siis ole kirkasta valurankaa ollenkaan, vaan ajovalot on valettu koriin (tässä tapauksessa keltaiseen muoviin), joten ne on kromattava ja maalattava. Kaikki arvannee ettei näytä samalta kuin läpinäkyvä osa… Ikkunat on valettu kiinteästi koriin, joten ongelmia aiheuttaa niin maalien värit kuin lakkaaminenkin. Koska kori on valettu keltaiseen muoviin, on auton väri oltava keltainen, tai muuten valmiissa autossa paistaa keltainen kranssi kaikkien ikkunoiden ympäri. Nytkin harmaan pohjamaalin näkee hyvin joistakin kulmista. Silti tämä oli vielä pientä siihen että lasit muuttuivat maitolasiksi lakkauksessa. Lakkauksessa kun ei voinut käyttää maskeja ilman reunuksen syntymistä, joten vedin lakan suoraan lasin päälle. Tällekin täytyy keksiä joku vaihtoehtoinen ratkaisu seuraavassa rakennussarjassa.

Lopputulemana Tamiyan tuotos voittaa mennen tullen alustan, sisustan ja takaripustuksen osalta, mutta korin osalta hasegawa pyyhkii tamiyalla lattiaa. Molemmat pyörivät samoissa hinnoissa, joten suosittelen hasegawaa huomattavasti ennemmin.

HUOM! Tamiya on tehnyt rakennussarjat molemmista, sekä 956:sta, että 962:sta. Ne eivät ole sama auto, ja mitoissakin on reiluja eroja. 956 on täysdetaljisarja täydellä moottorilla, joka on myös oikeasti laadukas, toisin kuin 962, jonka suosittelen vahvasti kiertämään kaukaa.

Kommentit

Onneksi mulla on se 956 hyllyssä, niin ei tarvitse tehdä kaikkea itse. Jahka joskus sen aloitan. Vaan kaikki mallit ei aina ole huippumalleja, mutta aina niistä jotain uutta oppii. Pojot kuitenkin projektin loppuun viemisestä. Veditkö panelirajat maalin alle?
Paneelirajat on 8. ja 9. pintamaalikerroksen välissä, eli paneelirajojen päällä on yksi kerros keltaista. Hasegawan Omron Porschessa paneelirajat taas on päälimmäisenä.
Yleisilme kilpurissa on siisti ja maalipinta näyttää tasaiselta. Hyvä ettet jättänyt rakentamatta tai kesken, koska jokainen loppuun viety projekti on aina osoitus jostain - vähintään sitkeydestä.
Tuli vaan mieleen että entä jos yhdistäisi Hasegavan ja Tamiyan rakennussarjoista parhaat palat yhteen malliin?
Sitä mietin itsekin jo ennen rakennusvaihetta, ja kyllä siitä saisi. Alusta, sisusta ja konehuone tamiyasta, kori hasegawasta, mutta kumpikaan kori ei ole täysin oikein. Tamiyasta pitäisi leikellä myös katon/konepeiton ilmanottoja hasegawaan, sen lisäksi että koreissa on pieniä muotoeroja, joten esimerkiksi ohjaamon ja alustan istuttamiseksi koriin joutuisi tekemään melko paljonkin töitä. Tamiyan siluetti esimerkiksi on merkittävästi matalampi mitä hasegawan.