Pienoismallit.net

Tykkibarkassi

Valmis tykkibarkassi

Eläkeläistelakka yritti tehdä mallin niin, että se noudattaisi mahdollisimman tarkasti F.H. af Chapmanin piirustuksia ja tuota Tukholman sjöhistoriska museetin aikalaismallia. Joitakin asioita on jouduttu ”säveltämään” omasta päästä, koska niitä ei suunnitelmassa ole tarkoin kuvattu. Ne kuvaukset, joita tykkibarkasseista on lähinnä J.T. Schoultzin maalauksissa, eivät täysin vastaa Chapmanin suunnitelmaa. ( Laitoin kuvapankkiin pari otosta Schoultzin maalauksista.) Todennäköisesti barkasseja oli hieman erilaisia riippuen valmistuspaikasta ja –ajasta. Tärkeintä oli kuitenkin saada näkyviin tuo pienalusten muunneltava monipuolisuus: purjein, soutaen, ampuen. Sen takia mitään köysiä, plokeja, taljoja, luukkuja jne. ei ole liimattu kiinni vaan niiden pitää toimia. Tuo aiheutti viimeistelyssä pieniä hankaluuksia varsinkin lankavyyhtien ”kauniissa” sijoittelussa eli osa jouduttiin sullomaan näkymättömiin esim. soutuluukkujen alle, jotta ne sitten tarvittaessa olisivat käytössä. Purjeetkin ovat hieman ryppyiset jiikkaamisen jäljiltä, mutta niiden tärkkäys lakalla tms. olisi hankaloittanut mahdollista esittelykäyttöä. Toki tuo muuttaminen purjehdusasetuksesta esim. ampuma-asetukseen vaatii usean tunnin pinsettisulkeisen eikä sitä ihan joka päivä viitsi tehdä, mutta mahdollista se kuitenkin on.
Tuo pääkuva on purjehdusasetuksesta. Siihen on laitettu ns. maininkiköydet, jotta puomit asettuisivat hieman nätimmin ja skuutit olisivat kireällä. Noita maininkiköysiä todella käytettiin, jotta tuulen tyyntyessä puomit eivät heiluisi edestakaisin maininkien keinuttaessa alusta. Jätin myös kanuunan hieman puolitiehen enkä laskenut sitä ihan alas asti, jotta sitä voi katsoa avaamalla luukut ja näkee samalla esiinvetotaljat ja keinulavetin kokonaisuuden. Signaaliliput siirsin etumastoon ihan vain näön vuoksi. Laitoin merkintään myös kuvan ampuma-asetuksesta jiikattuine purjeineen.
No niin barkassi siirtyy sitten hyllyn päälle purjehtimaan. Eläkeläistelakka siirtyy rantaan oikeankokoisen veneen kimppuun ja yrittää saada myös retkiauton uusien mallien ”nuuskimiskuntoon”, jos nyt keväällä ja kesällä johonkin koronarajoituksista huolimatta pääsisi. Kiitos kaikille, jotka taas näitä tuherruksia olette jaksaneet seurata.

Kommentit

Hieno on lopputulos, kyllähän tuota kelpaa esitellä. Olis kiva nähdä jossain näyttelyssä kun muutat aluksen vaikka purjehdusasetuksesta ampuma-asetukseen. Vaikka se sitten vaatiikin jonniinmoiset pinsettisulkeiset.
Nuo maininkiköydet on mulle uusi juttu ( niin on kyllä moni muukin tässä purjehdusslangissa). Muistan omilta purjehdusvuosiltani että vaikka kuinka kiristit isonpurjeen jaluksen pläkäkelissä, niin se pyrki aina jonkun verran heilumaan edestakaisin kolhaisten milloin kenenkin päälakeen ison klommon. Tuollainen maininkiköysi olis ollut hyvin käyttökelpoinen.
Mutta mitäs seuraavaksi? Nyt kun olet todistanut että eläkeläistelakalta tulee varsin hienoja tuotteita, olis kiva nähdä niitä edelleenkin.
Se on siinä.Pitkän tutkimuksen jälkeen onkin varmaan mahtava fiilis ja tyhjä olo 😳.Ja tuon jälkeen menee pari vuotta ja sitten sitä ihmettelee,minäkö muka tuon tein.Tämä vuosi tulee olemaan historiaa, mutta ei se hommia hidasta.Noissa pinsetti sulkeisissa saattaa mennä se kuusikin tuntia, ettei ole ihan pikkujuttu kokeilin jo ja tuo meidän sluuppi on vieläkin hieman sulkeisia vaille.Vaikka tämä kevät meni pipariksi , menee varmaan vuosi että päästään jonnekin esille.Eikun uutta Chapmania putkeen Kai.👍🇫🇮
Kiitos taas kommentista, Matti.
Tarkoitus oli viedä barkassi Suureen Snadiin, mutta… Saa nyt sitten nähdä noiden näyttelyjen kanssa??.

Joskus käytettiin myös maininkitaljoja. Ne lähtivät puomilta etuviistoon kummallekin laidalle. Vastasivat nykyistä puomin alasvetäjää eli "kikkitaljaa". Taljat toimivat paitsi mainikitaljoina myös preventtereinä vahinkojiipeille, estivät puomin nousun ylös myötäisessä ja niillä voitiin säätää purjeen muotoa. Niiden käyttö kuitenkin vaati melkoista tarkkuutta, ettei rikkonut puomia. ( Nykyään niitä näkee vielä esim. Hai-luokan veneissä.) Kun barkassi ei kuitenkaan ollut "raaseri", en niitä malliin laittanut.

Seuraavaa projektia täytyy hieman miettiä ja haeskella, jos löytyisi materiaalia. Hieman olen harkinnut Chapmanin priki Svalania, jos vain löytyy tarpeeksi kuvia.
Kiitos kommentista Anne ja Marko.
Historiallisia aikoja eletään, toden totta. Ehkä jossain vaiheessa malleja esillekin saadaan muutenkin kuin vain täällä netissä. Harmi, kun teidänkin sluuppihommelit vähän "venähtivät", mutta eiköhän se jossain vaiheessa pääse "kotiinsa" Sveaborgiin.
Niikuin tuossa jo Matille kirjoittelin, uusi Chapman-projekti on mietinnässä. Saa nähdä tuleeko siitä mitään vai tehdäänkö jotain muuta - mutta kyllä jotain tehdään.
VilleH 5.4.2020 11:07 Vastaa lainauksella
Aivan mahtava malli mielenkiintoisesta esikuvasta. Itse annan erityisen suuren arvon vielä tuolle esikuvanmukaiselle toiminnallisuudelle, joka tuo sen viimeisen silauksen.
Onneksi olkoon!

T:Ville H
Ompa taas tosi hienoa työtä. Kiva juttu tuo, että voi muuntaa purjehtivaksi tai ampuvaksi.
RaimoK 5.4.2020 17:30 Vastaa lainauksella
Hienoa Kai, haastava työ kaikkine taustojen selvittelyineen saanut arvokkaan finaalin. Hyvät havainnolliset kuvat tämän finaalin päivityksessä.
Ei kun uusia piirustuksia tutkimaan.
Kiitoksia kommenteista Mika, VilleH ja Raimo.

Tuo toiminnallisuus on näiden Chapman-mallien kantava idea.
Uusien piirustusten haku on käynnissä.
Empä osaa muuta sanoa kuin upea suoritus. Jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa proggista.
Kiitoksia Esko.
Täytyy tässä ensin laittaa kalustot kuntoon.
Sitten taas jotain on keksittävä.
Onnea viikon mallin johdosta! Vaikka tämä tietysti oli aivan selvää jo pitkän aikaa sitten.
Onnea Viikon Malli -tittelistä. Mainota mallinrakennusta säväytti erinomainen taustoitus.
Onnittelut loistavasta viikon mallista!
Tuohan oli täysin varma tapaus,noin hienoa selostusta harvoin tapaa.Jopa mekin otimme opiksi ja otettiin ideoita vastaan, vähän sovellettuna tosin.Meidän mallit n hieman eri mittakaavassa mutta toimii samalla periaatteella.👍🇫🇮
Kiitoksia kaikille kommenteista.
Mallareiden arvostus todella lämmittää sekä panee yrittämään uutta ja parempaa.