Pienoismallit.net

Tykkibarkassi

Lippuja, ankkuri, kaide, airot

Liput: Aluksen lippu on saaristolaivaston sininen kielekelippu, joka oli käytössä 1761-1823. Sitä käytti saaristolaivaston Viaporin osasto. Avomerilaivasto, Tukholman kaleerilaivasto ja Ruotsista tulleet tykkisluuppiosastot ( C.O.Cronstedtin eskaaderi ja J.Törningin laivueet) käyttivät Ruotsin keltarististä kielekelippua. Lippu tämän tyyppisessä aluksessa pidettiin isomaston kahvelissa.
Käskyt laivastolle annettiin johtoalukselta lippuviesteinä tai niitä välittivät pienemmät alukset, kun etäisyys oli suuri tai näkyvyys huono. Tykkibarkassit toimivat usein näissä tehtävissä. Saaristolaivaston vuoden 1788 toimintaohjeisiin liittyi signaalikirja. Käskyt annettiin nostamalla kolme lippua päällekkäin: ylin oli huomiomerkki, kaksi alempaa olivat luettavissa signaalikirjan taulukon rivin ja sarakkeen risteyksen mukaan. Tässä välitetään käskyä: ”Observera blå fördelning – Öka fart eli Huomio sininen laivue – Lisätkää nopeutta.”
Mallin liput ovat puuvillakangasta. Leikkauksen jälkeen reunoihin on viivoittimen avulla laitettu hieman Uhu Hart-liimaa rispaamisen ehkäisemiseksi. Lippujen reunaan on ommeltu pätkä ohutta kalastajanlankaa, joka puolestaan on solmittu varsinaiseen lippuköyteen.
Mantookit eli kaiteet: Keulassa ja perässä on puinen kaide, joka on mallissa tehty 4x3mm:n listasta. Keulan kaide täytyi pasuttaa kaarevaan muotoon, joten sitä varten täytyi tehdä jiki paksusta vanerista ja nauloista. Kaidetolpat ovat 1,5mm rautalankaa. Puuosuuksiin tein U-muotoiset pellin palat, jotka liimasin ensin listaan ja sitten siihen reikä tolppaa varten. Osaan tolpista täytyi tehdä 1mm:n langasta taivuttelemalla airotelineet, joihin airot laitettiin purjehduksen ajaksi. Liimasin nuo telineet tolppiin metalliepoksilla ja varmistin vielä kietomalla ohutta lankaa ympärille. Tolpat kiinnittyivät parraslistaan porattuihin reikiin epoksilla. Keskikohdaltaan kaiteet olivat köydestä (1mm:n langasta) ja tolppien päässä taivutetut silmukat. Mantooki oli todellisuudessa 70cm korkea. Sen tehtävä oli toimia airotelineenä ja miehistön turvana keikkuvassa veneessä.
Ankkuri: Yksinoikeus ankkureiden valmistuksessa Ruotsin laivastolle oli pitkään Söderforsin ankkuripajalla Uplannissa. Ehkä näitä pienempiä ankkureita tehtiin muuallakin.
Mallin ankkurin tein 3mm:n rautalangasta ja 1,5mm:n pellistä. Ensin varsi, jonka toisen pään taoin litteäksi ja siihen reikä 1mm:n langasta taivutettua rengasta varten. Toiseen päähän viilasin halkion kaariosaan liittämistä varten. Taivutetun kaariosan kumpikin pää hiottiin puoliksi ohueksi ja siihen kourat metalliepoksilla kiinni samoin varsi kiinni kaariosaan. Sitten hionta. Vielä kahdesta 6x3mm hiotusta listan palasesta tukki liimalla kiinni ja köysi kiinni renkaaseen sekä tervaus/maalaus.
Airot: Kun saaristolaivasto sai miestensä pääosan maavoimien rykmenteistä, soutamista oli tehokkaasti harjoiteltava. Aluksen perimmäisiksi soutajaykkösiksi valittiin erityisen kyvykkäät miehet, sillä kaikkien muiden oli seurattava heidän tahtiaan. Tykkibarkassissa oli siis 8 airoparia – airo/mies. Siirtyminen purjehtimisesta soutuun edellytti soutuluukkujen asettamista paikoilleen sekä airojen ottamista telineistään ja hankaimiinsa työntämistä. Lisäksi purjeet normaalisti jiikattiin tai laskettiin kokonaan alas. Kun airot olivat pitkiä (6m) ja tilaa oli vähän, olisi syntynyt täysi ”häslinki”, ellei hommaa olisi tarkkaan harjoiteltu, kunnes kaikki tiesivät otteet, jotka kullakin komennolla tehtäisiin. Esim: Airo ei saanut koskettaa vettä ennen ”Ro öfver alt!” –komentoa, jolla soutu käynnistyi peräykkösten vähitellen nopeuttaessa tahtia. ”Ligg på årorne!” –komento pysäytti soudun ja nosti airot vaakatasoon. ”Stryk!”-komennolla siirryttiin huopaamaan.
Mallin airot (16kpl) tein 8x4mm:n listasta. Ensin hioin perusmuodon ympärikäännetyllä ja vinkoilla kiinnitetyllä nauhahiomakoneella. Sitten loppuhionta ja viilaus oli tehtävä käsin. ( Neljän ensimmäisen airon jälkeen lähti ”alasinkäden” sormesta nahka – siihen auttoi vanha lasketteluhanska.) Kiedoin vielä hankainkohdalle ohutta kalastajanlankaa. Lopuksi vielä airot tervattiin. Niiden paikka purjehduksen aikana oli mantookin telineissä aina 4kpl/teline.

Kommentit

RaimoK 30.3.2020 08:52 Vastaa lainauksella
Voi hyvin kuvitella, että harjoittelu oli todella tarpeen kun siirryttiin purjehduksesta soutuun ilman häslinkiä. Tilaa ei näytä olevan liikaa. Tunnetusti veneillessä kohtalainen aallokko tekee jo yksinkertaisista asioista oleellisesti vaikeampia.
Vakuuttavan näköistä työtä. Mitä puuta olet käyttänyt noihin kaiteisiin? 3x4 mm rimaa ei ole aivan yksinkertaista taivuttaa noin tiukkaan kaareen kuin mitä olet tehnyt, joten pasutus näyttää olevan tehokas tapa. Oletko käyttänyt höyryä vai kuumaa vettä, ja kuinka kauan liottanut rimoja ennen taivuttamista?
Kiitos kommentista Raimo.
Kun 13 metriseen paattiin laitetaan 16 airoa, 16 nikhakaa, 12-naulainen siirrettävä kanuuna ja purjehdusvarustus, niin on siinä n. 25 henkiselle miehistölle puuhaa ihan kohtalaisesti. Kaikkea ei tietenkään hoidettu samanaikaisesti, mutta melkoinen "sählinki" tilanteissa varmasti oli varsinkin, jos vähänkin oli keliä.
Matti Piilola kirjoitti:
Mitä puuta olet käyttänyt noihin kaiteisiin? 3x4 mm rimaa ei ole aivan yksinkertaista taivuttaa noin tiukkaan kaareen kuin mitä olet tehnyt, joten pasutus näyttää olevan tehokas tapa. Oletko käyttänyt höyryä vai kuumaa vettä, ja kuinka kauan liottanut rimoja ennen taivuttamista?
Kiitos kommentista Matti.
Kaiteet ovat lehmusta. Höyläsin ne 6x3mm:n runkorimoista. Ajattelin ensin tehdä ne palasista, mutta koetin kuitenkin taivuttaa. Tein rimat ensin hieman ylipitkiksi ja laitoin ne kiehuvaa vettä täynnä olevaan termospulloon n. puoleksi tunniksi. Jikivaneriin naulasin ensin "sisäkaarteen" aika tiuhaan ja tein reiät nauloille valmiiksi "ulkokaarteeseen". Listan pakotin sitten pikkuhiljaa naula naulalta muotoon. Nuo päät olivat pahimmat, mutta ne pystyi sitten katkaisemaan pois. U-muotoiset pellin palat liimasin, jotta kaidetolpan reikä ei heikentäisi taivutettua listaa.
Onpas ollut vauhtipäällä Kai.tuossa onkin mukavasti yksityiskohtia.Tuohon kaiteen tekoon on toinenkin vaihtoehto.Itse teen ensin paperista sabluunan muotoon ja teen sen mukaan mahonki tai haapa levystä kaarevan palan sovittelemaan paikoilleen, kaiteet ensin nauloilla ja painan kaide palaan jäljet.toiselle puolelle samajuttu.ensin tarkistan että ovat samanlaisia.Hankalampia kaiteita ovat pyöreä peräiset laivat joissa on puukaiteet ympäri laivaa.Mutta tuo Kain barkassin työnjälki on hyvää.👍😄🇫🇮