Pienoismallit.net

Messerschmitt MT-225

Sirpalesuojassa

Lentolaivue 24 sai kalustokseen huhtikuussa 1944 Messerschmitt Bf 109 -koneet, joilla lentueen päällikkönä toiminut Mannerheim-ristin ritari Nissinen ehti saavuttaa seitsemän ilmavoittoa. Nissinen kaatui taistelulennolla Karjalankannaksella Kaukjärvellä 17. kesäkuuta 1944, kun luutnantti Urho Sarjamon ohjauskyvyttömäksi ammuttu Messerschmitt putosi hänen koneensa päälle molempien syöksyessä maahan. Vanhempi luutnantti Dimitri Jarmakov ampui Sarjamon koneesta toisen siiven irti, ja aiheutti sen, että Sarjamon kone putosi Nissisen päälle pilven lävitse. Tekstin lähde Wikipedia Dioraamassa Lauri Nissisen nimikko MT-225 (4.4 1944 koneen luovutus Nissiselle), sirpalesuojassa., jossa Majuri tervehtimässä Lauria ennen lentoonlähtöä.

Dioraama ajoittuu touko/kesäkuulle. Nissisen turmakoneen tunnus oli MT-229 ja kone oli luut V.Suhosen nimikko. Dioraaman mitat ovat 35 x 40 cm, Laurin lentokone on rakennettu Hasegavan rakennussarjasta, mittakaavaan 1/48.

Rakennussarjana oli Hasegavan Finnish Air Force Messerschmitt mittakaavaan 1/48, ja decaalit Kuivalaiselta, olivat kyllä hyvät! Maalattu Humbrolin ja Revellin maaleilla. Mattalakakaus Tamiyan TS-80. Dioraaman "tukit" pihapensaasta. Pohjalevy MDF ja sirpalesuojan runko Styroxia. -Mikko-

Kommentit

Muuten ihan kivan näköinen, mutta nuo vänkkyrät "tukit" hieman pistävät silmään. Tuskin missään metsässä noin kieroja kuusia kasvaa.

Mutta tunnelmaltaan oiva teos ja tuosta tulee hyvä fiilis kun sitä katselee.
Ihan onnistunut ja ainakin minusta toimiva dioraama. Tynnyrien sijainnista päätellen tankkausta ollaan piakkoin aloittelemassa. Vai saako apumekaanikko ohjeita että "Siirräpä tynnyreitä jos tulee kiirus lähtö".

E-P
Vaihteeksi mukava nähdä WWII leko sirpalesuojassakin. Kyseiset sirpalesuojat olivat aika yleisiäkin muutamien Suomalaisten korpikenttien laitamilla, monissa oli myös maa-alusta tehty osittain puusta. Itse dio aiheineen on varsin mukavan näköinen. Tuosta koneesta ei pysty paljon muuta sanomaan kuin että Mersuksi tunnistaa, muutama kuva saisi olla hieman tiukemmin rajattu ja osa myös vaakatasoon otettu ( edestä päin tässä tapauksessa ), toisi lisää eloa ja näkökulmaa aiheeseen. Hieman pölytystä kone ( etenkin renkaat ) ja myös tynnyrit kaipaisivat kun ottaa huomioon tuon hienon hiekan. Otsikon nimen kirjoitusvirheen Nesser… voisit korjata ;-).
Kiitokset kommenteista ja parannus ehdotuksista!