Pienoismallit.net

Peterbilt 359 Conventional

Peterbilt 359 conventional, perus jenkkiveturi. Tien päällä komea ilmestys jos sellaisen sattuu näkemään täällä Suomen teillä. Maalattu keltaiseksi Tamiyan maaleja sekoittaen (X-8 + X-31 + X12). Sarjassa liiallisen kromin kiiltoa hillitty Vallejon alumiinilla, osaksi myös valusaumojen takia. Käytön jälkiä ei veturista liiemmin löydy, kyseessä siis ajamaton yksilö. Muutaman osan lisäsin/tein uudestaan ei niin hyvien sarjan omien osien tilalle.

Kommentit

Vähään aikaan tällä palstalla ei olekaan esitelty dieseljyrää. Komea on Biltin Peter, etten minä paremmin sano! Rakensin samanlaisen vuonna '79 kun oli vielä muutama maitohammas suussa, ja muistan pakoputkien roisin ulkonäön eli onnettomat "reiät" suojaverkossa ja karun sauman keskellä putkea. Hienosti olet tuonkin kohdan rakentanut itse uusiksi, monen muun paikan lisäksi. Ohjaamo on varsin kiintoisaa katseltavaa. Väri on erittäin jees ja näyttää maalikin asettuneen tasaisesti.
Yksi kohta pistää silmään ja se on antennien ainevahvuus. Ne voisi ehkä vielä muuten valmiista mallista päivittää ohueen jousiteräslankaan?
Kiitos palautteesta. Vaihdoin antennit ohuemmiksi (0,5mm) ja todellakin näyttää paremmalta. Valmiiseen malliin en mielellään tee muutoksia, kun menee jotain helposti rikki, niinkuin nyt kuului mystinen rasahdus jostain kohtaa..
Nätti malli perinteisestä jenkkiveturista. Ylenpalttisen krominkiillon vähentäminen kannattaa, se tuo lopputulosta järkevämmän näköiseen suuntaan. Samaa ehkä olisi voinut harkita vanteillekin, nyt ne ikäänkuin hyppäävät silmille muuten himmennetystä olemuksesta.