Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109 G-10/U4

101.vadaszezred Neubiberg toukokuu 1945

Eduardin sarjasta rakenneltu G-10 Mersu unkarilaisten tunnuksilla. Päädyin kyseiseen vaihtoehtoon mielenkiintoisen maalauskaavion takia,jossa alapuolella on maalaamatonta metallipintaa. Eduardin malli meni kasaan yhtä hyvin,kuin aiemmin rakentamani G-2 ja G-6 mallit. Maalattu Mr.Hobbyn akryyleillä RLM 75/83/76 kaavioon. Metallipinnat Alcladilla. Kiiltävänä lakkana jälleen Gayzy Shine Enhancer ja mattalakkana Lucky Matt Varnish. Paneelirajat harmaalla öljyvärilitkulla. Kokeilin tässä mallissa ensimmäistä kertaa hankkimiani AK:n "värikyniä",ja tein alumiinin värisellä pieniä kulumia potkuriin,runkoon ja siipien tyviin. Ruosteen sävyä laitoin pakoputkiin. Seuraavaksi täytyy kokeilla värejä keskeneräiseen maakalustomalliin. Kiitokset jälleen Antille valmiin mallin kuvaamisesta.

Kommentit

Hyvin siististi tehty ja kiva saada näitä Mersuja tänne myös unkarilaisessa kaaviossa. Kiva olisi ollut saada hieman historiikkia, että kuinka 101.vadaszezred ajautui Neubibergiin toukokuussa 1945 (tai aiemmin) ja oliko se kovin aktiivinen siellä?
Kiitos kommentista Mika. Eduardin ohje kertoo unkarilaisten taistelleen kotimaansa ja Wienin puolustuksessa saksalaisten kanssa ja vetäytyneen sodan lopulla Neubibergiin antautuakseen siellä amerikkalaisille.
Kaikin puolin onnistuneen oloinen Mersu vaihteeksi harvinaisemmilla tunnuksilla. Unkarin versio oli ilmeisesti sarjana paketissa valmiina.

Tietääkseni maalaamattomat metallipinnat alkoivat olla aika yleisiä -44 lopussa ja -45 aikana valmistuneissa Mersuissa(kin),

Mikä on näkemys AKn värikynistä? Kannattaako hankkin?

E-P
Juu, mukava nähdä hieman harvemmin nähdyillä tunnuksilla ja kaavioilla olevaa Mersua. Lopputuloshan on siisti ja huolella tehty kuten Veli-Matilla tuppaa olemaan!

Nuo siipien alapinnan metallipintaiset paneelit tarkistus/huoltoluukkujen kohdilla myös erikoinen seikka ainakin itselleni.
Kiitoksia kommenteista E-P ja Markku. Unkarin tunnukset tulivat tosiaan sarjassa mukana. Rungon ja siipien alapuolen tunnusten RLM 75 himmennys piti maalata,mutta niitä varten mukana oli maskit. AK:n värikynät taisivat olla ihan ostamisen arvoiset tämän pienen kokeilun perusteella. Viisaampi olen kokeiltuani niitä keskeneräiseen maakalustoon…
Matti M 19.8.2019 19:37 Vastaa lainauksella
Siisti ja harvemmin nähtävin merkinnöin varustettu Mersu.
Rakennus-ja maalausjälki sekä viimeistely taas huippuluokkaa.
Kiitos Matti.
Mainiosti rakennettu Mersu. Alapinnan metallit onnistuneet oikein hyvin, eivät näytä muovilta. Liekö niihin joku hyvä syy miksi ovat jätetty maalaamatta?
Kiitos kommentista Antti. Oma veikkaukseni maalaamattomuuten on maalipula,tai ajansäästö tuotannossa.
Niin vähän arvelinkin.
Onnittelut Viikon Mallista!
YT
Kalle
Tyylikkäästi tehty malli unkarilaismersusta. Onnittelut Viikon Malli -tittelistä!
Kiitoksia Kalle ja Juha.
Matti M 26.8.2019 23:49 Vastaa lainauksella
Onnittelut täältäkin viikon mallista. Ansaitut siis.
Kyllä meni titteli oikeaan osoitteeseen. Onnittelut!

MK
Kiitoksia Matti ja Mika.
A Lappalainen kirjoitti:
Liekö niihin joku hyvä syy miksi ovat jätetty maalaamatta?
Lyhyen kaavan mukainen ylimalkainen selitys: Materiaalien ja ajan säästö oli kyseessä. Myös koneiden sisäpuolella maalaamattomat pinnat olivat yleisiä. Puu- ja kangaspinnat saivat väriä päälleen entiseen tapaan. Kylläkin ohuemman kerroksen.

E-P