Pienoismallit.net

Flying Tigers

1942

"Flying Tigers" oli kiinassa operoinut amerikkalainen vapaaehtoislentolaivue. Historiasta en jaarittele sen enempää. Keskustelua aiheesta löytyy näiltäkin sivuilta. Rintakuva on hartsia ja korealaisen Young Miniaturesin laadukasta tuotantoa. Maalasin sen Vallejon, Andrean ja GW:n akryyleillä ruiskua hyväksi käyttäen.

P-40 on mittakaavaan 1/144 ja AFV clubin sarja. Koska malli on "lennossa", poistin kannuspyörän luukkuineen ja kittasin aukon umpeen. Puuttuvat laskutelineiden luukut tein Magic sculpt kitistä. Ohjaamo oli sarjassa vain tyhjää tilaa, joten lisäsin mittaritaulut, pohjan, takaseinän ja pilotin/tuolin. Oikean siiven kärjessä oleva antenni? oli väärän mallinen ja korvasin sen messinkilangasta/kitistä tehdyllä. Potkurin lavat vaihdoin Propblur:in"inflight" etsiosiin. Avasin myös moottorin ilmanottoaukon.
Malli on maalattu Tamiyan, Gunzen, ja Vallejon maaleilla. Säistyksessä käytin öljyvärejä ja AK:n vesiliukoisia värikyniä.

Olen hyvin kokematon lentokonemallari ja käytinkin tuon pienen koneen rakentamiseen/maalaamiseen huomattavasti enempi aikaa kuin ensin valmistuneen rintakuvan :-)

Kommentit

No nyt tuli sellasta maalaustyön jälkeä että veti ihan hiljaseksi. 5/5 ja toivottavasti on Lahdessa näytillä.
Hienoa käsityötä ja maalausjälki tekee nahkatakistakin todella aidon näköisen. Myös kasvojen ilme on inhimmillinen ja luonteva, suoraan lapsuuden Siipien Sankarit-lehdistä. Lentokoneen rakentaminenkin onnistunut nappiin. Ainut negatiivisesti silmään pistävä piirre on nuo erittäin korostetulta näyttävät siipikonekiväärien "ruutijäljet". Harmaana ja paljon ohuempana olisi ollut luontevampi.
Jermakki 6.8.2019 20:28 Vastaa lainauksella
Äärettömän hyvä idea on toteutettu erinomaisesti.
Kiitos kommenteista :-)
Kaima vetäisi (jälleen kerran) esille niin pysäyttävän tuotoksen…!!!
Keräilee pudonnutta leukaa jostain mökkiterassilta!

Petrillä vaan taso nousee ja nousee, taivas rajana?
Onnittelut Viikon Mallista!
Matti M 19.8.2019 10:19 Vastaa lainauksella
Onnittelut täältäkin, ansaitut sellaiset!
Henkka H 19.8.2019 12:07 Vastaa lainauksella
Tuo rintakuva on aivan järjettömän hieno. Ja onnittelut!
Kiitos, kiitos :-)