Pienoismallit.net

KLM Boeing 787-9 PH-BHA

The Flying Dutchman

Tähä Zvezdan malli päätyi minulle hieman vahingossa. Tilasin eräästä myymälästä Boeingin 737-800 -mallin, mutta jostain syystä posti toi tämän. Jossain vaiheessa otin laitteen silti työn alle, vaikka hyllyssä on jo lyhyempi 787-8 versio.
Malli on Zvezdalle tyypilliseen tapaan korkealaatuinen. Mukana on esittelylentokoneen siirtokuvat, mutta tilasin omaani KLM:n kaavion.
Suurimmat ongelmat tulivat jälleen ikkunoiden kanssa. Rakensin malliin jopa ohjaamon, tarkoituksenani jättää kaikki ikkunat auki. Käytin mielenhäiriössäni jo aiemminkin kiroamaani nestemäistä maskausainetta sekä ohjaamon että matkustamon ikkunoihin. Projektin maalausvaiheessa tuli jotain viivästyksiä ja siitä johtuen maski jäi kenties liian pitkäksi aikaa paikalleen, enkä saanut niitä rapattua irti:(. Yritin laittaa mallin mukana tulleet kokomustat siirtokuvat ohjaamon ikkunoihin, mutta niistä tuli niin karsean näköiset että jouduin tilaamaan uudet. Haasteellista oli myös saada kaareutuva cheatline asettumaan edes näin mukiinmenevästi. Muilta osin projekti sujui verkkaisesti vailla suurempia vastoinkäymisiä.

Kommentit

Tämähän on hieno! Värisävyt vastaavat ainakin minun käsitystäni KLM:n väreistä eikä työn jäljessäkään ole moitteen sijaa. Itse kiinnostuin myös Dreamlinerista siinä määrin, että kaivoin maailmalta 1/200- mittakaavan mallin ja Air Canadan siirtokuvat. Työn alle se ehtinee joskus tulevaisuudessa.
Kiitos kommenteista, A Lappalainen, innolla odottelen pikkuskaalan Dreamlineriasi!
-h