Pienoismallit.net

Sd.Kfz. 252, StuG.Abt.243

Itärintama 1941

Sd.Kfz. 252 oli 7,5mm ammusten kuljetusvaunu. Se palveli etupäässä rynnäkkötykki Sturmgeschütz III Ausf. B:n (Sd.Kfz.142) yksikköjä. Vaunuja tehtiin vain hieman yli 400 kappaletta. Peräkärryyn Sd.Ah.32/1 mahtui 36 ammusta.

Malli on tyypillistä Dragonin tuotantoa, ei siis mikään helppo malli. Isoja mokia ei ole, mutta mm. telojen kasauksessa sai olla tarkkana. Vetopyörien kohdalla telojen "hampaita" joutui lyhentämään, ettei telat olisi pullistelleet. Lisäsin malliin työkalujen etsikinnikkeet ja luukkujen sisäpuolelle pehmusteet ja kahvat.

Sisäosat eivät vastanneet käsitystäni, vaikka en löytänyt ajoneuvon sisuksista mitään käyttökelpoista referenssiä. Dragonin mallissa on kaksi radiota, kuten oli vaunun komentoversiossa (Lichter Bef Wagen). Otin seinällä olleen toisen radion pois ja laitoin tilalle vakiovarusteena olleen ensiapulaatikon.

Ajattelin rakentaa vaunun ympärille dioraaman, mutta (taas) muut projektit menivät ohi. Ehkä sitten joku päivä.

Mallailuiloja

Tuomo Mäenpää

Kommentit

Taattua Tuomoa. Näyttävä ja uskottava malli. Dragon on juuri tuonnut markkinoille combosarjan, missä on tämä ja StuG III Ausf. B mallit samassa paketissa.
Hyvännäköinen lopputulos konstikkaasta pienestä kasattavasta, joka viisee yksityiskohtia. Sisäosat näkyvät mukavasti ulos, ja kuvatkin näyttävät tämän puolen hyvin. Tein aikanaan vaunun komentoversion, ja minulla oli hirmuisia vaikeuksia saada kansipanssaria nätisti kiinni alustaan. Sinulla lopputulos on tältäkin osin siisti, onnittelut siitä! Vanhennus on hyvä, ja telat miellyttävät silmää. Jos kehitettävää ajatellaan, takaluukkujen sisäpintaan olisi voinut ehkä keksiä jotain muuta kuin samaa sävyä, millä ulkopinnat on säistetty. Muutoin olet tuunannut luukkuja erinomaisesti! Punaiset takavalot voisivat ollaa kirkkaat, tippaa kirkasta lakkaa varmaan hoitaisi asian.
- Taidat olla oikeassa noiden radioiden suhteen, miksipä tuossa olisi kaksi?
No nyt on hyvä ! Toi panssariharmaa on mielestäni haastava väri saada mielenkiintoiseksi. Olet onnistunut hyvin. Sisusta ja luukujen sisäosien lisätyt yksityiskohdat tekevät paljon. Itsellä odottaa yksi 250 hyllyssä ja hankin siihen Friulin telat, jossa on vetopyörä mukana. Pitäisi Perthmilitaryn mukaan auttaa tossa telojen sovitusongelmassa. Kyllä toi nyt Tuomo ihan huutaa sitä dioa ;0)))!
Kiitos mukavista arvioista Mika, Jaakko ja ykak.

Harmaa on todellakin tylsä väri, mutta pieni sävytys ja varsinkin pöly saa pinnasta paljon elävämmän.

Dio on todella tekeillä Tamiyan Stug III B:n kanssa ja figujakin on jo kasattu. Töitä riittää.

Tuomo
AJ 26.7.2019 20:24 Vastaa lainauksella
Moi T.I., Yllä olevia kehuja kompaten - edellä lienee kaikki oleellinen jo sanottu; erittäin bueno malli ja Panzer Grau on erittäin upeasti toteutettu! Parhain terveisin, AJ
Harmaa on ruiskutettu Tamiyan maalilla. Maali on muuten ok, mutta mielestäni liian mattapintainen. Ruiskutin kerroksen Tamiyan lakkaa ja ohenninta, suhteessa 1/1. Tälle pinnalle laitoin siirtokuvat. Sen jälkeen uusi ohennettu lakkakerros.
Tuloksena oli mielestäni parempi kiiltoaste ja siirtokuvat, jotka eivät erotu kirkkautensa takia mallin pinnasta.