Pienoismallit.net

M1A1 Abrams

Rye Field Models M1A1 Abrams - with interior - US Marine Corps

Yhdysvaltain merijalkaväen raskas panssarivaunu M1A1 Abrams, tällä kertaa Rye Field Modelsin valmistamana mallina.
Allekirjoittaneelle tämä on jo kolmas malli Abrams:sta, silti näihin ei kyllästy :)

Tämä kyseinen malli valikoitui lähinnä sen takia, että tästä löytyy irrallinen voimayksikkö (AGT1500 turbiini vaihdelaatikkoineen) sekä täydellinen sisusta. Valitettavasti sisustan valokuvaaminen on aika hankalaa ilman endoskooppia, jota nyt ei juuri ollut saatavilla, siellä se kuitenkin on :)
EDIT: Lisäsin työvaihekuviin pari kuvaa sisustasta)

AGT1500 on sinänsä oma mallinsa, joskin hieman kevyesti detaljoitu. Lisäsin moottoripakettiin hieman letkutusta ja kaapelointia tuomaan vähän tunnelmaa. Myös vaunun sisälle lisäilin johdotusta.

Mallina tämä Rye Field Modelsin esitys on vähän kaksijakoinen. Toisaalta malli on erinomainen, osat sopivat hyvin, siivoiltavaa ei juuri ole ja osien määrä on vähintään riittävä. Mukana tulee tässäkin vaunussa rojulaatikossa olevia ammusboxeja, kylmälaukkuja, kanistereita jne. Mukana oli myös aika paljon osia TUSK version rakentamiseen, joskaan ei kaikkea ja valmistaja itseasiassa myy sitä omana mallinaan. Miljoonalaatikkoon tästä saa ison täydennyksen.
Vaunusta pystyy rakentamaan M1A1 tai M1A2 vaunun, oma valinta kohdistui A1 malliin, koska merijalkaväellä ei A2 vaunuja ole ja tämä tulee myöhemmin dioraamaan.

Toisaalta mallin ohjeet ovat vähän epämääräiset ja aika paljon osia ja optioita jää käyttämättä jos ohjeita vaan seuraa. Eniten itseä ärsytti, että yhdestä valurangasta puuttui kokonaan pari osaa ja ne joutui lopuksi itse kopiomaan ja rakentamaan tyhjästä. Valmistajakin lupasi osia lähetellä, mutta puolen vuoden odotuksen jälkeen totesin, että eipä taida koskaan niitä tulla.

Malliin käytin sarjan omia sekä edellisestä Dragonin Abramsista jääneitä siirtokuvia.

Kaikenkaikkiaan kuitenkin hyvä ja suositeltava rakennussarja jos Abrams aiheena kiinnostaa.

Maalaukset Model Masterin hiekan värisellä, muut lähinnä Tamiyaa ja Vallejoa. Sotkemiset AK:n ja MIG:n litkuilla ja jauheilla.

Hoorah!

EDIT:
Referenssinä tämän kanssa käytin kahta erinomaista teosta, Images of War, M1Abrams Tank (Michael Green, ISBN 1473834236) sekä MIG:n M1A2 SEP in detail (ISBN 978-84-16949-58-8). Molemmat noin 150-200 sivuisia opuksia ja kuvia on niin että riittää)

Kommentit

Miten RFM on toteuttanut prismojen häikäisysuojauksen? Asiallinen, autenttinen malli.
Mika Wiik 18.7.2019 16:56 Vastaa lainauksella
Kiitos. Prismat ovat tässäkin mallissa lähtökohtaisesti ihan normi kirkkaita, tähän maalattu Tamiyan läpikuultavalla punaisella. Maailmalla ovat joskus käyttäneet linssin takana sellaista vappupillin tms. metallista suikaletta, joka vaihtaa väriä valaistuksen mukaan. 1/1 mittakaavassahan nuo prismat on sellasia öljyläikän värisiä
Hyvin olet onnistustunut prismoissa. Itsellä tekeillä Tamiyan Chally 2 ja käytin prismoihin perunalastupussin materiaalia. Tosiaan maalaten tulee ehdottomasti parempi lopputulos ja luultavasti vielä helpommin.