Pienoismallit.net

Dornier Do17z

Raamista pienoismalliksi

Classic Airframesin Dornierista on mainittu paljon eri verkkosivuilla, eikä juurikaan mairittelevaa. Nämä kuvaukset löysin vasta otettuani laatikon hyllystä tavoitteena rakentaa ns. suoraan laatikosta laadukas klassikko. Varttitunnin jälkeen selvisi, että edessä onkin iso urakka. Tähän urakkaan sopi todella hyvin Mig Jimenezin lausahdus: "Modeling is not to be perfect but to be smart in hiding and fixing the problems we find during the process".

Siirtokuvina käytin SBS Modelsin dekaleita, mutta haluamani DN-55 kaipasi omat siirtokuvansa konetunnukseksi. Olin hankkinut yksityiskohtia varten Big Edin BIG49142, josta olikin iloa. Z3-version B-mallinen pakoputkisarja oli Quickboostilta. Sen sijaan Vacuform Canopy (Squadron 9560 Hobbycraft-sarjalle) ja maalausmaskit (Model Maker, ICM-sarjalle) olivat käytännössä hyödyttömiä.

Referenssinä käytin erityisesti R.A. Franksin teosta Dornier Do.17Z – A Technical Guide (Valiant Wings Publishing), Keskinen-Stenmanin teosta Dornier Do 17 Z/Junkers Ju 88 A-4 (SIH 2) ja J. Raunion teosta Lentäjän näkökulma IV. Lisäksi Ari Oksaselta sain vinkin ja referensseja liittyen mielenkiintoiseen laskutelineiden lokasuojien etureunoja kiertävään tankoon/vaijeriin (voisi olla jotain tekemistä telineluukkujen tuennassa, lukituksessa tai avauksessa). Ari myös ystävällisesti osoitti pari kohtaa, jotka olin tehnyt väärin - kiitos!

merkinnät

Kaikenlaista muutakin selvästi referenssikuvissa näkyviä muutos/korjaustöitä täytyi tehdä. Ari toi esille muutaman muutaman kohteen korjattavaksi (visenttien kulkusuunta oikein; dipoliantennit linjaan eikä porrastetusti kuten ohjeissa) ja muokattavaksi (lokasuojien etureunaa kiertävä suojatanko); nyt ne tehty.
Siirtokuvia varten olin hankkinut SBS:n arkit. Kaikki ei mennyt ihan ennakkosuunnitelmien mukaisesti - tietenkään.
DN-55 oli usein käytössä kaukopartiomiesten huoltolennoilla,joten oli tarpeen saada tämä piirre dokumentoitua tähän koneeseen ja muona/tarviketorpedot näkyville. Tämän lisäksi pommikuilun yksityiskohtia täytyi rakentaa referenssikuvien mukaiseksi - rakennussarjan näkemys ei ollut lähelläkään.
Laskutelineet olivat erilaiset kuin referenssikuvissa, mittasuhteet oudot, ja valupurseiden poisto teki rakenteista hennot.
Useissa kuvissa laskusiivekkeet olivat auki, korkeusvakaajat roikkuivat hiukan ala-asennossa trimmerit yläasennossa, ja siivekkeet olivat neutraalissa asennossa. Laskusiivekkeiden rakentaminen auki-asentoon oli yksinkertainen vaihe ja pohjautui BigEdin laskusiivekkeiden istuttamiseen siipien takaosiin ja laskutelineiden / pyöräkoteloiden sovittaminen avattuihin laskusiivekkeisiin.
Rakennussarjan tarjoamat istuimet eivät olleet lähelläkään puutarhatuolin tyylisiä Dornierin istuimia, joten ne menivät tavalla tai toisella kaikki metritavarasta rakentamiseksi.
Mallin muovi on paksua, ja lähes kaikissa osissa on valuejektorin jäljet selvästi näkyvissä ja poistettava. Muovi on kovaa ja esim. resiiniosien kiinnitys muoviin vaati liiman lisäksi muitakin konsteja. Runko on paksuseinäinen. Hoksasin aivan liian myöhään, että seiniä olisi pitänyt kovasti ohentaa, jotta kaikki referenssikuvissa selvästi näkyvät ohjaamon tavarat olisivat mahtuneet paikoilleen. Nyt esim. karttalaukulle ei löytynyt tilaa.