Pienoismallit.net

M109A6 Paladin

KFOR

1960-luvun alussa käyttöön otetun M109:n jatkokehitelmä M109A6 Paladin oli tuotannossa vuosina 1991-1999, ja on edelleen tärkein käytössä oleva yhdysvaltalainen telatykki; tätä versiota on valmistettu 992 kpl Yhdysvalloille ja 177 Saudi Arabialle eri varianttien kokonaistuotannon ollessa noin 5000 kpl. Eri versioiden käyttäjämaita on kymmeniä, ja M109 onkin osallistunut ainakin kymmeneen sotaan Vietnamista alkaen. M109A6 on aseistettu 155 mm haupitsilla ja 12,7 mm konekiväärillä.

Kosovo Force (KFOR) on vuonna 1999 aloitettu Kosovon rauhanturvaoperaatio, johon osallistui enimmillään 800 suomalaista rauhanturvaajaa. Yhteensä operaatioon osallistui enimmillään 17 000 henkeä. Operaation tavoitteena on vakauttaa ja rauhoittaa entiseen Jugoslaviaan kuulunut Kosovon alue.

Malli on AFV Clubin M109A6 Paladin, joka on hyvin miellyttävä rakennettava ainakin "luukut kiinni". Lähes kaikki luukut saisi jätettyä auki, mutta tällöin siivottavaa ja detaljoitavaa tulisi huomattavasti enemmän; nykyiselläänkin tekemistä on ihan riittävästi, sillä vaunun ulkopinnoilla on runsaasti tavaraa, sensoreita, varusteita ja aseita. Usein tarkkuus on kiitettävä. Hyvä mallisarja, jota uskaltaa suositella.

Friulin telat, jotka olisin voinut tehdä yhden lenkin lyhemmiksi ja samoin kaksi antennia ovat varusteosia.

Kommentit

Hutikommentti…
Hyvin rakennetulta vaunulta näyttää. Maakalustosta tietämätön joutuu kysymään, mikä on noitten ylävaunun takakulmissa olevien "laatikoiden" tarkoitus?
Kiitos, pieni viive vastailussa kesän takia. Tarkoitatko tornin takanurkissa olevia verkkolaatikoita, jotka pystyy kääntämään tornin sivuille? Ymmärtääkseni ne ovat pelkästään tavaroiden säilytystä varten.
Jep, niitä juuri.