Pienoismallit.net

1950 Ford XJ-220

Breaking Bad Chemical Substance Delivery

Jesse Pinkmanin ja Walter Whiten kyseenalaisten bisnesten hoitoon käytettävä auto oli tämän rakentelun motiivi. Huomiota herättämätön ulkokuori on tärkeää hämäräbisneksissä, eikä ripeyttä tuottavasta voimanlähteestäkään ole haittaa. Sen verran ovat (olivat?) herrat rahamiehiä, että piti saada miljoonaluokan auton mylly keulille.

Keulapeltejä on hieman leikelty ja alkuperäinen lavarakennelma jätetty asentamatta, ja tehty lava styreenilevystä. Kupera muoto on tarpeen mikäli kemikaalisäiliö vuotaa.
Tamiyan Jaguar XJ-220 –sarjasta löytyi sopiva vinkkelikone, eli 3,5 litran kutonen. Ensimmäistä kertaa väkertelin turbojen kanssa, joiden tiivistämä ilmavirta kulkee omatekoisia putkia pitkin omatekoisen välijäähdyttäjän kautta imusarjoille. Renkaat ovat Jaguarista ja vanteet tehty jostain Monogramin 70-luvun muskeliauton vanteista leventämällä. Ohjaamossa on laatikko akkua varten. Moottorista on jätetty jonkin verran pois brittiläistä säätö- ja anturitekniikkaa, ja tyydytty perushyödykkeiden mallintamiseen: bensaa, ilmaa, sähköä ja vettä varten on tarvittavat letkut ja johdot mukaan lukien ilmastointikompura letkuineen.

Korin maalauksessa on käytetty pohjavärinä hopeaa, jonka päälle on vedettyä mustan ja hopean seoksella kuvio muoviverkon läpi. (Rakentelun ikävin homma olikin syödä kaikki avokadot verkkopussista, joka sisältönsä aterioinnin jälkeen Fairyllä pestynä ja tuulessa kuivattuna kelpasi maalaushommiin ”sabluunaksi”.) Kirkaslakalla pinnan ja pari dekaalia sai sinetöityä ja suojattua.

No, enemmänhän tämä on show- tai cruisingauto kuin vakavasti otettava "kemikaalien kuljetusajoneuvo". Ihan tuottamuksellista ristiriitaa - ja show-meininkiä - on jo siinä että rengastus on rata-ajoon melko sopiva mutta jousitus omiaan arizonalasilla hiekkateillä. Harrastepeleissä kaikki on sallittua - oli mittakaava mikä hyvänsä, ja vaikkei tälle esikuvaa olekaan, niin hyvinkin tällainen saattaisi olla täysikokoisena olemassa, sekä käydä ja kukkua. Ainakin elokuvissa…

Kommentit

Hyvä MM, erinomainen vekotin mainion tv-sarjan lisukkeeksi. Kahdesti olen katsonut kaikki jaksot. Idea mallissa on hyvä ja toteutuskin ok. Mutta mutta, katsopas noita turbojen putkistoja ajatuksella toisenkin kerran. Pakosarjat hönkii nyt ahtimen painepuolelle (sama ahtimen puoli jossa imuilman suodattimet on) , ja ahtimien pakopuolelta lähtee putket välijäähyille. Näin ainakin kuvista päättelen. Korjauksena riittää, kun irrotat välijäähylle menevät putket, teet uudet mutkat hieman lyhennettyihin putkiin ja kiinnität ahtimet edemmäs niin, että pakosarjat hönkii ahtimien pakopuolelle (siihen ahtimen puoliskoon mistä pakoputketkin nyt lähtevät auton alle). Tai sit kääntää ahtimet toisin päin. Pakopuoli on monesti vähän pienempi ulkomitoiltaan kuin painepuoli. Tai sit annat vaan olla ja jätät tämmöisen hiustenhalkomisen noteeraamatta. Hyvältä lavakuljetin silti näyttää.
Tervehdys, Ismo!
Kiitos kommenteista. TV-sarja on minustakin hyvä ja spinoffinsa Better Call Saul myös. Tosin se on hieman hämärä paikoitellen. Mutta nyt mallin pariin: taitaa olla asia kuten sanot eli turbiinit sekaisin. Pakosarja turboineen on suoraan rakennussarjasta eli moka on syntynyt jo siellä. Luotin Tamiyan insinöörien ammattitaitoon ahdinasioissa. No, minun olisi se pitänyt hoksata ja korjata, vaan eipä käynyt mielessä kun en koko tekniikkaa kovin hyvin tunne. On myös mahdollista että olen kääntänyt pakosarjat epähuomiossa konetta rungolle sovitettaessa, ja sitten unohtanut turbotekniikan perusasiat.
Korjaamaan sitä en lähde, koska sivutuotteena saattaa tulla sellaista vahinkoa, jota ei voi siististi korjata. Pakosarjat ja kaikki on liimattu tukevasti, ja mallia tulisi käpälöityä korjaustoimenpiteen aikana melkoisesti, jolloin maaliin varmasti tulisi jälkiä ja ikkunoihin sormenjälkiä. Olkoot siis noin. Seuraavan turbon kohdalla tiedän olla hereillä ja tutkia toimintakaavion kunnolla läpi, kiitos tarkkasilmäisyytesi.
T. Mikko