Pienoismallit.net

IDF M51 Sherman

Super Sherman

Israelin puolustusvoimat käytti "Super Shermaneja" (M-50 ja M-51) 1960-70 luvulla, vastavetona arabimaiden lisääntyvää ja moderninpaa panssarivoimaa (esim. T-54 ja T-55 vaunut) vastaan. M-48 ja M-60 panssarivaunut joita saatiin, kun Israel sai Yhdysvallat kumppanikseen entisen liittolaisensa Ranskan sijaan, syrjäyttivät jo vanhentuneet Shermanit nopeasti Israelin puolustusvoimissa. Super Shermanit jatkoivat kuitenkin uraansa Libanonin eri aseryhmittymissä (esim. SLA) ja myös Etelä-Amerikan maissa, kuten Chile. Ranska vaipui yhä syvemmälle kiusallisissa suhteissaan arabimaiden mm. Algerian, Libanonin ja Syyrian kanssa ja oli näin ollen estynyt avustamaan ja myymään aseteknologiaa näiden maiden päävastustajalle, Israelille. Näin historiaa erittäin lyhyellä oppimäärällä.

Malli itsessään on tuttua, turvallista ja helppoa Tamiyaa. Vaikka Tamiyan mallit sinänsä ovatkin hyviä, on niiden detaljoinnissa paljon puutteita ja/tai toivomisenvaraa. Jopa niinkin, että lähes samalla hinnalla saa nykyään aivan erilaisella detaljointitasolla varustettuja mallisarjoja, verrataanpa vaikka Tamiyan T-55:sta Mini Artin tai Takomin vastaaviin. Mutta edelleen Tamiyan valttina on helppous.

Malliin tein jonkin verran pieniä muutoksia: porailin auki muutamia kohteita tornissa ja takakannella, tein scratchina uuden valonheittimen varren lataajan luukun viereen, tein myös oikean mallisen "jakorasian" tornin kannelle valonheittimien johtoja varten ja detaljoin .50 kaliberisen kk:n telinettä kuin myös tein kahvat luukkuihin. Myös etupanssarissa olevat, vaijerin ja esim. piikkilangan kuljetusta varten olevat lukitussysteemit rakensin muoviputkesta ja -tangosta sekä etsiosien raamista, kun niitä ei sarjassa valmiina ollut. Esimerkiksi tässä kohtaa Tamiyalla on tsempattavaa.

Maaleina käytin ensin Humbrolin sekoitusta, jonka ohjeen olen löytänyt herra Vasco Barbicin mainoista artikkeleista, joita oli ainakin Tamiya Magazinessa muinoin. Kesken maalaamisen vaihdoin maalin AK:n Israelin puolustusvoimien 1967/73-väriin, joka täsmäsi täysin Barbicin Humbrolin sekoitusohjeen kanssa! AK:lla on myös toinen setti, jossa tämä sävy on liian keltainen, kun sen pitäisi olla vihertävän harmahtavan kellertävä. Pölyjen ym. säistämisjuttujen jälkeen, näkyy alkuperäistä värisävyä tykinputkesssa, jos jotakuta värisävy kiinnostaa.

AK:n värit toimivat loistavasti mielestäni. Ei pahaa sanottavaa lainkaan. Lopuksi AK:n, Tamiyan, Vallejon ja Miniature Paintsin säistämisjuttuja. Gummiteloihin en tälläkään kertaa ole täysin tyytyväinen materiaalin suhteen. Koska vaunu tässä kuosissa toimi kesäkuussa 1967 Siinailla, oletan sen olevan jokseenkin kuravapaa.

Kommentit

AJ 16.6.2019 12:29 Vastaa lainauksella
Moi Phantom, Kerrassaan erinomainen Ipo-M51 "Super Sherman" aka "Isherman". Hyvä taustoitus, rakentamiskuvaus ja viimeistely kaikin puolin. Hyvinhän nuo letkutelat toimivat. Tamiyan tämä M51 vaunuhan kuvaa ns. M51 vaunujen ensimmäistä valmistussarjaa (ensimmäisen sukupolven M51 vaunuja), joita valmistettiin karkeasti noin 1962 - 70 ja joka näki tositoimia 1967 Kuuden päivän sodassa kesäkuussa Siinailla, aivan kuten kirjoitit; tokihan nämä M51 vaunut näkivät actionia myös myöhemmin Yom Kippur sodassa 1973.

M51 versiot (M4A1 vaunu pohjana) pähkinäkuoressa in English:

Batch 1: M51 Degem Aleph: Original Continental radial engine and simple, un-reinforced muzzle brake. Batch one is the M51 with Cont. radial engine or Degem ALef

Batch 2: M51 Degem Beth: Cummins diesel engine and flat-plate engine deck, rear exhaust and reinforced muzzle brake.

Batch 3: M51 Degem Gimel: Same as "B" but with louvered engine deck (Also M4A3 as a base).

Batch 4: M51 Degem Dalet: Same as "C" but with exhaust moved to the center of the engine deck, venting upwards and to the right (Also M4A3 as a base).

www.leo2a5.dk/idf/m-51/m51articel.htm

Vasco Barbicin loistava artikkeli M51 Shermanista ja sen rakentamisesta yksityiskohtineen 1/35 skaalassa ilmestyi ensimmäisen kerran Military Modelling lehden heinäkuun 1984 numerossa ja sittemmin saman lehden elokuun 1986 numerossa. Allekirjoittaneella löytyy kopiot molemmista Vasco Barbicin Military Modelling lehden artikkeleista. Ja olen samaa mieltä, että juuri Vasco Barbicin artikkelin/artikkeleiden avulla pystyy tekemään tarvittavat korjaukset ja lisäykset mm. Tamiyan mainioon M51 rakennussarjaan.

Tamiyan 1/35 skaalan juuri tämä M51 rakennussarja www.tamiya.com/english/products/35323m51/index.htm ja www.1999.co.jp/eng/image/10161609 lienee paras inkarnaatio missään skaalassa Ipojen M51 Shermanista. Siinä on omat puutteensa, kuten hyvin tuot ne esille, mutta myös suoraan boxista siitä saa rakennettua aivan loistavan pienoismallin, kuten tämä rakennusblogi osoittaa: www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234988505-135-tamiya-m51-super-sherman/

Mutta jos ko. rakennussarjaa haluaa hieman petrata, se vaatii scratch-rakentamista ja jonkin verran muutoksia Vasco Barbicin ohjeiden mukaan, kuten olet hienosti tehnyt. Ilmeisesti tämä www.tamiya.com/english/products/25180/index.htm Tamiyan versio M51 vaunusta Aber etsien kanssa olisi suoraan boxista likipitäen täydellinen M51 Sherman www.scalemates.com/kits/tamiya-25180-tank-m51-w-aber-photo-etched-parts--1031036#

Summa summarum, erittäin hieno ja tyylikäs tulkinta Ariel Sharonin Ugdat Sharonin Zippori Prikaatin M51 Sherman vaunusta kesäkuussa 1967 Kuuden päivän sodassa Siinailla. Vaunun värimaailmakin on upeasti onnistunut. Ehdottomasti viikon mallin ainekset ovat kasassa. Vaunu suorastaa huutaa Siinai-dio ympärilleen. Loistotyötä Phantom ja kyllä vaan M51 Sherman on nätti vaunu; toivottavasti Tamiya tuo muutkin M51 Batchien Sherman rakennussarjat markkinoille. Parhain terveisin, AJ
PhantomII 17.6.2019 10:16 Vastaa lainauksella
Kiitokset AJ! Olisin tietysti kohteliaana miehenä voinut laittaa nuokin, sinun laittamasi referenssit näytille, mutta jostain syystä viikonlopun lähetessä se pääsi täysin unohtumaan.

Noista artikkeleista löytyy kyllä asiasta kiinnostuneille tarpeeksi tietoa rakentaa melko täydellinen M51, pois lukien se epämiellyttävä tieto tai ajatus, miten vaunuja lähes koko ajan modifioitiin. Mutta jossain kohdin on meikäläisen luovutettava. Ja kuten sinäkin, pidän Vasco Barbicin Sherman-, Centurion- sekä T-54/55- ja M48/60-artikkeleja "Lähi-Itäistää" kyseisiä vaunutyyppejä, vähintään kullanarvoisina gengressään. Tosin nykyisin pukkaa markkinoille lähes jatkuvasti uusia, hienoja teoksia ko. aiheista ja herra Barbicin rakentamat mallit pohjautuvat n.40 vuotta sitten saatavilla olleisiin sarjoihin. Artikkeleissa väsätään sarjoista jopa eri vaunutyyppejä, sellaisella aiheeseen paneutumisella, että tavismallaria hirvittää. Edelleen niistä saa kuitenkin arvokasta nippelitietoa.

Mallini esittää siis M51:stä 1967-sodan asussa ja voidaan olettaa, että kun aika on kypsä, myös 1973-sodan aikainen esitys saattaa Tamiyalta ilmestyä.
AJ 19.6.2019 09:39 Vastaa lainauksella
Moi Phantom, Ole hyvä - upean M51 Shermanin teit.

Joo, nuo Vasco Barbicin artikkelit ovat kullanarvoisia ipojen ja arabien vaunukalustoa mallatessa, mm. Ipo-Upgraded M48A3 Patton Military Modelling lehden marraskuun 1984 numerossa, Ipo-Upgraded M48A2C Patton Military Modelling lehden marraskuun 1984 numerossa, Ipo-Upgraded Centurion Military Modelling lehden maaliskuun 1985 numerossa, Ipo-M60 Patton Military Modelling lehden elokuun 1985 numerossa, Egyptin AMX Sherman Military Modelling lehden helmikuun 1986 numerossa, Ipo-AMX-13 Military Modelling lehden syyskuun 1986 numerossa, Egyptin T-54 Military Modelling lehden helmikuun 1987 numerossa, arabien/venäläisten T-55:t Military Modelling lehtien maalis- ja huhtikuun 1987 numeroissa, Ipo-Ti-67 Military Modelling lehtien touko- ja kesäkuun 1987 numeroissa, kiinalaisen T-54:n Pakistanin palveluksessa Military Modelling lehden elokuun 1987 numerossa, kiinalaisen T-69-II Military Modelling lehden syyskuun 1987 numerossa, Ipo-Merkava II Military Modelling lehden syyskuun 1987 numerossa, kiinalaisen T-59-II Military Modelling lehden tammikuun 1988 numerossa, arabien/venäläisten T-62:t Military Modelling lehtien kesä- ja heinäkuun 1988 numeroissa, venäläisten/Irakin T-62M:t Military Modelling lehden syyskuun 1988 numerossa, venäläisten T-62 Updatet Military Modelling lehden maaliskuun 1991 numerossa ja Ipo-Centurion artikkeli julkaistiin Model Magazine International lehden kesän 1987 numerossa plus Centurion of the Yom Kippur War Tamiya Model Magazine International kesän 1987 numerossa.

Vascolla oli paljon muitakin artikkeleita eri lehdissä, kun vain nuo edellä listatut. Vasco Barbic on eräässä mielessä tavallaan legenda, johtuen hänen tavastaan tehdä kenttätyötä ja tutkia vaunuja Israelissa, Egyptissä, Pakistanissa, Isossa Britanniassa, Ranskassa, Irakissa jne… Vasco on myös auttanut lukuisia panssarimuseoita saamaan harvinaisia vaunuyksilöitä kokoelmiinsa ja pelastanutkin joitakin vaunuja joutumasta sulattamoon. Sittemmin Vasco Barbic siirtyi tutkimaan lentokoneita, erityisesti Spitfire-lekoja.

Joka tapauksessa hieno M51 Sherman vaunumalli, joka todellakin sopisi vallan mainiosti dioon, jos vain jaksat sellaisen tehdä. Parhain terveisin, AJ
PhantomII 19.6.2019 10:58 Vastaa lainauksella
Jees, hyviä artikkeleja nuo. Tuo pienimuotoinen dio on aina kiinnostava juttu ja näin saisi mallin omaan "ympäristöönsä". Katotaas, saisko sellaisen joskus aikaan.