Pienoismallit.net

Fairey Seafox 1:72

702 squadron F.A.A

Esikuvan historiasta kiinnostuneille tietoa täältä:
en.wikipedia.org/wiki/Fairey_Seafox

Itse malli esittää 702 Squadron F.A.A HMS Asturiasilla toiminutta konetta vuonna 1942.
Kyseisen mallin löysin kirpputorilta Riihimäeltä ja oli lähes pakko ostos koska nämä matchbox koneet olivat allekirjoittaneen ensikosketus pienoismallien maailmaan. 80-luvun lapsena näitä löytyi jopa tuppukylän ruokakaupasta moninkertainen määrä nyky prismojen ja vastaavien valikoimiin verrattuna. Malli on tekijäänsä vanhempi…Eli retro hengessä mennään.

Malli oli oikein mukava rakentaa,osat sopivat kivasti paikoilleen. Ainoat lisäykset olivat istuinvyöt ohjaamoon ja takilointi EZ linesta.
Palautetta otetaan mielellään vastaan.

Kommentit

Oikein siististi rakennettu ja maalattu Seafox. Aihe on varsin mielenkiintoinen ja taas kerran osoitus, että Wanhoista Matchbox malleista(kin) saa aikaiseksi hyviä malleja. Pikkasen kun panostat vielä takilointiin (joku lanka ei näytä menevän ihan kohdilleen), niin vot.
Upea retromallin esille tuonti! Nämä Matchboxin vanhat mallit ovat aina sydäntäni lähellä! Rakentelu- ja maalausjälki todella siistit!
Pidän!!!
Pauli T 29.5.2019 20:42 Vastaa lainauksella
Kiitoksia palautteesta;)Mikalta hyvä havainto takiloinnista, täytyy tuohon keskittyä paremmin. Teetkö Mika itse miten nuo takiloinnit kun malleissasi ne on niin hienot! Onko valurankaa, siimaa vai ez? Teetkö reijät vai liimaatko suoraan? Minä toteutin nuo maalauksen jälkeen liimaamalla suoraan, johtuu ehkä siitä että muutama lanka ei ole aivan löytänyt paikkaansa…Kaikki neuvot, ohjeet ja palautteet tervetullutta jotta tässä hommassa kehittyy
Pauli T kirjoitti:
Teetkö Mika itse miten nuo takiloinnit kun malleissasi ne on niin hienot! Onko valurankaa, siimaa vai ez? Teetkö reijät vai liimaatko suoraan? Minä toteutin nuo maalauksen jälkeen liimaamalla suoraan, johtuu ehkä siitä että muutama lanka ei ole aivan löytänyt paikkaansa…
Teen ne pääsääntöisesti siimasta läpiporattujen reikien kautta kiristämällä ja sitten pikaliimatipalla liimaamalla. Joskus joutuu tekemään hieman toisella tavalla.
Pauli T 29.5.2019 23:41 Vastaa lainauksella
Mitenkäs ne siimat joutuuko ajan saatossa kiristelemään uudelleen?! muistelisin että joissain omissa siima kokeiluissa jonkin ajan kuluttua siimat olivat löystyneet..siis tehty noin kuin kerroit eli reijät,pikaliima ja siima.ja lämmöllä tarvittaessa pieni kiristys. Onko minulla ollut huono liima/tekniikka?!
Pauli T kirjoitti:
Mitenkäs ne siimat joutuuko ajan saatossa kiristelemään uudelleen?! muistelisin että joissain omissa siima kokeiluissa jonkin ajan kuluttua siimat olivat löystyneet..siis tehty noin kuin kerroit eli reijät,pikaliima ja siima.ja lämmöllä tarvittaessa pieni kiristys. Onko minulla ollut huono liima/tekniikka?!
No ei ole ainakaan vielä näkynyt itsekseen löystymistä. Normi siima elää lämpötilan mukaan. Jos asennettu kireälle korkeassa lämpötilassa, niin saattaa olla löysä alemmassa lämpötilassa (älä vie huoneenlämmössä siimoilla takiloitua ulos kylmään ilmaan kuvattavaksi).
JuhaO 30.5.2019 02:24 Vastaa lainauksella
En osaa sen tarkemmin kommentoida kuin, että näyttää tosi siistiltä mallilta. Ja hieno kirppislöytö ja nostalginen malli. Ja mielestäni hienoa, että teit tuon AMC:llä (Armed Merchant Cruiser) palvelleen yksilön, ei mikään kuuluisuus mutta kaipa sekin osansa teki.
Matti M 5.6.2019 17:32 Vastaa lainauksella
Hieno malli, muistan kun kasasin tämän Matchboxin sarjan isovanhempien luona keittiön pöydällä joskus 80-luvun lopulla.
Hyvän näköisen olet tästä saanut, vaikka malli on vanha ja detaljeiltaan yksinkertainen.
Pauli T 5.6.2019 21:01 Vastaa lainauksella
Kiitos Matti:) Itse en muista 80-luvun lapsena edes tätä mallia ennen tätä kirppari löytöä nähneeni…Mutta matchbox laatikko herätti kyllä lapsuus muistot myös. Minulla oli äidin luoma vaihtoehto, onko karkkipäivä vai mallipäivä;) Mallipäiväksi muistan suurimmaksi osaksi kääntyneen! Huonoja puolia oli että tietysti tuppu kylän malli varanto oli rajallinen ja äidin muisti/tietämys myös…muitan tehneeni a-20 bostonin/havocin ainakin 6 kertaa;) Toki saihan niistä lapsena sovellettua todella hienoja ja erilaisia yksilöitä,ei ollut niin justiinsa.