Pienoismallit.net

Nieuport 11

Bébé

Tässä oma vaatimaton panokseni hienon mallarin muistoryhmikseen. Palasin harrastuksen pariin yli 20 vuoden tauon jälkeen 2012–13 paikkeilla ja tämä Eduardin Nieuport 11 oli ensimmäisten hankkimani mallien joukossa. Vaikutteen mallin hankkimiseen muistan saaneeni ”Lentävät kangaspuut”-sivustolta. Samaan aikaan hankittu Pfalz D.III odottaa vielä laatikossaan.

Kyseinen malli on Weekend-paketointi, josta on useampi esimerkki tälläkin sivustolla. Kyseessä on hieman iäkkäämpi Eduardin malli (2010), joka perustuu suurelta osin alun perin jo vuonna 2001 julkaistuun sarjaan. Sarja oli helppo rakentaa, mutta laatuero oli melko huomattava osittain samanaikaisesti rakentamani Eduardin uudemman 1/72 Avia B.534:n kanssa.

Porasin lentäjän istuimeen asiaankuuluvia reikiä (vaikka ne eivät nyt lopputuloksessa näy) ja lisäsin Eduardin istuinvyöt. Moottorin työntötangot sekä kuvien perusteella lisätyn aseen laukaisumekanismin (ilmeisesti?) tein sulatetusta valurangasta. Maaleina käytin Gunzen ja Vallejon akryyleja. Säistäminen sekä propelli on toteutettu Abteilungin öljyväreillä.

Yksivärinen kangaskone oli haastava. En ole aivan tyytyväinen lopputulokseen, joka on mielestäni vähän turhan monotoninen. Lisää harjoitusta.

Kokeilin mallissa ensi kerran alustan käyttöä, joka koostuu Sokokselta ostamastani taulukehikosta ja Model Scenen alustasta. Lisäsin hieman tummempaa ruohosirotetta elävöittämään alustaa.

Kommentit

Tämähän on hyvin siististi tehty. Kiva kun tulee lisää näitä Mikon muistoryhmiksen malleja. Tuohon monotonisuuteen olisi voinut auttaa siipikaarien esivarjostus. Monet näistä ensimmäisen kähinän aikaisista koneista vaan olivat varsin monotonisia. Värikkäät sakemannihävittäjät olivat sitten ihan toinen ryhmä.
Alusta on kyllä ihan kiva lisä.
Quelle jolie Bébé! Tyylikästä jälkeä. Omiin silmiin tuo ei näytä liian monotoniselta. Käytön jälkiä on riittävästi luomassa tunnelmaa, ja lisäämäsi yksityiskohdat tuovat mallille ilmettä. Tuon laukaisumekanismin vaijerin kulkua olen muuten yrittänyt kuikuilla omaa projektiani varten yli sadan vuoden takaisista valokuvista viime aikoina. Se mokoma ei meinaa aina näkyä kovinkaan hyvin…
Tres belle! Erinomainen lisä Mikon muistelu ryhmikseen!! Monotonista näkyy ehkä selvimmin tuossa kuvassa jossa yläsiipi näkyvillä. Figuuri on todella hyvin onnistunut!
Pidän!!!
Olli J. 24.5.2019 13:32 Vastaa lainauksella
Merci beaucoup kommenteista!
Mika Kauranen kirjoitti:
Tuohon monotonisuuteen olisi voinut auttaa siipikaarien esivarjostus.
Suihkin kyllä Tamiyan XF-2 valkoista ennen pääväriä siipikaarien kohdille ja se erottuu kyllä paremmin luonnossa kuin kuvissa. Olisin ehkä voinut vielä korostaa myös siipikaarien välistä aluetta, jotta läpikuultavuus olisi tullut enemmän ilmi.
Onnittelut Olli!
Onnittelut Viikon Malli -palkinnosta!
Nätti peli!
YT
Kalle
Olli J. 3.6.2019 19:19 Vastaa lainauksella
Ohhoh! Katos kehveliä! Kiitoksia paljon!
Hienoa nähdä, miten Mikko Saarelan muistoryhmis on tuonut esille näitä haastavia kangaspuita erinomaisesti toteutettuina pienoismalleina, niinkuin tämäkin Nieuport. Onneksi olkoon Viikon Mallista!
Olli J. 8.6.2019 15:01 Vastaa lainauksella
Kiitos Juha!