Pienoismallit.net

VW 1303S ja Gooseneck vaunu

Sratchinä syntynyt vaunuerikoisuus 1970-luvulta

Aiemmin valmistunut ja sinisen värisenä esitelty IsoKupla joutui purkuun, nokan muokkaukseen ja uudelleen maalaukseen, tällä kertaa Mastonin kultasävyä spraynä. Kuplan vanteet ovat alunperin Lamborghinista, joista leikkasin keskiosan pois ja veistelin muovilevyistä uudet. Keulaa pullistin aika reilusti, jotta se olisi enemmän IsoKuplan nokkaa muistuttava. Lamppuja nostin samalla pystympään asentoon ja hieman kauemmas keskikohdasta mitattuna.

Koska kultaista maalia jäi purkkiin '69 Oldsin jälkeen reilusti, väkertelin Kuplalle kaveriksi Youtube videossa näkemäni Gooseneck trailerin eli matkailuvaunun. Sellainen Kuplan katolle asennettuun nuppiin kiinnittyvä vaunu esiteltiin Amerikan suurelle yleisölle 1974.

Vaunun sisälle laittelin istuimet pehmusteineen, kaapistot, pöydän, kaksiliekkisen hellan ja lavuaarin hanalla. Myös jääkaappi löytyy oven vierestä. Kaappien seinät ja ovet sekä istuinlaatikot maalasin kirjavan ruskeiksi ja päälle tuli kiiltävä lakka. Myös pöytä sai saman pintakäsittelyn. Sisäseiniin sivelin harmaalla sävytettyä valkoista maalia, lattia on uritettua levyä harmaaksi maalattuna. Istuimien tyynyinä on siniharmaalla kankaalla päällystettyä vaahtomuovia.
Koko vaunu on siis rakennettu Evergreenin muoveista. Renkaat ja vanteet on poimittu miljoonalaatikosta.

Kommentit

Erittäin hauska ajan kuva kultaiselta 70-luvulta. Omaan silmään väri on juuri passeli. Toimet vanteistuksen hyväksi tuovat Kuplaan erottuvuutta massasta - ellei perässä vedettävä ("jäähallin kokoinen") makuusoppi jo tee sitä. Scratch-rakentelusta tulee aina hyvä mieli. Pari lisäkuvaa vaunun sisältä olisi kiva plussa.
Kiitti MM! Laitoin pari lisäkuvaa, mutta kun katto on jo paikoillaan ja ikkunatkin heijastelee, on parempien kuvien saaminen hankalaa. FCMA forum, siellä on rakenteluketju kuvineen.
Vaunun ja Kuplan kultaruskea väri on samankaltainen, joka on alkuperäisessä mainosfilmin yhdistelmässäkin.
Muistan nähneeni tuon Youtube videon, sitä katsellessa tuli vaan mieleen suomen sääntöviidakko ajoneuvojen osalta.
Vaikka niin näppärä ja käytännöllinen olisikin niin tällaista ei varmaan ikinä saisi suomessa tieliikennelailliseksi, joka on harmi sinänsä.

Mutta loistavaa scrätsiä ja kuten jo yllä mainittu että ajankuvaan sopivaa.
Todella näyttävä hieman erikoisempi yhdistelmä. Helppo työntää ahtaampaankin soppeen kun vw mahtuu pyörähtämään kärryn alla ympäri. Vaunun siististä skrätsityöstä nousee hattu korkealle.
Näin karavaanarina tykkään tästä ;) Olisin kyllä halunnut nähdä enemmän sisäkuvia vaunusta, mutta pääseehän tässäkin vähän tunnelmaan.

Sille varmasti on syynsä miksei tuollainen kattokiinnitys ole muodostunut suositummaksi, näyttää melkoisen hurjalta. Kovalla sivutuulella ei varmasti kovin toimiva ratkaisu.

Hiukan jään kaipaamaan vihreää nurmikkoa alle. Se toisi hurjasti lisää fiilistä.
Kiitti kommentoijille! Tässä rakentelussa oli tahti taas kerran niin ripeä, ettei kamera pysynyt oikein tahdissa mukana. Tuolla on rakenteluketju ja kuvia www.fcma.fi/viewtopic.php?f=4&t=13196.
Vihreä nurmikko ja pari lepolassea tosiaan antaisi rakennelmalle ilmettä.