Pienoismallit.net

Honda City turbo II

'83 Cup racer

Pitkästä aikaa jotain valmista aikaan. Sarja löytyi keväällä hyllystä ilman mitään muistikuvia, mutta sisustan osat oli kaikki maalattu ja kori oli maalattu kokonaan kultaiseksi. Koska homma oli käytännössä jäänyt aiemmin korin viimeistelyä vaille valmiiksi ja pintakin vaikutti hyvältä, teki mieli viedä homma loppuun. Mutta edelleen, koska vanhoista suunnitelmista ei ollut muistikuvaa, piti suunnitelma aloittaa sopivan värityksen suunnittelulla, koska sarjan oma oli melko tylsä koostuen lähinnä kisanumeroista ja parista pienestä mainoksesta. Dekaalikansiosta löytyi kultaan sopivat warsteinerin logot sekä joitain 80-luvun mainoksia, ja lopputulos on tässä. Ei siis edusta mitään esikuvaa muuten kuin auton osalta.

Sarja noin muuten on Aoshiman patterikotelomalli 80-luvulta, eikä ole ihan niin paha kuin muutamat muut saman aikakauden sarjat, joihin olen törmännyt. Sisusta on varsin riisuttu ilman ihmeellisiä detaljeja ja kori olikin lähinnä tämän sarjan pelastus. Riittävästi esikuvaansa muistuttava ja rakentui mukavasti, joten kyllä siitä säällisen hyllymallin saa.

Kommentit

Nätti Kiko-Honda! Kuohujuomateema ja -väritys mukava piristys arkeen. Säällisesti rakennetulta näyttää, tosin peräluukun paneelirajauksesta ja takaikkunatiivisteestä löytyy pientä sotkun tapaista.
Tämänkin pienoismallin kohdalla voitaneen todeta, että vanteet ne auton tekevät.
Kyllähän siinä virheitäkin piisaa, paneelirajaukset oli muutenkin melkoinen päänvaiva tämän kanssa, urat olivat käytännössä olemattomia ja omat taidot ei vielä anna myöden tehdä uusia. Ei se silti tietty mikään syy ole jättää pieniäkään roippeita jälkeen… Tämmöstä tällä kertaa, seuraava prätkä onkin taas enemmän hierottu, tätä en halunnut laittaa enää takaisin hyllyyn.
Nyt on hauska kilpuri. Hommaat kaivertimen, mallia ihan mikä vaan ja urat paranee. Onhan niissä kaivertimissakin eroja, mutta halvatkin toimivat. Kannattaa kokeilla urien litkuttamista jo ennen maalauksia, kun maalaa vaaleita sävyjä. Vähän tuo peilejä kaipaisi kylkiinsä ja hurjalla irvistyksellä varustettua kuskia puikkoihin.