Pienoismallit.net

Sd.Kfz.251/21 "Drilling"

Länsirintama 1945

Sd.Kfz.251/21 oli,kuten tyyppinimi kertoo järjestyksessään 21. saksalaisten Sd.Kfz.251 puolitelavaunun muunnos.
Tarkoituksena oli lisätä yksiköiden ilmatorjuntakykyä. Aseistus koostui kolmesta 15 millin MG 151/15 tai 20 millin MG 151/20 tykistä. Tykit olivat siis samoja,kuin monissa Luftwaffen lentokoneissa käytetyt. Tykkien suuntaus tapahtui ampujan lihasvoimalla. Tulivoimaa oli vaunun kokoon nähden ihan kiitettävästi,mutta eipä ollut maaleistakaan pulaa loppuvuodesta 1944,jolloin se tuli käyttöön…

Dragonin sarja oli valmistajalle tyypillistä laatua. Mukana oli myös jonkin verran etsi ja messinki osia. Kasauksessa ei suurempia ongelmia ollut. Tykin osista tosin jotkut olivat jo melko pieniä. Hankalin vaihe oli muovisten patruunavöiden taittelu laatikoilta aseille. Eivätkä mokomat valmiista mallista juurikaan edes näy. Mallin mukana tuli bonuksena myös erikseen myytävä"Achtung Jabo!" figuurisetti. Kasasin näistä kolme ja malli päätynee pienelle alustalle,kunhan joskus rohkaistun maalaamaan figuurit. Tätä odotellessa maalasin mallin Tamiyan akryyleillä keltakorkkisella ohennettuna. Kiiltävänä lakkana Gauzy Shine Enhancer. Sotkuja öljyväreillä ja pigmenteillä. Mattalakkaus Lucky Matt Varnishilla.

Kommentit

Jermakki 18.5.2019 22:28 Vastaa lainauksella
Ei muuta kun hieno malli alustalle ja hahmot kannelle. Siistiä työtä. Vaihteeksi mukavan kevyt vanhennus.
Kiitoksia kommentista Jermakki. Pitää jossain vaiheessa yrittää värkätä alusta ja maalata figuurit. Hirveästi vain keskeneräisiä malleja jonossa…
On upea. Tykkään tuosta rapaisuudesta… ei liikaa, mutta kuitenkin sitä on. Onko tykkienputket porattu auki? En kuvista saa selvää.
Kiitoksia kommentista Tapio. Ainahan tykin putket ja kk:n piiput porataan auki. ;) Tässä sarjassa Dragon oli laittanut putken suiden liekinvaimentimet oikein erillisinä metaliosina. Ulointen putkien osista tosin oli unohtunut tuo viistous pois,joten meni viilailuhommiksi.