Pienoismallit.net

BMP-1

Suomiversio

Tein työkaverilleni mallin hänen armeija-aikainaan johtamastaan vaunumallista.
Kunnollisia referenssejä juuri hänen johtamastaan vaunusta ei löytynyt, eli olen tehnyt mallin yhdistelemällä tietoja eri lähteistä. Tärkein referenssi löytyi Andreas Lärkan nettisivuilta, jossa on kuvattuna Parolan panssarimuseossa oleva vaunu.
Aihio oli Zvezdalta ja sen kanssa oli suuria ongelmia (erityisesti telat, valupurseet, irvistävä osat jne…), joskin suurimmalta osaltaan malli oli ihan yllättävänkin hyvä.
Siirtokuvat on Echelonin D356004 -arkilta.
Sain mallin ja siirtokuvat Mikko Rantalalta, joten suuret kiitokset niistä, tämä olisi jäänyt tekemättä ilman sinun apuasi :)
Liikuin omalla epämukavuusalueella tämän mallin kanssa, lähinnä koska se edustaa minulle vierasta toisen rähinän jälkeistä maailmaa. Mut riskei on otettava?

Kommentit

Terve Esko, hyvin olet saavuttanut suomalaisen bemarin yleisilmeen. Sirpalemaalaus on oikein onnistunut. Tietyt osat ovat aika krouveja (valojen suojukset pistävät silmään), ja jotenkin tykinputken muodot heittävät, mutta nämä eivät ole rakentajan vika vaan mallin. Osien huono sopivuus ei kuvissa näy, eli hyvää mallailutyötä. Zvezdan BMP-1 pohjautuu Dragonin 1989 malliin, ja on siis kaukana Zvezdan parhaista eli tuoreimmista malleista. Voisivat hyvin tuottaa kokonaan uuden jo!

Yksi pieni lipsahdus sinulla on käynyt: rekisterinumero 152-83 on komentovaunun numero. Rivivaunut ovat rekisterinumeroltaan 151-. Se Parolan museovaunu sattuu olemaan komentovaunu, ja siinä on pieniä eroja ulospäin, kuten vähemmän ampuma-aukkoja ja takavasemmassa kulmassa teleskooppiantennin jalusta.

Suomessa käytössä olleissa vaunuissa oli muuten ainakin 80-luvulla lähes aina tornin ympärillä rullattuna vaunupeite. En ole koskaan nähnyt kenenkään tarjoavan sitä BMP-1- tai 2-malleihin valmiina osana tai lisäosana. Olisi kiva jos joku tarttuisi ajatukseen!