Pienoismallit.net

Caudron G.III

Tutankhamon

Seitsemän vuoden tauon jälkeen päätin pistää taas jotain uutta näytille osallistuakseni Mikko Saarelan muistoryhmärakenteluun. Malliksi valikoitui tämä HR-Modelsin 1/72 Caudron G.III harjoituskone, joita Suomen Ilmavoimilla (taisi vielä silloin olla Ilmailuvoimat) oli 19 kpl vuosina 1920-24. Aivan silkasta sattumasta malliksi valikoitui tunnusmerkinnältään se kaikista huono-onnisin (1E17.), joka ehti lentää vain 49 minuuttia ennen tuhoutumistaan lokakuussa 1923. Lentäjä sentään selvisi hengissä kaputista. Itse mallista on todettava, että eihän siitä saa mitään superhyvää, koska valu on lähes joka kohdaltaan liian paksua (siivet, runkorimoitus). Paksuusjuttuihin ei juurikaan voinut vaikuttaa lähes varman särkymisvaaran takia, vaan paras oli todeta, että parempi liian paksuna kun ei ollenkaan. Tässä on oleellista mallin yleisilmeen säilyminen. Alan värityskirjoihin tutustumalla selvisi maalauspuoli ja niinhin vetoamalla olen mallini maalannut. Siimojen lukumäärä kertoo taas, että takiloinnissa aikaa tuhraantui, mutta onnistui kuitenkin. Toivotan Mikko Saarelalle kepeät mullat. Siinä oli todellinen rakentelumestari.

Kommentit

Lähtökohta on varmaan ollut todella haastava! Mutta tyylikkääseen lopputulokseen olet päätynyt! Veikkaisin, että edesmennyt Mikkokin olisi hyväksynyt tämän!
Ihan hienolta näyttää. Kyllä tastä Mikkokin olisi ylpeä. Kieltämättä nuo takapuomit ja niiden väliset tuet ovat paksuhkoja, muttei se liiaksi himmennä mallin hienoa kokonaisilmettä. Takilointi näyttää myös hyvältä. Käytitkö teräslankaa, vaiko ez-lineä? Siimatakiloinnilta ei minun silmissäni näytä.
Itsellä ei ole tätä HR:n versiota, vaan Omegan Suomi-kellukeversio ja Choroszyn pyöräversio. Hyvä, että tässä HR:n versiossa on myöhäinen V-lovi tyyppinen korkeusvakaaja, jotka Suomi-Caudroneissa olivat (lähde: Windsock datafile 94, Caudron G.3). Omegan versiossa on nimittäin varhainen pyöreähkö-lovi-tyyppinen, joita Suomi-Caudroneissa ei ollut. Onneksi Choroszyn versiosta löytyy se V-lovi myöhäinen versio. Täytyy vaihtaa niitä keskenään ja tehdä Choroszyn mallista varhainen versio

PS: Ja sopii erittäin hyvin Mikon muistoryhmikseen, vaikka esittääkin 20-luvun konetta. Konetyyppihän lensi ensi kerran vuonna 1913.
Mika: Kyllä lähes kaikki "vaijerit" ovat 0,12mm siimaa lukuunottamatta korkeusperäsimen lyhyitä pätkiä, jotka ovat EZ-lineä.
Kauko Suntioinen kirjoitti:
Mika: Kyllä lähes kaikki "vaijerit" ovat 0,12mm siimaa lukuunottamatta korkeusperäsimen lyhyitä pätkiä, jotka ovat EZ-lineä.
OK, vanhat silmät.

Nyt kyllä lisään pikku kritiikin poikasen, jota en aiemmin hoksannut esittää: oliko propelli todellakin tuon punainen?
Mika: Kyllä se enemmänkin on tumman ruskea, mutta kamera vähän sävyä vääristää punaisemmaksi kuin oikeasti on.
Onnittelut, tyylikäs Caudron. Yritin kuvista tiirailla takilointitekniikkaasi. Oletko porannut siimoille reiät vai miten olet homman hoitanut? Joka tapauksessa jälki on erittäin siistiä.
Timo-Matti: Poraan siimoille reiät 0,30mm sormiporalla. Liimaamiseen käytän Biltemasta löytyvää halvinta pikaliimaa.
Kauko Suntioinen kirjoitti:
Timo-Matti: Poraan siimoille reiät 0,30mm sormiporalla. Liimaamiseen käytän Biltemasta löytyvää halvinta pikaliimaa.
Hyvä taktiikka. Itsellä ei ole sormiporaa, ainoastaan Dremel. Tuo sormipora olisi varmaan hyvä hankinta. Mallisarjassa näyttää olevan hyvää se, että puomit ovat senverran paksuja, että poraaminen on mahdollista. Jos olisivat paljon ohuempia, kuten Bleriot-sarjassa olivat, niin poraaminen ei välttämättä enää onnistuisi ja joutuisi turvautumaan reunan kaiverrukseen tai muuhun. Omassa Voisinissani on metalliset puomit, joten poraustaktiikka ei toimi. Vähän liian helpolla yritin ehkä sen peräosan takiloinnissa päästä. Koska vedin ison osan langoista siimataktiikalla, ja se ei ehkä ollut siinä tapauksessa aivan paras ratkaisu. Joitakin laitoin/laitan jäykästä metallilangasta. Toivon, että pian voisin postittaa siitä projektista uusia kuvia.

Erityisen kiva saada Kaukolta lisävalaistusta toteutustavasta.