Pienoismallit.net

Hawker Hurricane Mk.I

Hawker Hurricane ei varmasti kaipaa sen suurempia esittelyjä. Konetyyppi oli runsaslukuisesti edustettuna taistelussa englannista. Kyseisen yksilön esikuva palveli 605. laivueessa Croydonissa, ja se on yhä edelleen yksi säilyneistä lentokuntoisista yksilöistä.

Malli valmistui huhtikuun alussa, ja verkkaista rakentelutahtiani hidasti entisestään ajankohtaan sattunut mallailuinnostuksen puute. Eli tarkoitus oli saada malli RAF-ryhmikseen, mutta ei aika riittänyt.

Tämä oli ensimmäinen näistä uusista Airfixeista, jonka rakensin, ja ihan positiivinen kokemus kaikenkaikkiaan. Ejektorin jälkiä on suht runsaasti ja muovi on jossakin kohdissa aika paksua. Myös konstruktio etenkin siipien osalta on aika monimutkainen.

Malli on maalattu pääasiassa Xtracrylixin RAF-väreillä. Lifecoloria ja Vallejon Metal Coloria tuli käytettyä myös. Muuten täysin out of the box, mutta istuinvyöt tein maskiteipistä ja antennilanka on EZlinea.

Kiva sarja, varmaan tulee tarkistettua muitakin uusia Airfixeja jossakin vaiheessa.

Kommentit

Olli J. 13.5.2019 12:24 Vastaa lainauksella
Hieno Hurricane! Pidän erityisesti tästä "perinteisestä" maalauskaaviosta. Vanhennus ja maalipinnan elävyys ovat onnistuneet erittäin hyvin. Nämä uudet Airfixit ovat kyllä ihan mukiinmeneviä sarjoja.
Kiitos Olli palautteesta. Itsekin ehkä pidän tuosta vihreä-ruskea -kaaviosta hieman enemmän kuin siitä myöhäisemmästä. Sotien välinen hopeanvärinen on sitten se hienoin :)
Kimmo K. 14.5.2019 11:29 Vastaa lainauksella
Hieno Hurricane! Kokonaisuus näyttää todella hyvältä, enkä näiden kuvien perusteella osaa ehdottaa mitään, mitä voisi tehdä jollain tapaa paremmin.

Yksityiskohdat ovat itselleni tärkeitä mallailussa. Sen vuoksi olisi kiva nähdä tästäkin mallista muutama lähikuva.
Kiitos Kimmo! Pitänee jatkossa ottaa myös lähikuvia siihen soveltuvalla objektiivilla. Itsehän en kuvaamisesta tiedä mitään, teen vain kuten puolisoni ohjeistaa tekemään!
Oikein hyvä. Ilman ylimääräistä ns. säistämistä mitä näkee nykyään turhan usein.