Pienoismallit.net

Spitfire Mk.VI Suomi-camossa kesällä 1942

Suomi Spit?

Malli on kuvitteellinen, jos Suomi olisi saanut Spitfireita, ne olisivat ehkä näyttäneet tältä.

Talvisodan sytyttyä Suomi pyysi aseita ja lentokoneita Ison-Britannian hallitukselta. Sen ilmailuministeriö ei kuitenkaan ollut halukas myymään uudempia Supermarine Spitfire ja Hawker Hurricane -hävittäjiään. Sotakabinetti antoi luvan vanhentuneiden Gloster Gladiator -hävittäjien myynnille 5. joulukuuta 1939 ja viikkoa myöhemmin suurlähettiläs Gripenberg allekirjoitti Gloster Aircraft Corporationin kanssa sopimuksen 20 Gladiatorista. 28. joulukuuta 1939 Gloster ilmoitti, että koneet on koelennetty. Suomen pyydettyä lisää lentokoneita Iso-Britannia lahjoitti kymmenen Gladiatoria. Nämä koneet kerättiin huoltoyksiköistä ja kaikki koneet kuljetettiin Bergenin kautta Malmöön, jossa koneet koottiin ja lennettiin Barkarbyhyn, josta suomalaiset lentäjät noutivat koneet Suomeen 18. tammikuuta – 16. helmikuuta 1940. Koneet annettiin aluksi Utissa toimineelle Lentolaivue 26:lle. Gripenberg neuvotteli myös toisen 30 Gladiatorin erän mutta koneita ei saatu Suomeen[2].

Suomen 9. tammikuuta 1940 Isolle-Britannialle esittämällä tarvelistalla oli 30 tai mieluummin 60 Supermarine Spitfire tai Hawker Hurricane -hävittäjää. Ison-Britannian ilmavoimien johto samoin kuin ilmailuministeriö olivat koneiden myyntiä vastaan. Laivastoministeri Winston Churchill puolsi kuitenkin Hurricane-koneiden myyntiä. 17. joulukuuta 1940 suurlähettiläs Gripenberg teki toisen hankintasopimuksen Glosterin kanssa ostaen Suomelle 12 Hawker Hurricane -hävittäjää.

Näin Suomen kohdalla. Lend Lease mallin mukaisesti Neuvostoliittoon toimitettiin yli 1300 Spitfirea.

Historian kirjat lepäävät tämänkin faktan kohdalla.

Kommentit

Näin se meni. Engelsmannit valitsivat puolensa. Tukivat Neuvostoliittoa.
Suomi sinnitteli käytännössä omillaan. Nythän on taas hävittäjähankinnat ajankohtaisia. Rauhanaikana asioita on pidettävä kunnossa, kun konflikti iskee, sitten on myöhäistä. Sen historia opettaa.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Pasi Siipola kirjoitti:
Näin se meni. Engelsmannit valitsivat puolensa. Tukivat Neuvostoliittoa.
Suomi sinnitteli käytännössä omillaan.
Talvisodan aikana tilanne oli toinen. Suomi oli käytännössä länsiliittoutuneiden puolella. Voimassa oli Molotov-Ribbentrop -sopimus, joka kulminoitui ensiksi Puolan kohtaloon ja sitten myöhemmin Talvisodan syttymiseen. Lienee aika yleinen harhakäsitys, että Suomi olisi ollut toisen maailmansodan aikana akselivaltojen puolella yleisesti. Talvisodan aikana tilanne oli kummallinen. Kalustoapua tuli Britanniasta, Ranskasta, Yhdysvalloista, siis länsiliittoutuneiden puolelta pääosin, mutta myös akselivaltojen puolelta Italiasta (Fiiatit). Italiahan ei tuolloin vielä ollut sodassa. Saksa, jos ei suoraan vihollinen, niin ainakaan ei ollut liittolainen, koska esim. esti em. Fiiattien toimittamisen Suomeen. Länsiliittuotuneet olivat selkeästi enemmän meidän puolella.

Tilanne muuttui kesällä 1941. Suomi halusi "revanssihengessä" lähteä mukaan Saksan idänretkeen. Engelsmannit tekivät tämän johdosta uuden linjanvedon. Neuvostoliitosta tuli heidän liittolainen yhteisen vihollisen vuoksi ja pieni Suomi, vaikka ehkä hieman sympatioita vielä herättikin, oli ajautunut vihollisen puolelle.
Mielenkiintoisen ja hyvän näköinen what if Suomi Spitti! Itsekin ko. koneesta olen tänne lisännyt oman näkemykseni. Löytyy allekirjoittaneen kuvista; itse asiassa taisit Kalle silloin kommentoidakin tuota minun malliani😊
Rakentelu- ja maalausjälki todella hyvän näköistä! Tuollaisessa kasviossahan nuokin Spitit olisivat varmaan tuohon aikaan olleet. Pari kritiikin aihettakin tuli mieleen kuvia katsoessa: koneen ”rekisteritunnus” näyttäisi olevan varsin korkealla rungossa, ko. konetyypin rekisterikirjaimet (esim. BW jne.) puuttuu… Eihän sitä oikeaa rekisteritunnusta tiedä kukaan koska kyseessä on WIF-malli, mutta vallinneen käytännön perusteella olisi voinut olla esim. SS, SF, SP…
Joka tapauksessa piristävä lisä! PIDÄN!!
Kiitos palautteesta Pasi, Mika ja Petri!
Joo, Petri, sinullahan on tosiaan saitilla myös Suomi-Spitti, hyvä!
YT
Kalle
VilleH 4.5.2019 19:54 Vastaa lainauksella
Hmm, ainoa kommentti siitä, että olisiko kuitenkin normisiipinen vaihtoehto ollut sekä tilaajan, että toimittajan kannalta relevantimpi? (tuohan siis korkeatoiminta-pitkäsiipinen, jos mitään näistä tajuan)
Muuten: Hauskaa että on hauskaa:)

T:Vile H
Mielenkiintoinen tapaus. korkeatoiminta Spitfiire Suomi väreissä. Rakennusjälki ja viimeistely on siistiä työtä. Lopputulos on hieno ja samalla hieman hämmentävä.

E-P
Kiitos Ville ja E-P palautteesta. Ville, hauskaa, että hauskaa riittää.
Lainaus:
… Eihän sitä oikeaa rekisteritunnusta tiedä kukaan koska kyseessä on WIF-malli, mutta vallinneen käytännön perusteella olisi voinut olla esim. SS, SF, SP…
Sodanaikaisissa papereissa venäläisistä "Spitfire"-koneista käytettiin välillä lyhennettä SF.
Oikeastihan ne olivat Jak-koneita tmv.

Suomi-spitfiret olisivat varmaan olleet MK I:ä niin kuin virolaisten ostamatkin. Joita sitten ei toimitettu. Kaksi konetta oli jo valmistumassa.

Kari
Terve! Muiden kehuja kompaten hieno hf Spitfire ja myös hieno tulkinta what if aiheesta. Mielestäni on hienoa, että olet päättänyt pitää säistämiset minimalistisena. Mielestäni ainakin lentokoneiden kohdalla vähempi on enemmän. Jotain pakokaasun jälkiä ym. olisi voinut tehdä mutta ymmärrän myös, jos malli esittää hiljattain ylimaalattua konetta. Olisit voinut kertoa myös jotain itse mallin rakentamisesta ja rakennussarjan laadusta.

-JT
Kiitos Kari ja Juuso palautteista!
E-P:n sanoja lainatakseni, lopputulos on hieno ja samalla hieman hämmentävä. Näihin What if malleihin suhtautuu usein aika varauksellisesti, johtunee kaiketi siitä että silmät näkee jotain omituista jota ei ole aiemmin nähnyt ja aivot alkaa raksuttamaan mitenköhän tuohon oikein suhtautuisi…tiedä häntä? Itse tykkään, että mallailu on kuitenkin aitojen ilmiöiden tallentamista pienoiskoossa.

Mallihan on kuitenkin kaikin puolin siististi kasattu. Tuo pelkästään numeroista koostuva rekisteritunnus olisi kyllä kaivannut yhtäläisyyden vuoksi kirjaimet eteensä, vaikkapa sitten jo mainitun SF:n.
Kiitos Markku!