Pienoismallit.net

Jaguar RS-R /E-type V12

Wacko Jag

Hieman erilainen E-type Jaguar. Moottorina räyhää V12, joka ei ole Jaggen oma, vaan laarin kätköistä kaivettu itselle tunnistamaton isokokoinen kone. Muokkasin koria levittämällä sekä etu- että takalokareita '39 Chevystä leikatuilla lokasuojan siivuilla. Myös keula sai uuden muodon ja spoilerin. Sisusta sai uudet kapeat kuppipenkit ja joka suuntaan ylettyvät turvakaaret. Vanteet ja renkaat tulivat Toyota Hiluxin alta. Lukuisia pikkuosia tein itse muovilevyistä ja -palkeista. Esim. kaikki puskurit veistelin kokonaan uudet. Takasiipi on jostain jenkkikorista irtileikattu tuulilasin alapuolen "pelti". Bensaluukun leikkasin pois ja laitoin tilalle kisatyylisen pikakorkin, josta menee putki tankille.
Kori on maalattu sprayllä, helmoissa on vanhaa hiilikuitudekaalia.

Kommentit

Teknisesti hieno suoritus, mutta klassikon korin muotoihin puuttuminen tuntuu pyhäinhäväistykseltä.
Jopas on tyrmäävän haastava ulkonäkö saatu autoon! Ihan äkkiseltään ei lokasuojien lainan alkuperä aukenisi ilman tekijän paljastusta, ja vielä ihmeellisempää on tosiasia, miten hyvin ne Jaggen muotoihin sopivat. Muokkausa antaa sulavalinjaiselle brittikaunottarelle jenkkimuskelimaista ilmettä ja täydentää muotoilun helmeä. Erittäin hyvin oivallettu modifiointi - jälleen kerran, Ismo!
Toitskun fillarit täyttävät pyörän aukon sopivasti. Nykyaikainen suuri vanne ja matalaprofiilirengas olisivat saattaneet rikkoa 60-lukulaisen muotoilun harmonian.
Pakoputken hilaaminen pyörän aukosta pihalle on askel pois urheiluautofiiliksestä kohti rod-tyyliä. Mainio yksityiskohta sekin.
Väristä tulee mieleen ala-asteen ('70-luku) juhlasalin muovituolit. Keskioranssi etäännyttää Wacko Jagin normi-Jaggen maailmasta täysin.

Mikä olisi parempaa kuin ennakkoluulottomuus yhdistettynä vakaaseen totetuttamiseen?
No huh,kylläpä katosi unen alku tila silmistä,on niin pirteän ja räyhäkän näköinen.Upea idea joo ja muutokset ihan hienosti soveltuu ja onnistunut.
No hei! En ole automiehiä, mutta E-tyypin Jaguarin olen taannoin värkännyt Airfixin paketista Jerry Cotton hengessä. Mallisi on aivan hieno, mutta ei tuon klassikon muotoja voi kertakaikkiaan mulkata suuntaan eli toiseen…tämä kommentti lienee menee O.T. Osastolle. Positiivinen palaute silti itse mallille :)
Hehee mukavasti jakaa mielipiteitä klassikon muotoihin kajoaminen. Hauska tämmöisiä on kyllä tehdä, kun heittää kaikki estot nurkkaan. Haasteensa oli tässäkin rakentelussa, maalatakin joutui kahdesti etu- ja takaosan sävyeron vuoksi. Omien osien väkerrys on mulle mieluista ja niitähän tämäkin Jagge sai useita. Kiitti kommentoijille!
Sehän tässä mallailussa on mukavaa että myös klassikoista voi tehdä muotoilullisia tutkielmia ja kokeiluja. Klassikoitahan on saatavilla hyllyt väärällään, päinvastoin kuin oikeita autoja. Niiden kohdalla on oikeutettua tuomita tällaiset tutkielmat. Ei mallailun yhteydessä.
Jo sinänsä kauniin auton muotojen muuttamien onkin hankala tehtävä. Tämä on hyvin onnistunut harjoitus! Taka spoileri on varsin erikoisessa paikassa, mutta toimii. Samoin pakoputket. Jos mitä voisi parantaa, niin oven raot voisi tummentaa.
Juu Esa samaa mieltä mä oon, sekä muokkauksista ja ovirakojen tummennuksesta. Se ihan unohtui, kun innostus uuden mallin valmistumisesta valtasi mielen. Laitan raot tummiksi, kuten aikomus oli. Hyvä huomio! Samoin kuvista katsottuna näyttää siltä, että perän alla olevat diffuusorilevyt voisivat olla kuidutettuja.