Pienoismallit.net

McLaren F1 GTR #21R

Helsinki Thunder ´97

Tilaustyönä tehtävä McLaren, nimenomaisena yksilönä Helsinki Thunder 1997 3h FIA GT -sarjan voittoauto, kuljettajaparilla JJ Lehto/Steve Soper. Kyseisessä kisassa JJ Lehto otti paalupaikan ja lopullinen sijoitus parilla oli edelleen ykkösenä.

Sarja itsessään on Aoshiman tekelettä muutaman vuoden takaa, eikä todellakaan häpeä laadussa esimerkiksi Tamiyalle. Suurin kynnyskysymys itselleni on selkeästi muodostunut "tilaustyöstä" eli jo normaalistikin korkealla oleva rima on noussut vielä ylemmäs. Jokainen osa on tähän mennessä tehty kahdesta neljään kertaa uudestaan, kun lopputulos ei vain ole täyttänyt omaa standardia. Ei se nytkään hyvä ole, mutta johonkin täytyy vetää raja, jotta eteenpäin pääsee joskus, varsinkin kun uusi työpaikka, paikkakunta sekä opinnäytetyö ovat hidastaneet etenemistä (selityksen makua). Arviolta 100…150 tuntia työtä on mennyt tähän asti tämän kimpussa viime lokakuusta lähtien. Sisustan monokokki koostuu noin 120 erillisestä hiilikuitudekaalista, joiden lisäksi on käytetty osa sarjan mukana tulleista dekaaleista. Tähän mennessä olen keskittynyt vain ja ainoastaan sisuskaukaloon, koria ei ole edes siistitty.

Sarjaa itsessään voin suositella kenelle tahansa, valusaumoja ei käytännössä ole ja osat sopivat keskenään kuin ajatus. Sarjasta saa tehtyä suoraan LeMansin kilpailuauton tai testiauton mikäli näin haluaa. Sarjassa on myös täysi moottori, joka tosin on tehty omana mallinaan paria vuotta aiemmin samalle tilaajalle.

merkinnät

Siitä on vähän reilut kolme vuotta kun ensimmäisen kerran puhuttiin tästä projektista ja sen tavoitteista. Nyt, kolme vuotta ja 600…700 tuntia myöhemmin pystyn VIHDOIN sanomaan sitä valmiiksi. Longtail F1 GTR yleisesti BPR GT endurance sarja alkoi muuttua kaudella 1996. Porsche tuli mukaan testaamaan 911:sen piirteitä omaavalla, mutta täysin uudella pitkäperäisellä GT1 kilpurilla testaamaan BPR GT sarjan kisoihin mm. Brands Hatchiin, Spa:han sekä Zhuhaihin tulevan 1997 kauden kilpuriaan. GTR McLarenit jäivät kauas taakse. Ero oli kuin yö ja päivä autojen suorituskyvyssä ja kierrosajoissa. Kun FIA ilmoitti uuden GT-autosarjan synnyst…
Edellisestä päivityksestä ole kuin vasta 2,5kk, tässähän ollaan ihan aikataulussa… Not. Kaikki muut osat on maalattu ja liimattu paitsi takasiipi, konepeitot ja etusiivekkeet. Etusiivekkeiden osalta pitää mainokset saada siipien alle, joten dekalointi piti tehdä ensin. Mainosteippukset aloitettiin keulasta, joka onkin jo käytännössä valmis ovien ohella. Pakoputkien ulostulot vaihdoin metallisiksi sarjan omien muovisten tilalle.
Ei ihan vielä vuottakaan edellisestä päivityksestä. Kaipa tätäkin voisi päivitellä muutamalla kuvalla kun edes jotain päivitettävää on. Korin osia on saanut tehdä muutamaan kertaan uudelleen kun värisävyt ei olleetkaan ihan kohdallaan. Etenkin koripaneelien valkoinen on aiheuttanut harmia kun paneelirajan eri puolilla valkoinen ei ollutkaan sama valkoinen.
Aikaa on taas mennyt enemmän kuin riittävästi, mutta sisusta olisi nyt valmis mikäli mitään uutta ei ilmene. Seuraavaksi varmaankin alusta, jonka jälkeen viimeisenä kori. Kovin paljon ihmeellistä en osaa tarinoida, viime päivityksestä on maalattu loput osat, nyhrätty detaljeja ja isketty nippuun.
Koska edellisestä merkinnästä loppui kuvatila, tehdään seuraava samointein perään. Eli seuraavassa lähes valmiiksi saatuja osia, kokoonpanoa vailla.
Ensimmäinen blogipäivitys sisältää lähinnä sisustan kuiduttamista sekä maalaamista, eikä niinkään rakentamista. Tähän mennessä ei ole tarvinnut juurikaan tehdä muutoksia, lähinnä maalata. Suurimmat muutokset koostuvat ilmaohjaimista etu- ja takasiivissä, jotka Helsingissä olivat hieman erilaisia kuin ko. sarjassa. Lähinnä etusiiven canardit sekä takasiiven päätylevyt vaativat uusia osia, loput eivät käytännössä näy skaalaan suhteutettuna mitenkään.