Pienoismallit.net

30.5cm Mörser Bär

Maaliskuussa -43 Krupp ehdotti raskaan kranaatinhetinpanssarin rakentamista ja esittelivät suunnitelmansa nimeltä Bär. Aseensa olisi ollut 30,5 cm H. L/16 ja alustassa oli tarkoitus käyttää Pantterin ja Tiikerin komponentteja. Vaunun koko olisi ollut massiivinen: paino n.120t ja pituus 8,2m. Kruppin ehdotusta ei saanut kannatusta ja Alkettin ehdotus Tiger I:n alustalle rakennettavasta vaunusta voitti ja siitä syntyi Sturmtiger.

Amusing Hobby näyttää erikoistuneen erilaisiin prototyyppi-ja paperipanssareihin, varsinkin saksalaisiin ja siihen kategoriaan tämäkin sarja kuluu. Sarja oli ihan mukava rakentaa jos ei teloja lasketa mukaan. Ne kun ovat melko aikaa vievät tehdä ja joitan osia sai siistiä melkoisesti, että sai paikoilleen. Telathan ovat mallia toimivat, mikä on plussaa, mutta muovista tällä tavalla tehtynä melko herkästi katkeilevat.
Muuten sarjan osat olivat purseettomia eikä kittiäkään tarvinnut käyttää kuin joihinkin telapyörästön osiin ja nekin luultavasti olisivat jääneet lopulta piiloon.

Lisäsin vaunuun Voyagerin etsisarjalta osia ja kuparilangasta "tikkaa" vaunun takaosaan. Lisäksi tein vaunulle pakoputket, koska sellaiset ihme kyllä puuttuivat kokonaan. Onneksi sarja perustuu osittain saman valmistajan Löwe sarjaan ja mukana tuli Löwen pakoputket, joista sai askarreltua jonkinlaiset putket moottorikannelle.

Maalaus on suorittelu ruiskulla Tamiayan maaleilla ja viimeistelyssä on käytetty öljyvärejä sekä Wilderin, Ammon ja Ak:n emalilitkuja ja Vallejon pigmenttejä.

Kommentit

Mukavan näköisen Bärin olet saanut aikaiseksi ja tykkään noista omista lisäyksistä, camo toimii myös.