Pienoismallit.net

61 Dodge Phoenix

Malli on kotimaisen PPT:n hartsivalukopio Johanin promomallista ja näitä on valettu pieni sarja. Puskurit, pölykapselit ja takavalot korvasin modelhausin vastaavilla joka helpotti hommaa kun sarjan omat osat ovat kromaamattomia ja takavalotkin pitäisi maalata. Pyyhkijänsulat rapsuttelin pois ja korvasin ne etsiosilla. Taustapeilin ja sivupeilin löysin varaosina ne kun puuttuvat jo lähtökohtaisestikin. Sisustassa lattiaan laitoin flokkikarvaa ja ikkunaveivit on etsiosia. Pari aiemmin esittelemääniä mallia on olleet varsin tummahkoja mutta nyt mennään sitten toiseen ääripäähän. Väri tulee tamiyan spray kannusta TS-59 ja valkoiset kohdat on maalattu kynäruiskulla tamiyan purkista. Päälle tuli saman valmistajan kirkaslakka jonka hion mataksi ja kiillotin vahalla. Konetta tässä ei ole ja alustakin on yhtäpuuta, pakoputkiin tein jatkot sähköjohdin holkeista. Mallihan on oman aikakautensa tuote eikä se kaikin osin ole verrattavissa tämänpäivän sarjoihin jonka kylläkin kasaisi samassa ajassa kuin tekisi tällaisen hartsisarjan. Enemmän kuvia ja tarinaa rakentelusta tässä linkissä: www.fcma.fi/viewtopic.php?f=4&t=13177

Kommentit

Hieno, tyylikäs ja hyvin tehty. Marjapuuron värinen metallihohto on oikein passeli väri ja korostaa auton jylhiä linjoja ja 60-lukulaista ennakkoluulottomuutta.
Henkka H 3.4.2019 20:37 Vastaa lainauksella
Lähtökohdat huomioon ottaen todella hyvän näköinen Dötsi. Ikkunoiden asennus ja foilaus on onnistunut erinomaisesti. Tiedän kun olen vastaavien kanssa tapellut. Värivalinta epätavallinen mutta kokonaisuus on onnistunut. Pidän.
Rutanen 3.4.2019 22:15 Vastaa lainauksella
Kiitoksia molemmille palautteesta. Ennakkoluulottomuus on oikein kauniisti sanottu kyseisen vuosimallin muotoilusta ja sanotaanko niin että seuraavana vuonna persoonallisuus vain kasvoi. Värillä ajattelin kompensoida aika surullisen näköistä keulan ilmettä ja tiettyä rujoutta. Väri on lähellä alkuperäistä Rose Quartz sävyä ja sopii mielestäni tähän koriin oikein hyvin. Dodge varmastikin sulautuisi Miamin neonvaloihin ja pastellisävyisten talojen ympäristöön.
Esa.M 4.4.2019 19:14 Vastaa lainauksella
On se vaan komea Dodge!,näitä 60-luvun Mopareita näkee ihan liian harvoin,niin pienoismalleina kuin liikenteessä oikeina autoina!.
Rutanen 20.4.2019 22:53 Vastaa lainauksella
No meinasimpa tipahtaa tuolilta kun avasin Forumin sivut ja näin että Dodgesta tuli viikon malli. Kiitoksia paljon kaikille arvion antaneille.