Pienoismallit.net

Spitfire Mk.IX Floatplane

Keväällä 1944 RAF pyysi Follandia modifioimaan yhden Spitfire Mk.IX -koneen kellukkeilla varustetuksi versioksi. Tavoitteena oli saada suorituskykyinen, vesitukikohdista käsin operoitava hävittäjä Tyynenmeren sotanäyttämölle. Ensilento suoritettiin 18.7.1944. Sotatoimien edetessä kellukekoneen tarve väheni, eikä prototyypin lisäksi muita "ysejä" toiminut kellukkeilla.

Malli on rakennettu Eduardin erinomaisesta uudehkosta Spitfirestä. Kellukkeet, sivuvakain ja -peräsin -yhdistelmä sekä siirtokuvat on otettu Brengunin sarjasta. Brengunin sarjassa oli mukana AZ:n Spitfiren osat. Sekin on mainio sarja. Koska hyllyssä oli jo yksi Eduardin malli, päätin kokeilla sarjojen risteyttämistä, mikä olikin kivuton operaatio.

Maalit ovat siveltimellä levitettyjä Lifecolorin ja Xtracolorin värejä.

Sain mallin juuri ja juuri valmiiksi ennen ryhmärakentelun loppumista. Siksi vanhentamiset ja muut efektimaalailut jäivät vähiin. Malli saa esittää Spitfireä koelento-ohjelman alussa.

Joku on todennut kelluke-Spitfiren edustavan Supermarinen perinteitä parhaimmillaan. Kieltämättä Schneider Trophy:sta kilpailleiden Supermarinen vesikoneiden ja tämän Spitfiren sukulaisuussuhde on ilmeinen.

Kiitos ryhmiksestä!

Kommentit

Hieno Spitti ja pidän näistä sarjojen "risteyttämisistä" (kitbashing). Sivellinmaalauksesta plussaa. Ihan hyvät pisteet saisi, jos voisi pisteyttää.
Kiitos, Mika. Tuo pisteytystäppä unohtui, nyt on kunnossa.
Hieno toteutus. Tuo merikaavio ysissä on erikoinen ilmestys. Muutenkinhan aikamoinen vehje, liukkaassa Spitissä tuollaiset ponttoonit. Löytyikö tuo rekkarikin Brengunin pakkauksesta?
Kiitos, Tero. Kaavio on kieltämättä "rather striking" – ja vielä keltaisella pohjalla. Rekkarit löytyivät Brengunilta, samoin kuin prototyyppimerkinnät (jotka tosin ovat hieman erilaiset kuin esikuvan merkinnät - huomasin tämän vasta siinä vaiheessa, kun siirtokuvat olivat jo mallissa kiinni).

Jossain vaiheessa olisi tarkoitus tehdä myös Vb kellukkeilla KP:n erinomaisesta uudesta sarjasta ja Brengunin härpäkkeistä.
Tämä se on varsinainen yksilö. Ei näitä kelluke Spittejä montaakaan tainnut valmistua. Hyvin on onnistunut mallinteko ja kitbashing. Mielenkiintoinen lopputulos.

E-P
Kiitos, E-P. Ymmärtääkseni yksi Mk.I ja kolme Mk.V-konetta saivat kellukkeet tämän yksittäisen ysin lisäksi. Harvinaista herkkua siis.