Pienoismallit.net

Hurricane Mk1

Siirtolennolta tullut

Hurricane Mk1.
HU460 – HC460 – HC-460. Saapui Suomeen 28.2.1940 osasto Rädylle. Viimeinen lento20.7.1943. Poistettiin 26.9.1943, lento-aika 57 h 50 min.
Suomella oli jatkosodassa kirjoilla kymmenen Hurricane Mk I -konetta. Käytännössä vahvuus laski nopeasti viiteen toimintakuntoiseen koneeseen. Ison-Britannian jouduttua sotaan mukaan varaosien saatavuus sieltä loppui ja jatkosodan myötä tilanne hankaloitui edelleen. Saapuessaan Suomeen Hurricanet olivat Lentolaivue 22:lle alistetun Osasto Rädyn kalustoa. Koneet siirrettiin vuonna 1940 ensin Lentolaivue 28:lle ja sitten Lentolaivue 30:lle Hurricanen käyttö Suomessa jäi vähälle.
Mallista: Airfix:in pakkaus (A01010), meni mukavasti kasaan, kuomun asento on varmaan tarkoitettu olevan kiinni. Maalattu Englantilaiseen kaavioon (Tamiya AS 22 ja 30). Siirtolentojen takia kansallisuustunnukset on peitetty valkoisella.

Kommentit

Siisti Hurricane. Mukava nähdä tämä malli suhteellisen harvinaisessa siirtolentoasussa. Olet tainnut tehdä siipien päihin purjehdusvalot. Ovat onnistuneet hyvin ja antavat lisäilmettä mallille.
Hyvän näköinen Hurricane. Siistiä työtä. Ilmeisesti kaasunilmaisimen (keltainen neliö) paikka vaihteli aika vapaasti kun se nyt melkein siiven kärjessä. Alapuolen maalauksessa on ilmeisesti myös pieniä konekohtaisia eroja. Siivekkeet voivat olla metallin väriset. Johtuiko tämä sitten siiven rakenteesta (kangassiipi vs metallisiipi) mene ja tiedä.

E-P
Terve Timo-Matti ja E-P. T-M tein purjedusvalot hyönteisneulan nupi päästä maalaamalla ne punaiseksi ja vihreäksi. Täytin siiven kärjen lopuksi gatorssin ikkunaliimalla. Kiitosta E-P, keltaisen neliön paikkaa ja tarkoitusta en tienny, enkä sitä oliko ne juuri tuoduissa koneissa
Terve Tuomo. Selasin muutaman Suomi Hurricanen valokuvan, enkä havainnut neliötä siivissä Ilmeisesti eivät sisältyneet toimitukseen. Ilmaisin itse oli muistaakseni kangasta joka oli käsitelty taistelukaasuihin reagoivalla kemikaalilla. Väri muuttui kun kemikaali joutui kaasun kanssa kosketuksiin,

E-P
Moi E-P, näin on, niissä kuvissa missä on kansallisuustunnukset lappua ei ole. Mutta oliko se juuri Englannista tuoduissa koneissa jossa oli siirtotunnukset. SIH 12 Englantilaiset hävittäjät, kuva on oikealta.