Pienoismallit.net

VW pick - Up 90´s custom

1967 VW Pritchenwagen

Moi!

Rakensin Hasegawan 1967 VW Pritchenwagenin eli lava - auton rakennussarjasta tällä kertaa pelkistetyn version.
Alunperin ajatuksenani oli rakentaa primer red- värinen " kirveskustom " vaan toisin kävi.
Mastonin maaleilla ilmenneiden maalausongelmien jälkeen ja tamiyan maaleihin palattuani väri muuttuikin puolikiiltäväksi helmiäisvalkoiseksi.

Väri yhdessä Scaleproductionin pyörien kanssa toi mallarikollegalleni mieleen brittirakentelija Andy Saundersin 90- luvulla rakentaman customoidun CX- Citroenin ja kyllä se näin on, mallin olemuksessa on kuin onkin jotain ko. aikakaudelle kovin tyypillisiä show custom- piirteitä.

Lavaa on muuteltu muovilevyn avulla, myös moottoriluukku on omaa tuotantoa.
Takavalot ovat alumiiniset Scaleproductionin imutorvet joihin tein " linssit " punaisella värilakalla.
Pakoputket ovat alumiiniputken pätkät.

Ikkunat leikkelin Raboesch- merkkisestä smoke- tintatusta PVC- kalvosta.

Etuakselistoa on kavennettu aika paljon koska nyt alla olevat pyörät ovat reilusti vakiosettiä leveämmät.
Kavennuksen tarvetta aiheytti pyörien lisääntyneen leveyden ja scalen syvien vanteiden lisäksi myös akselin reippaanpuoleinen siirtäminen ylöspäin alustaan nähden.

Takana akseliputkea on lyhennetty ja sille samoin kuin jousituksen poikittaiselle vääntösauva / putkihässäkälle on viilattu syvät kolot runkoon jotta koko systeemi on saatu siirrettyä ylemmäs. Moottorin öljypohja ja pakoputkisto jotka olivat aiemmin samaa osaa taka - akseliston kanssa on eriytetty omiksi osikseen jotteivat ne siirtyneet samalla liian ylös.

Sisustassa on kolme Air - Traxin valamaa Volvo P1800:n istuinta ja
ovipahvit ovat peräisin Trumpeterin Ford Falconista.

Kommentit

Kirves sopii teemaan edelleen. Aivan kuin se olisi heilauttanut lavasta kaiken turhan pois ja viistänyt turhat läskit alavatsasta. Oikein on hillityn karu ilmestys ja ohut maavara tehokas tyylikeino. Etuvilkut saattavat olla Led - valot ajovaloumpion sisällä, joten suuntamerkki olisi ainakin kohti tulevan havaittavissa. Eikö vain? Leveät renkaat ja valitut vanteet istuvat kokonaiskuvaan erinomattaisen mainiosti.
Jos nyt jotain rakentajaa hyödyttävää kritiikkiä pitäisi suoltaa, niin sivupeilin veistelyjäljet valurangasta irrotuksen jälkeen olisi voinut siistiä.
Madalsit mallin. Muuta en suoraan huomaa.. Ehkä pienoismalli.netin pakkaus rusentaa kuvia liikaa, mutta silti malli näyttää laiskasti tehdyltä. Nyt se näyttää 50% valmiille. Pari tähteä tekemisestä.
Kuinka vaan..☺ tein aiemmin vakion pienoismallin samanlaisesta rakennussarjasta ilman muutoksia ja tämä pelkistetty valkoinen esitys vaati noin kolme kertaa vakiomallia isomman työmäärän ja paljon enemmän muutosten toteuttamisen pohdintaa.
Tämän mallin ainoat muutoksilta säästyneet osat ovat kojelauta ja ohjauspylväs.
Tämä on hieno! Todella hyvää työtä.