Pienoismallit.net

1939 Chevrolet Coupé

Street Legal Oval Racer

Street Legal Oval Racer

Ehkäpä tuo otsikko lupaa hieman liikaa, sillä tuskin kukaan oikeasti noin cruising-henkisessä sisustassa ja istuin-turvavyö-yhdistelmällä lähtisi asphalttiradalle kilpailemaan. Periaatteessa siihen on kuitenkin mahdollisuus, sillä auton ripustukset, tekniikka ja rengastus ovat Nascar-Thunderbirdistä (AMT #6894). Rungon etu- ja takaosat on yhdistetty putkirungolla.

Chevyn rakennussarjassa alustalevy lokasuojineen liimataan korin yläosaan, jolloin takalokasuojien ja korin väliin jää pieni kolo. Halusin välttää tämän, ja leikkasin lokasuojien ulkopuolet irti, liimasin ne yläosaan, ja peitin asennusrailon puolen millin styreenitangolla. Tulipellin alaosan kanssa piti hieman kikkailla, mutta muita ”peltitöitä” ei sitten ollutkaan. Tai ehkä sellaisiksi voidaan laskea sivu- takaikkunoiden tiivisteiden piilottaminen lasin ja ”pellin” väliin.

Sisustaan on lisätty turvavyöt, piilotettu mittaristo puisen luukun taakse ja rakennettu ohjauspylväs. Polkimina on Highlight Model Studiosin etsatut versiot, ja vilkut saa ”toimimaan” ratin keskellä olevasta renkaasta, sillä tällä kertaa halusin jättää vilkkuviiksen pois.
Maski on Chevy lava-autosta (vm. 1950), ja ajovalojahan ei tällaisessa kuivan kelin harrasteautossa tarvita…

Korin väri on sekoitus Tamiyan hopeaa ja kuultokeltaista (X-11 ja X-24).

Kommentit

Street legal kuulostaa kyllä siltä, että voisi lähteä kadulle cruisaamaan ja kiihdyttelemään. Voi olla, ettei edes Jenkkilässä saisi tuolla pelillä ajella kadulla. Ainakin sheriffi viittoisi piankin tien sivuun.
Mutta se ei pahenna mallia ollenkaan, vaan se on oikeinkin onnistunut häristin. Tuoreista nascareista saa mainiot alusta-kone-akselipaketit vanhankin kopan alle. Teinpä taannoin itsekin pari koriltaan 60-lukuista ovaalikilpuria samalla reseptillä.
Huolellista ja hauskaa rakentelua jälleen MM-pajalta. Tykkään siitä, että viitsit nypertää runsaasti johtoja ja letkuja koneen ympärille.
Kiitos Ismo. Ei tämä välttämättä jää ainokaiseksi Nascar-osalainaksi. Tamiyan Ferrarit ja Porschet tarjoavat samaan asiaan myös hyvät rakennusaineet.